تخصیص اعتبارات ویژه برای تحقق رشد ۸.۷ درصدی بخش کشاورزی در آذربایجان شرقی
[ad_1]
ایسنا/آذربایجان شرقی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از تخصیص اعتبارات ویژه برای تحقق رشد ۸.۷ درصدی بخش کشاورزی در آذربایجان شرقی خبر داد.
نادر نقیلی در گفتوگو با خبرنگاران، در این خصوص اظهار کرد: به منظور عملیاتی شدن تعهدات سفر ریاست محترم جمهوری به استان و همچنین رشد ۸.۷ درصدی بخش کشاورزی، علاوه بر اعتبارات جاری و ویژهای که با تلاش ریاست محترم سازمان و مسئولان استان رو به افزایش است، اعتبارات ویژهای برای تحقق این اهداف برنامهریزی خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف و برنامههای این سازمان در سال جاری، اظهار کرد: معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی یکی از معاونتهای چندگانه هر سازمان بوده که وظیفه اصلی آن برنامهریزی و پشتیبانی اهداف کلی سازمان است و براساس رسالتی که به عهده معاونت برنامهریزی گذاشته شده است، تأمین و پشتیبانی مالی فعالیتهای بخش کشاورزی جزو ضروریترین اهداف آن است.
وی خاطر نشان کرد: در سال جاری از محل تبصرههای قانونی، طرح مردمی یارانهها و تبصرههای پشتیبانی چندگانه (تبصره ۱۸و ۱۶) نسبت به تأمین نقدینگی، ادامه فعالیت و ایجاد واحدهای تولیدی بخش و رفع موانع تولید مرتبط با تسهیلات دریافتی، اقدامات مؤثری انجام داده است.
نقیلی افزود: در بحث تأمین ماشینآلات و ادوات بخش کشاورزی از طریق تسهیلات، خط اعتباری و مکانیزاسیون، اقدامات خوبی انجام شده است که در راستای حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی در بحث امحال وامهایی که سررسید شدهاند، اقدامات مؤثری در تعامل با استانداری محترم از طریق دبیرخانه «بند خ» انجام گرفته و در راستای حمایت از بهرهبرداران، تسهیلات سررسید شده بهرهبرداران مجددا تقسیط و تمدید شده است.
وی با بیان اینکه برنامه مکانیزاسیون کشاورزی به واسطه انقباض مالی و توجه ویژه دولت به بحث یارانهها و مردمیسازی، کمی با وقفه مواجهه شد، تصریح کرد: با تلاش وزارت و بانک کشاورزی و همکارانمان در سازمان، در حال حاضر اعتباراتی در راستای رفع نیاز جزئی بهرهبرداران مربوطه تأمین شده، ولی لازم است که بحث خط اعتباری مکانیزاسیون همانند سالیان پیشین برقرار و در اختیار استان قرار گیرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی متذکر شد: یکی از اهداف اساسی این معاونت استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل بخش کشاورزی و بخش صنعتی بوده که ما به عنوان یکی از اعضای اصلی ستاد تسهیل، وظیفه حمایت از بهره برداران در قبال مشکلات بانکی و مشکلاتی که با سازمانها و ادارات دولتی در راستای رفع موانع تولید پیش میآید را بر عهده داریم، این جلسات به صورت هفتگی در محل استانداری به صورت ستاد برگزار میشود و در این راستا اقدامات مؤثری به منظور رفع مشکلات بخش کشاورزی و بهرهبرداران انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این فعالیتها توجه ویژهای به طرحهای عمده بخش کشاورزی یا مگاپروژهها شده است که در این خصوص از ظرفیت شهرکهای کشاورزی به منظور استقرار و ایجاد این واحدها استفاده شده است.
وی بیان کرد: به صورت دورهای از طریق استانداری بازدیدهای مرتبی انجام گرفته تا مواردی که مربوط به مشکلات زیربنایی شهرکها و واحدهای بزرگ است، رفع شود، چه بسا واحدهایی هستند که در زیرساختها مشکلاتی نظیر تأمین برق، آب و ارتباطات و یا تسهیلات بانکی داشتند که این مشکلات مرتفع شده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: در کنار برنامه مالی و پشتیبانی از بهرهبرداران کشاورزی، این معاونت وظیفه برنامهریزی و تبیین برنامههای مصوب ابلاغی بخش کشاورزی در هماهنگی با وزارت متبوع را بر عهده دارد. برنامههایی نظیر تبیین برنامه هفتم توسعه بخش کشاورزی، رشد ۸.۷ درصدی در بخش کشاورزی که در این راستا وظایفی برای سازمان تعیین شده است.
