خبر جدیدفرهنگ و هنر

«جنگ جهانی سوم» در ایران/ بستری شدن یک بازیگر در بیمارستان/ افزایش شکاف طبقاتی در سفر

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

اکران «جنگ جهانی سوم» در عید فطر، بستری شدن فرامرز صدیقی در بیمارستان، هشدار درباره افزایش شکاف طبقاتی در سفر، کاوش نجات‌بخشی در سد «خرسان»، بررسی تاثیر حذف ادبیات از کنکور و راه‌یابی یک مستند کوتاه ایرانی به جشنواره فرانسه گزیده‌ای از اخبار فرهنگی هنری روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین بود.

به گزارش ایسنا، فیلم‌ سینمایی «جنگ جهانی سوم» قرار است به ترکیب اکران‌های عید فطر اضافه شود. بر این اساس شورای صنفی نمایش اعلام کرد که در جلسه فوق‌العاده این شورا مصوب شد، فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی با پخش «شایسته فیلم» در گروه آزاد به ترکیب اکران عید فطر اضافه شود.

فیلم «جنگ جهانی سوم»، ششمین فیلم بلند هومن سیدی پس از «آفریقا»، «سیزده»، «اعترافات ذهن خطرناک من»، «خشم و هیاهو» و «مغزهای کوچک زنگ‌زده» است که سال گذشته در بخش افق‌های هفتاد ونهمین جشنواره فیلم ونیز رونمایی شد و توانست دو جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) را کسب کند. این فیلم سال گذشته جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) بخش افق‌های ونیز را به خود اختصاص داد. همچنین در سی و پنجمین جشنواره فیلم توکیو در بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی حضور داشت و جایزه ویژه هیات داوران را گرفت.

فرامرز صدیقی در بیمارستان بستری است

در ادامه، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که فرامرز صدیقی چند روزی است به علت مشکلات ریوی و معده در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی در تهران بستری و تحت درمان قرار گرفته است.

آذرماه سال گذشته پس از مدت‌ها بی‌خبری از این بازیگر، عکسی از او منتشر و به سرعت در فضای مجازی وایرال شد که با واکنش‌های زیادی نیز همراه بود.

تخفیف ویژه بلیت سینماها به مناسبت هفته هنر انقلاب

همچنین سرپرست پخش و اکران مؤسسه بهمن سبز از نیم‌بها شدن بلیت سینماهای حوزه هنری به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی و سالروز شهادت مرتضی آوینی در روز شنبه ۲۶ فروردین ماه خبر داد.

«چوب» در راه جشنواره فیلم‌های خیلی کوتاه فرانسه

مستند کوتاه «چوب» به کارگردانی مرتضی پایه‌شناس به بخش نیمه نهایی مسابقه بیست و پنجمین جشنواره فیلم‌های خیلی کوتاه فرانسه (Très Court festival) راه یافت. این جشنواره از ۱۲ تا ۲۱ خردادماه در شهر تور فرانسه برگزار می‌شود و تمرکز آن روی تمام فیلم‌های کمتر از چهار دقیقه از هر ژانری شامل داستانی، انیمیشن، درام، کمدی، مستند و حتی فیلم های ترسناک است.

«چوب» همچنین فروردین ماه امسال موفق به دریافت دیپلم افتخار دهمین جشنواره بین‌المللی «Best Shorts Competition» در آمریکا شد.

«فی» آماده پخش شد

فیلم کوتاه «فی» سومین ساخته محمد یراقی به پایان مراحل فنی رسید و آماده پخش شد. محمد یراقی که پیش از این تجربه ساخت فیلم‌هایی با عنوان «فراموشت خواهند کرد» و «جهان غیرموازی» را دارد، در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ ساخت فیلم کوتاه جدید خود به نام «فی» را این‌بار در مقام تهیه‌کننده آغاز کرد و حالا «فی» آماده حضور در جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی است.

حذف ادبیات از کنکور چه نتیجه‌ای داشت؟

حدود ۱۰ ماه از تصمیم حذف درس‌های عمومی (زبان و ادبیات فارسی، تعلیمات دینی، عربی و زبان انگلیسی) از کنکور سراسری می‌گذرد. در زمان طرح این تصمیم، آن را با شاعران و نویسندگانی که مدرس درس ادبیات هم هستند، در میان گذاشتیم که این موضوع موافقان و مخالفان خود را داشت. حالا با گذشت ۱۰ ماه و نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی و برگزاری مرحله اول کنکور، از این موضوع پرسیده‌ایم که این تصمیم چه تأثیری بر دانش‌آموزان و توجه‌شان به زبان و ادبیات فارسی گذاشته است؟

محمد مفتاحی، شاعر، پژوهشگر و معلم ادبیات در این باره معتقد است: دیگر دانش‌آموزان رغبتی به خواندن ادبیات ندارند، ادبیات دارد به سمت نادیده گرفته شدن می‌رود و اهمیتش را از دست می‌دهد.

