[ad_1]
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آئین نامه طبیعتگردی با کمک میراث فرهنگی در حال بازنگری است، گفت: بی سر و سامانترین نوع بهرهبرداری از طبیعت موضوع آفرود است و کوبیدگی خاک، آسیب حیات وحش را سبب میشود.
به گزارش ایسنا حسن اکبری، در نشست خبری که با حضور خبرنگاران محیط زیست در دشت لار برگزار شد، اظهار کرد: مردمیسازی حفظ محیط زیست در اولویت سازمان قرار گرفته است. آئین نامه طبیعتگردی با کمک میراث فرهنگی در حال بازنگری است.
وی افزود: تمام استانها تا آخر سال باید پروژه مشارکت حفاظتی داشته باشند. اطلاعاتمان در مورد پراکنش پرندگان در حال انقراض تکمیل نیست و برنامه و نقشه کریدور حیات وحش در حال تهیه است.
آسیب به خزندگان بومی با آفرود سواری
وی با ابراز نگرانی از تداوم تردد بیضابطه خودروهای آفرود و آسیبهای ناشی از آن برای حیات وحش گفت: در اطراف تپههای ماسهای حاشیه کویرها گونههایی از خزندگان بومی یا گربه شنی وجود دارند که بر اثر بیقاعده بودن تردد خودروهای آفرود، آسیبهای زیادی در سالهای اخیر به آنها وارد شده است.
اکبری بیان کرد: بی سر و سامانترین نوع بهرهبرداری از طبیعت موضوع آفرود است و کوبیدگی خاک، آسیب حیات وحش را سبب میشود. بخشنامهای را وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تهیه کرده و ما نگران بیضابطه شدن طبیعتگردی هستیم.
معاون سازمان محیط زیست گفت: امیدواریم با همکاری وزارت میراث و هیئت دولت به بخشنامه اضافه شود.
وی بیان کرد: حفاظت الکترونیک و پایش هوشمند محیط زیست مد نظر قرار گرفته همچنین برای نخستین بار حیات وحش کشور بیمه شدهاند نسبت به مزارع کشاورزی و دام مردم و خسارت دامدار و کشاورز پرداخت میشود.
وضعیت حیاتی قاچاق در تهران
معاون سازمان حفاظت محیط زیست در مورد قاچاق حیات وحش گفت: در تهران به ویژه مشکل حاد داریم و به تنهایی توان برخورد نداریم و انتقال برخی پرندگان را به صورت قاچاق به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربی را داریم و گاهی قاچاق گونههای حیات وحش به غرب کشور را داریم.
اکبری گفت: کشفیات قاچاق پرندگان در ۱۰ سال گذشته تنها برای یک گونه هوبره ۷۰۰ قطعه بوده است و چندین برابر این تعداد از کشور خارج شده است.
ادامه دارد