وی ادامه داد: برنامه پیگیری سفرهای ریاست محترم جمهوری به استان و وزیر محترم و هیات همراه در این راستا بود و در هماهنگی با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و استانداری پیگیری میشود و در کنار آن وظیفه بودجهریزی و تأمین مالی برنامههای سازمان و ارائه تخصیصهای دورهای مطرح است که در تعامل با دستگاههای مربوطه نظیر سازمان برنامهریزی و مدیریت و سازمان دارایی اقتصادی این برنامهها را پیش میبریم.
وی یکی دیگر از برنامههای این معاونت را، تدوین آمار و اطلاعات بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: در بخش فناوریهای ویژه و یا آماری استان که مربوط به ثبت هرساله آمار و تولیدات و سطح زیرکشت و فعالیتهای زیر بخشهای مختلف بخش کشاورزی است که اجرا کردن این برنامه از سامانههای مختلفی نظیر سامانه پهنه بندی یا سامانههای مرتبط انجام و بهره برداران و همکاران ما در شهرستان در پهنههای خودشان اطلاعات مربوطه را از طریق این سامانه وارد میکنند.
نقیلی با اشاره به برنامههای پیشروی این معاونت در سال جدید اظهار کرد: برنامههایی که در سال جاری تدوین شده برشی از برنامههای میانمدت توسعه که معمولاً دو تا پنج ساله است، میباشند.
وی تاکید کرد: در راستای عملیاتی شدن تعهدات سفر ریاست محترم جمهوری و نیز رشد ۸.۷ درصدی بخش کشاورزی علاوه بر اعتبارات جاری و ویژهای که با تلاش ریاست محترم سازمان و مسئولان استان رو به افزایش است، اعتبارات ویژهای برای تحقق این اهداف تمهید خواهد شد.
وی افزود: با توجه به انقباض اقتصادی و برنامههایی که دولت در پیش دارد، تحقق این اهداف، همت ویژهای را میطلبد، به خصوص در حوزه رفع بحران آب، احیای دریاچه ارومیه و چالشهایی که در استان ما با آن روبهرو هستیم، اجرای برنامههای زیربنایی عزم ملی و توجه خاصی را در رابطه با تأمین اعتبارات دولتی و تسهیلاتی میطلبد. در این راستا از ظرفیت سایر نهادها و سایر منابع مالی که در استان نظیر بنیاد برکت یا سازمان بسیج سازندگی یا سایر سازمانهایی که میتوانند هم تأمین مالی داشته باشند و هم در راستای تحقق و اجرایی شدن اهداف به ما کمک کنند، استفاده خواهیم کرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی درباره قانون انتزاع و نقش آن در جهت بهبود صادرات محصولات کشاورزی استان، گفت: در اجرایی کردن این قانون وظایف عمده و اساسی بر دوش سازمان جهاد کشاورزی گذاشته شده است که این وظایف قبلا بهصورت کلی یا جزئیتر از این انجام میشد اما اکنون وزیر محترم، همتی ویژه به کار برده و این قانون را اجرایی کرده است که ما نیز در راستای اجرایی کردن این قانون از زمان ابلاغش، چه از طریق برگزاری جلسات قرارگاههای مربوطه یا تشکیل نهادهایی در داخل سازمان، این کار را به نحواحسن انجام دادهایم.
وی افزود: در راستای صادرات، آذربایجان شرقی به واسطه قرارگیری در منطقه مرزی کشور امکان مراوده و صادرات با کشورهای دیگر به ویژه روسیه، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و صد البته با بیشتر کشورهای اوراسیا فراهم است، همچنین واحدهای عمدهای در این استان در بخش کشاورزی فعالیت دارندکه مستقیماً تولیداتشان را به این کشورها صادر میکنند.
نقیلی در ادامه تأکید کرد: برنامههای اساسی این سازمان در زمینه ارتقای کیفی و نحوه ارسال این اقلام در نظر گرفته شده که کیفیت بسته بندی و در واقع استانداردهایی که این کشورها از ما انتظار دارند را بتوانیم تهیه و برآورده کنیم و همچنین از چندین سال در راستای تولید محصول سالم، برای محصولات خودمان از قبل اقدام به انجام آزمایشهایی در زمینه نیترات سنجی، آلایندهها و باقیمانده سموم کردهایم که این کار به شدت پشتیبانی میشود و استمرار خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، وی در پایان خاطرنشان کرد: به دنبال صدور گواهی بهداشت برای تمامی محصولات بخش کشاورزی بهویژه فعالیتهایی که با صدور پروانه این سازمان یا بخش کشاورزی انجام میشود، هستیم و افق بسیار روشنی برای برنامههای پیش روی سازمان میبینم و احتمال اینکه این استان در آیندهای نزدیک در بخش صادرات محصولات کشاورزی چه به صورت سبزی، صیفی محصولات خام یا بسته بندیشده و چه بهصورت فرآوری شده در قالب صنایع تبدیلی محصولات در زیر بخشهای باغی، دامی، زراعی و شیلاتی سرآمد باشد، بسیار زیاد است.
انتهای پیام