فهرست عجیبی از ۵۰ فیلم برتر قرن

نشریه هالیوود ریپورتر به‌تازگی فهرستی از ۵۰ فیلم برتر قرن منتشر کرده که حاوی نکات جالب توجهی است و در عین ناباوری جای بسیاری از بزرگان سینما در آن خالی است.

 فهرست جدید نشریه هالیوود ریپورتر که حاصل همکاری شش منتقد سینمایی و معرفی برترین‌های سینمای جهان از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون پرداخته در حالی منتشر شده که هیچ اثری از سینماگران بزرگی چون «کلینت ایستوود»، «استیون اسپیلبرگ»، «مارتین اسکورسیزی»، «ترنس مالیک»، «اسپایک لی»، «گاس ون سنت»، «ژان لوک گدار»، «دیوید کراننبرگ»، «مایکل مان»، «کوئنتین تارانتینو»، «استیون سودربرگ»، «الکساندر پین»، «جیم جارموش»، «جیمز گری»، «جیا ژانگ‌که»، عباس کیارستمی ، جعفر پناهی، اصغر فرهادی، «آپیچاتپونگ ویراستاکول» و «هو شیائو شین»، «وودی آلن»، «رومن پولانسکی» و «لارس فون تریه» در آن دیده نمی‌شود.

واکنش انجمن جن‌گیران به یک فیلم

در این میان  انجمن بین‌المللی جن‌گیران در واکنش به فیلم «جن‌گیر پاپ» محصول ۲۰۲۳ به کارگردانی «جولیوس ایوری» و با بازی «راسل کرو» در نقش کشیش گابریل امورث، این فیلم را غیرقابل اعتماد و از هم‌گسسته توصیف کرد. 

داستان فیلم از پرونده‌های واقعی پدر «گابریل آمورث»، رئیس جن گیران واتیکان الهام گرفته شده است و «راسل کرو» را در نقش آمورث به تصویر می‌کشد که وظیفه بررسی پسری جوانی را دارد که روحش به تسخیر شیاطین درآمده است. در این روند، او یک توطئه چند صد ساله را آشکار می کند که واتیکان به شدت سعی کرده آن را پنهان کند.

دیوارنگاره‌های میادین تهران به چه نقش درآمدند؟

در حال حاضر سه دیوارنگاره عظیم در میادین تهران از مهمترین و در عین حال بحث‌برانگیز المان های شهری‌اند و البته به تازگی میدان فلسطین هم به آن اضافه شده است.

از جمله پرحاشیه‌ترین دیوارنگاره‌های اخیر پایتخت، دیوارنگاره میدان ولیعصر است که گه‌گاهی با آنچه بر روی آن نقش می‌بندد به روی صدر اخبار می‌آید و گاه جنجال‌آفرینی می‌کند. به هر حال وقتی که سازمان‌های مربوطه قصد جانمایی طرح‌های مناسبتی را بر روی دیوارنگاره‌ها دارند، شاید بهتر باشد همچون دیگر المان های شهری از نقاشی‌های دیواری گرفته تا مجسمه‌های شهری، این کارها را به متخصصان امر با نگاه های مختلف واگذار کنند تا با تضارب آرا، انتقاد کمتری مواجه کارشان شود و سلیقه‌های گوناگونی را پوشش دهند.

افزایش شکاف طبقاتی در سفر

در ادامه خبرهای روز سه‌شنبه، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اشاره به آمار اقامت در نوروز ۱۴۰۲، نسبت به افزایش شکاف و فاصله طبقاتی در سفرها هشدار داد.

به گفته حرمت‌الله رفیعی، با استناد به آمارهایی که اعلام شد، وضعیت سفر آن‌گونه که گفته می‌شود نبوده است. در واقع ریتم سفرها در نوروز ۱۴۰۲ آرام بود، اما واقعیت این است که وضعیت اقتصادی به گونه‌ای بود که قشری از مردم نتوانست سفر کنند. آمار اقامت در هتل‌های مؤید این موضوع است.

سد «خرسان» کاوش نجات‌بخشی می‌شود

همچنین معاون میراث‌فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد از کاوش نجات‌بخشی دو محوطه تاریخی در محدوده آبگیر سد «خرسان» خبر داد. 

به گفته رحیم دادی‌نژاد محوطه‌های تاریخی «ده پایین» و «لَه سَواره» از محوطه‌هایی هستند که قرار است در سال جدید کاوش شوند، افزود: این دو محوطه در محدوده آبگیر سد «خرسان ۳» قرار دارند و در آینده‌ای نزدیک با آبگیری این سد به زیر آب می‌روند، بنابراین باید کاوش نجات‌بخشی در این دو محوطه تاریخی انجام شود. 

پیشنهادهایی برای خواندن:

مرزهای چین باز شد ولی با هزار اما و اگر

«چیزهای عجیب» سریال انیمیشن می‌شود

انتهای پیام 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا