از «زندگی در بلورهای نمک» تا «الگوی مدیریت جهادی در ارتش»
[ad_1]
«مسعود! دخترمان چشمش به راه بود، چشمش به آن در لعنتی اتاقک خشک شده بود از بس منتظر بود تا باز شود و از آن در بیایی تو. مسعود! دخترمان هربار تقهای به آن در میخورد، هر بار آن در باز میشد، صورتش هیجان زده میشد و امیدوار، امید به اینکه قرار است یکی از آن بارها، تو آمده باشی برای دیدنش.»
به گزارش ایسنا، انتشارات سازمان عقیدتی سیاسی ارتش چندین عنوان کتاب منتشر شده در راستای معرفی شهدا و پیشکسوتان ارتش را در سی و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه کرده است.
«پرواز تا بینهایت» اثر ۲۸۰ صفحهای توسط مجموعهای از نویسندگان به نگارش در آمده است. این کتاب در سه فصل «کودکی تا انقلاب»، «انقلاب تا رشادت» و «رشادت تا شهادت» به زندگانی، رشادتها و محسنات اخلاقی سرلشکر شهید عباس بابایی، اعم از تواضع، دینداری، بیریایی و … از زبان همسر، مادر، نزدیکان و همکاران نظامی و غیرنظامی میپردازد. از ویژگیهای برجسته کتاب یاد شده، موجز و مفید بودن حکایتهای متن است که مخاطب را با تنوع روبه رو میکند. سرلشکر شهید عباس بابایی، در مردادماه سال ۱۳۶۶ – مصادف با عید قربان – و در ۳۷ سالگی، در حین یک عملیات برون مرزی به شهادت رسید.
همچنین رمان «پروانهها زیر باران» که بر اساس زندگی شهید سید موسی نامجوی در ۳۴۴ صفحه از زاویه دید دانای کل نوشته شده و از تولد قهرمان داستان تا سقوط هواپیما در مهر سال ۱۳۶۰ و شهادت او را در برمیگیرد. ابوالقتسم وردیانی نویسنده این کتاب روایت میکند: «وقتی که داشتم برای نوشتن این کتاب تحقیق میکردم، گمنامی و مظلومیت شخصیت داستان اولین چیزی بود که نظرم را جلب کرد. در تحقیقات میدانی و کتابخانهای با کمبود منابع و تکراری بودن مطالب رو به رو شدم. بیشتر از سی و اندی سال از تاریخ شهادت او میگذشت و خیلی از خاطرهها فراموش شده و بسیاری از کسانی هم که با شهید آشنا بودند و حشر و نشر داشتهاند، از بین ما رفته بودند. آنها هم که بودند، در جواب سؤالات مطرح شده، به موارد کلی، تکراری و خصوصیات شاخص اخلاقی و شخصیتی شهید- که تقریبا در مورد همه شهدا به زبان میآید- اشاره میکردند و این مسئله، کار تحقیق را دشوارتر میکرد. تا اینکه پس از مدتی پیگیری، توانستم با خانواده شهید ارتباط نزدیکتری برقرار کنم و از طریق اطلاعات و مدارکی که در اختیارم قرار دادند و البته پاسخ دادن به بخشی از سؤالات بی شماری که داشتم – تا حدی توانستم ابهامات و کاستیها را بر طرف کنم و مواد اولیه نگارش کتاب فراهم شد.»
علاوه بر این، «خواب خوش ندیده من» هم رمانی براساس زندگی شهید امیر سرلشکر سیدمسعود منفرد نیاکی محسوب میشود که در۲۲۴ صفحه به چاپ رسیده است. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «مسعود! دخترمان چشمش به راه بود، چشمش به آن در لعنتی اتاقک خشک شده بود از بس منتظر بود تا باز شود و از آن در بیایی تو. مسعود! دخترمان هربار تقه ای به آن در میخورد، هر بار آن در باز میشد، صورتش هیجان زده میشد و امیدوار، امید به اینکه قرار است یکی از آن بارها، تو آمده باشی برای دیدنش.»
همچنین «از تبار آسمان» هم در ۳۲۰ صفحه به زندگینامه و خاطرات امیرسرلشکر شهید منصور ستاری پرداخته است. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «به صدای خروس لاری که بالهای سرخ و سبز و سیاهش را به هم میزد و قوقولی میکرد، بیدار شد. پتو را کنار زد و از جا برخاست و صورتش را به شیشه در چوبی اتاق چسباند. خروس روی هره دیوار، سر برافراشت».
«زندگی در بلورهای نمک» خاطرات سرتیپ دوم خلبان «والی اویسی» است. مهمترین رویدادِ داستان، در میان بلورهای نمک دریاچهی ارومیه اتفاق میافتد. عنوان کتاب، یعنی «زندگی در بلورهای نمک»، نیز از همین اتفاق بهره میگیرد. نویسنده دربارهی شیوهی نگارش این کتاب میگوید: «علاوه بر بیش از ۵۰ ساعت مصاحبه، چندبار هم در کلاسهای درس امیر خلبان دکتر والی اویسی حضور یافتم و به این ترتیب با نحوهی تدریس او در دانشگاهها آشنا شدم. درواقع این کتاب بر پایهی مصاحبه و مستنداتی نوشته شد که در اختیار این امیر ارتش جمهوری اسلامی ایران بود و با تخیلاتم آمیخته شد.»
«۶۴۱۰» یادنامه امیر سرتیپ خلبان آزاده حسین لشکری هم از دیگر آثار مرتبط با پیشکسوتان ارتش است. او حدود ۱۸ سال اسیر بوده که به ۶۴۱۰ روز میشود. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «صدایی گفت: لشکری تو هستی؟ از صدایش شناختم، فرشید اسکندری همدوره خلبانیام بود. نگهبان مرتب تذکر میداد حرف نزنیم، ولی این لحظات برای من خیلی مهم و شیرین بود. اولین بار بود که پس از ۱۵ روز کلام فارسی میشنیدم. لشکری خیالت راحت باشد ایران میداند تو زندهای.»
همچنین «باروت عشق» هم مجموعه شعر دفاع مقدس از شاعران ارتشی است که در اولین کنگره شعر ارتش برگزیده شدهاند. در این اثر ۳۷ قطعه شعر به چشم میخورد.
«شهید فلاحی الگوی مدیریت جهادی در ارتش» نیز کتابی است که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است. این کتاب به اهتمام امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران تألیف شده و به چاپ رسیده است. کتاب شهید فلاحی الگوی مدیریت جهادی در ارتش حاوی عناوینی همچون «مدیریت بومی اسلامی برای فرهنگ ایرانی اسلامی»،«مدیریت جهادی در تقابل مشکلات سنگین»، «پذیرش فرماندهی نیروی زمینی در تقابل مشکلات سنگین»، «فرماندهی بدون ابزار»، «تفاوت ارتش از اسفند ۱۳۵۷ تا عملیات ثامنالائمه»،«بعضی از ویژگیهای محیط مدیریت جهادی»، «اصول مدیریت جهادی» و دهها عنوان دیگر است.
انتهای پیام