بهترین گفتار درمانی در تهران
[ad_1]
برای شناخت بهترین گفتار درمانی در تهران اول باید بدانیم گفتار درمانی چیست و چه فایدهای دارد. گفتاردرمانی یا آسیبشناسی گفتار و زبان رشتهای از علوم توانبخشی است که توسط یک متخصص بالینی بنام گفتار درمانگر یا آسیبشناس گفتار و زبان (SLP) به بررسی، تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، اختلالات درکی، اختلالات صوت و مشکلات بلع میپردازد.
یک تصور غلط و رایج این است که گفتار درمانی را شاخه ای از روانشناسی میدانند که با صحبت کردن با مردم به اصلاح اختلالات رفتاری میپردازد. عده ای زیادی از مردم این رشته را محدود به اصلاح کردن اختلالات تلفظ میدانند. در حقیقت گفتار درمانی با حوزه گستردهای از موضوعات گفتار (تکلم)، زبان، بلع، صوت و ارتباط درگیر میشود برخی شامل:
- مشکلات پیداکردن کلمات : میتواند تحت تأثیر مشکلات خاص زبان مثل تأخیر زبانی یا تحت تأثیر مشکلات عمومی مثل مشکلات مغزی باشد.
- مشکلات ارتباط اجتماعی : اینکه افراد چگونه افکار و نظرات خود را منتقل کنند.
- نقص ساختاری زبان : مشکلات ساخت جمله، که میتواند از نظر معنایی یا دستوری دارای ایراد باشد.
- مشکلات خواندن و نوشتن (سواد) : که وابسته به آوانگاری (ارتباط حروف و صداها) معنایی (ارتباط کلمات و معانی)ها یا فهمیدن معنا و مفهوم متنها
- مشکلات صوت : صداهای گوش خراش و صداهای خیلی نازکی یا اختلالات صوتی که روی ارتباط اجتماعی فرد تأثیر بگذارد.
- مشکلات ادراکی (مثل ترجمه حافظه عملکرد اجرایی) : در حوزه ای که روی ارتباط فرد تأثیرگذار باشد.
فرق زبان و گفتار
در واقع زمانی که ما صحبت میکنیم بخشی از فرایند صحبت کردن در مغز ما اتفاق می افتد (به طور مثال انتخاب کلمات، جمله بندی کردن و…) که این فرایند ذهنی، زبان است و بخشی هم توسط ریه، عضلات حنجره، لب، عضله زبان و… باعث تولید صدا و کلمات می شود که این بخش همان گفتار است.
می توان گفت گفتاردرمانگر به اختلالات زبانی که بخشی از فرایندهای مغزی است و اختلالات گفتاری که بخشی از عملکرد اندام های سر و صورت است، می پردازد. همچنین حیطه ی بسیار مهم دیگری که در آن فعالیت می کند “بلع” می باشد.
مختصص گفتار درمانی یا گفتار درمانگر کیست؟
برای شناخت بهترین گفتار درمانی در تهران بهتر است بدانیم گفتار درمانگر کیست. گفتاردرمانگر یا پاتولوژیست گفتار و زبان کسی است که به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات مرتبط با گفتار و زبان و بلع می پردازد. در واقع گفتاردرمان، ارتباط درمانگر است. همانطور که گفته شد بخشی از ارتباط، صحبت کردن است. ما می توانیم با خواندن و نوشتن، زبان بدن، حالات چهره ای و حتی با تماس چشمی با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.
پس فعالیت گفتاردرمانگر منحصر به “صحبت کردن” نیست چرا که برای خیلی از افراد پیش می آید که به دلیل آسیب های مغزی یا آسیب اندام های صورت (مثل قطع عضو یا فلجی عضله زبان) قادر به صحبت کردن نیستند ولی نباید این افراد را از ارتباط برقرار کردن محروم کرد.
در اینجا لزوم ارتباط برقرار کردن حتی با روش های جبرانی مشخص می شود. همچنین در برخی موارد که فرد در روش های ارتباطی دیگری به جز صحبت کردن مثل زبان بدن، تماس چشمی و… ضعیف است میتواند به گفتاردرمانگر مراجعه کند.
