خبر جدید

احداث سد الند ضرورتی برای توسعه و رفع بحران آب خوی

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/آذربایجان غربی شهرستان خوی از لحاظ وسعت اولین و از لحاظ جمعیت دومین شهرستان در آذربایجان غربی است که نزدیکترین مسیر ارتباطی ریلی و زمینی کشور به اروپا و ترکیه محسوب می شود.

این شهرستان سالهاست به عنوان دشت ممنوعه در بخش آب قرار گرفته است و چاهای آن در حال حاضر در عمق ۲۰۰ متری به آب می رسند و این در نگاه کارشناسان زمین و آب یک فاجعه آبی محسوب می شود.

در حال حاضر خوی با داشتن اراضی مرغوب کشاورزی و باغات میوه، جزو بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی در بخش تخم آفتابگردان، گل محمدی، آلبالو و گیلاس است و بزرگترین میدان خشکبار کشور با ۵۰۰ واحد تجاری در خوی مشغول فعالیت است. 

عادل نجف زاده، نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه در مدت سه سال تمام تلاش مان را برای احداث الند در خوی بکار گرفتیم، اظهار کرد : برای مردم و افکار عمومی قابل نبود که شهرستان خوی با این همه اراضی مستعد و حاصلخیز کشاورزی و باغات فراوان فاقد سد باشد.

وی تصریح کرد : با برگزاری جلسات متعدد در وزارت نیرو با و حضور کارشناسان وزارتخانه در خوی موفق شدیم ماده ۲۳ احداث سد الند را از وزارت نیرو اخذ کنیم.

نجف زاده ادامه داد : با احداث سد الند وضعیت اراضی کشاورزی ،باغات و صنایع خوی به صورت محسوس بهبود یافته و خوی به روزهای سرسبز خود با حضور سرمایه گذاران در بخش صنایع آبی باز می گردد.

امینی، رئیس جهاد کشاورزی خوی نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد : احداث سد الند علاوه بر اینکه مزارع کشاورزی و باغات خوی را آبیاری خواهد کرد وضعیت چاه های آب خوی را بهبود بخشیده و سطح آب شان ارتقا می دهد .

وی احداث سد برای خوی را از ضروریات مهم عنوان کرد.

علوی از سرمایه گذاران بخش خصوصی هم در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد : بیش از ۱۶۰ نوع صنایع وابسته به آب داریم که با احداث سد می توانیم این صنایع مادر را در خوی راه اندازی کنیم و ده ها هزار نفر صاحب شغل شده و اقتصاد خوی و منطقه رونق می گیرد. 

به گزارش ایسنا، حال با توجه وضعیت آبی خوی و اخذ مجوز ماده ۲۳ احداث سد الند و انقلابی که احداث سد در بخش کشاورزی و صنعتی می تواند برای خوی داشته باشد انتظار داریم کلنگ زنی سد الند در اسرع انجام شود تا بعد از سالها صدای پای آب را در خوی بشنویم. 

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا