اجتماعیخبر جدید

توقف سیر صعودی بی‌حجابی/اراده دستگاه‌های فرهنگی جهت انجام اقدامات ایجابی برای حجاب

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سیر صعودی بی‌حجابی متوقف شده است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در برنامه تلویزیونی جهان آرا در پاسخ به این سوال که در بین این همه هجمه‌های موجود در عرصه فرهنگ دقیقا شورای عالی انقلاب فرهنگی چه کارکردی داشته و آیا اگر شورا نباشد و جلسه‌ای تشکیل ندهد چه خللی اتفاق خواهد افتاد که اکنون شاهد آن نباشیم، اظهار کرد: البته مهمترین سوال در رابطه با هر مجموعه وظیفه و کارکرد آن مجموعه است.

وی با بیان این که قلمرو شورای عالی انقلاب فرهنگی قلمرو علم، فرهنگ و فناوری است، افزود: این بدان معناست حوزه علم، فناوری و فرهنگ برای سیاست‌گذاری، تعیین راهبردها، نظارت و هدایت‌گری دستگاه‌ها است.

خسروپناه خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در دوره‌های اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بسیار تاکید داشته‌اند که این شورا یک قرارگاه فرهنگی است که باید هدایت‌گری دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی و تشکل‌های مردمی را عهده‌دار شود.

وی با بیان این که در دوره‌های گذشته بیشترین فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه‌ علم و فناوری بود، افزود: حدود ۷۰ درصد مصوبات شورا مربوط به حوزه علم و فناوری و ۲۰ درصد مربوط به حوزه فرهنگ و ۱۰ درصد نیز مشترک بین این دو حوزه بوده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: به‌عنوان مثال در حوزه علم و فرهنگ نقشه جامع علمی کشور، اسنادی همچون تحول در حوزه آموزش پرورش، سند هوافضا و سند زیست فناوری نوشته شد و این‌ها آثار خود را داشته است، به‌طوریکه جایگاه علمی کشور در طول ۱۵ سال اخیر از یک رتبه نامناسب در تولید علم به رتبه ۱۵ رسیده است.

وی تصریح کرد:‌ البته نقشه جامع علمی کشور دارای یک سری نقص‌هایی بوده است از جمله این که چقدر دانشگاه‌ها توانسته‌اند با بخش صنعت ارتباط برقرار کنند که این مهم باید در روزآمدی و بازنویسی نقشه جامع علمی کشور مورد توجه قرار گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یک‌سری رشته‌های دانشگاهی در برخی مناطق کشور وجود دارد که هیچ نیازی به آن‌ها نیست اما همچنان این رشته‌ها دایر است و از سویی نیز یک‌سری رشته‌های دانشگاهی مورد نیاز وجود دارد که مغفول واقع شده‌اند.

وی با بیان این که یکی از وظایف اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌گذاری است، تاکید کرد: کار شورا اجرا نیست که بخواهد وظایف دستگاه‌هایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا وسیما یا سازمان تبلیغات را عهده دار شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به اینکه این نهاد قانون‌گذاری می‌کند یا سیاست‌گذاری اظهارکرد: وظیفه اصلی شورا سیاست‌گذاری است به عنوان مثال سند مهندسی فرهنگی یا نقشه جامع علمی کشور را نوشته که طبیعتا مجلس شورای اسلامی برای وصل قوانین غیر از قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب به سیاست‌گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید توجه کند.

حجت الاسلام خسروپناه افزود: شورای انقلاب فرهنگی در ساحت علم و فرهنگ، سیاست‌های کاربردی مصوب می‌کند و پس از ابلاغ رییس جمهور به‌عنوان رییس این شورا، وظیفه راهبری دستگاه‌ها را نیز برعهده دارد که این سیاست‌ها روی زمین نماند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه، این شورا در راهبرد نویسی حوزه علم و فرهنگ موفق بوده است، با ذکر مثالی تدوین و نگارش سند مهندسی فرهنگی را یک سند جامع در این حوزه دانست.