همینطور به دلیل آشنایی تخصصی با فیزیولوژی و آناتومی اندام های زبان ، دهان ، حلق ، حنجره و … در حیطه بلع نیز فعالیت می کند و به نوزادان یا بزرگسالانی که در بلعیدن و غذا خوردن مشکل دارند کمک می کند.
گفتار درمانگر با توجه به مشکل مراجعه کننده می تواند با متخصص مغز و اعصاب، متخصص اطفال، متخصص گوش و حلق و بینی، روانپزشک، روانشناس، شنوایی شناس، کاردرمانگر ذهنی و جسمی ، فیزیوتراپیست، معلم مدرسه (برای کودکانی که به مدرسه می روند)، و پرستار (درصورت حضور در بیمارستان) در ارتباط باشد و درمانی چندجانبه برای تاثیرپذیری هرچه بیشتر ارائه کند.
همچنین در بسیاری از موارد علاوه بر درمان مستقیم بیماری فرد، به اصلاح و بهبود محیط زندگی فرد می پردازد تا شرایط مساعدتری برای بهبود فرد به وجود بیاید. به طور مثال کودکی که دارای لکنت است با مشاوراتی که به مادر و معلم مدرسه ی او داده می شود می توان شرایط بهتری برای درمان سریعتر لکنت به وجود آورد.
گفتار درمانی برای چه کسانی لازم است؟
در کل هر فردی با مشکل برقراری ارتباط با دیگران به ویژه از راه گفتار و زبان به گفتار درمانی نیاز دارد. در واقع این نیاز ممکن است در هر سنی حس شود و محدود به سن و دوره خاصی از زندگی نیست. ولی در کودکان که هنوز به سن ۶ سالگی نرسیده اند براساس سن آن ها توانایی برقراری ارتباط آن ها ارزیابی می شود.
مهمترین کسانی که گفتار درمانی میتواند به آنها کمک کند:
- افرادی که لکنت زبان دارند؛
- افرادی که دارای مشکلات تلفظی هستند؛
- افرادی که اوتیستیک می باشند؛
- افرادی با توان ذهنی پایین؛
- افرادی که در خواندن و نوشتن و ریاضیات دچار مشکل هستند؛
- افراد دارای مشکلات شنوایی؛
- افراد دارای شکاف کام و لب؛
- افراد دیزآتریک و آپراکسیک؛
- افرادی با اختلالات صوتی نظیر صدای گرفته و خش دار؛
- افراد دارای سرطان حنجره، سرطان گردن و سرطان زبان؛
- کودکان که گفتار و زبان آن ها تاخیر داشته و صحبت کردن را دیر شروع می کنند؛
- افرادی که بعد از صدمات مغذی مثل تومور مغزی، سکته مغزی و… گفتار ، زبان و بلع آن ها دچار مشکل می شود؛
- بیماران ام اسی
- بیماران ALS
- بیماران پارکینسون
- افرادی با اختلالات گفتاری ناشی از مشکل تنفسی
- نوزادان نارس یا درگیر بیماری خاص و با مشکل مکیدن و بلع شیر
- کودکان بیش فعال؛
- کودکان سندرون داون، سندروم ویلیامز و…
بهترین گفتار درمانی در تهران
در ادامه بهترین گفتار درمانی در تهران را دو منطقه شرق و شهری تهران میشناسیم.
بهترین گفتار درمانی در تهران نارمک
در حال حاضر در منطقه نارمک مرکز جامع توانبخشی تاسیس نگردیده است و به همین دلیل بسیاری از ساکنین شهران مرکز گفتاردرمانی ایران را به عنوان اولویت نخست خود برای گفتاردرمانی انتخاب نموده اند. زمان طی مسیر از نارمک به مرکز گفتاردرمانی ایران در شرایط ترافیک معمولی ۲۵ دقیقه است
بهترین گفتار درمانی در تهران شهر ری
موسسه گفتاردرمانی ایران به عنوان یک کلینیک منحصر به فرد گفتاردرمانی با تجربه قریب به ۲۰ سال و بهره گیری از تجهیزات نوین و نیروهای متخصص زبده به عنوان یک کلینیک شاخص در شهر ری شناخته میشود. مرکز گفتاردرمانی ایران در محدوده میدان توحید واقع شده است این کلینیک بیش از دو دهه است که پذیرای ساکنین شهر ری است.
منبع