حجت الاسلام خسروپناه در عین حال افزود: هر چند تدوین این سند در سال ۱۳۹۳ تکمیل شد اما از سوی رئیس جمهور وقت تا سال ۱۳۹۸ ابلاغ نشد.

وی در خصوص دلیل ابلاغ نشدن سند مهندسی فرهنگی  توسط رییس جمهور وقت نیز گفت: ایشان ظاهرا خیلی باورمند به شورا نبود که این عدم ابلاغ اسناد نیز در واقع ترک فعل است. حتی بعضی از مصوبات دولت قبل توسط دولت فعلی ابلاغ شد.

خسروپناه ضمن تایید صحبت مجری برنامه جهان آرا اظهارکرد:  تقریبا نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت قبل کارایی که باید داشته باشد را نداشت.

وی در عین حال گفت: هرچند در دوره قبلی شورای انقلاب فرهنگی اسناد خوبی همچون سند مهندسی فرهنگی نوشته و تهیه شد و جلساتی را هم دنبال و پیگیری کردند و حتی سند مهندسی فرهنگی را هم در سال ۱۳۹۸ ابلاغ کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: لذا سندهای خوبی نوشته شده بطوریکه در بخش رصد تا حدودی، در بخش راهبردها و سیاست ها نیز تاحدودی زیادی موفق بوده‌اند اما به نظر بنده در بخش بسیار مهم راهبری در حوزه علم راهبری‌های موفقی داشته است.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: بسیاری حجاب را رعایت می‌کنند و این نشان می‌دهد دستگاه‌ها در این دولت برای حفظ عفیفه و حجاب در جامعه جدی هستند.

وی ‌در پاسخ به این سوال که پس چرا به لحاظ میدانی عموماً معتقدند وضعیت بی‌حجابی بدتر شده؟ افزود: البته یکی از علل چنین تصوراتی این است که حتی نیروهای ارزشی و انقلابی جامعه، وقتی یک اتفاقی می‌افتد کلیپ آن را دست به دست پخش می‌کنند.

وی با ذکر مثالی گفت: چندی پیش شاهد پخش کلیپی از رقص سه چهار دانشجوی یکی ازدانشگاه‌های غیرانتفاعی بودیم که ظاهرا مربوط به جشن نیمه‌ شعبان بود، اما در شب قدر ماه مبارک رمضان فیلم حضور ۱۵۰۰ دانشجوی همان دانشگاه در آئین معنوی شب قدر پخش و دیده نشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تاکید کرد: آمار بیانگر آن است که از وقتی فعالیت‌های انتظامی و فرهنگی در دستگاه‌های مختلف انجام شده، رشد بی‌حجابی را نداشته‌ایم.

وی افزود: البته اینکه کاهش ‌مطلوبی هم داشته باشیم را شاهد نبوده‌ایم، چرا که قبل از عید امسال پیش‌بینی کرده بودند اگر همین وضعیت ادامه داشته باشد در تابستان با آمار بالایی از بی‌حجابی مواجه خواهیم شد.

حجت الاسلام خسروپناه در ادامه و در پاسخ به این سوال که وضعیت حجاب در خیابان‌ها به نسبت چند ماه قبل بهتر یا بدتر است، تاکید ‌کرد: وضع کنونی نسبت به اغتشاشات سال گذشته و پیش از آن بدتر است اما معتقدم سیر صعودی بی‌حجابی متوقف شده است.

به گزارش  مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ وی تاکید کرد: بنده به‌عنوان‌ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقدم خوشبختانه هم اکنون اراده لازم در دستگاه‌های فرهنگی کشور برای انجام اقدامات ایجابی فرهنگی برای حجاب شکل گرفته است اما انجام این مهم در عین حال نیازمند بودجه‌های کافی است.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا