خبر جدیدسیاسی

از سرگیری روابط ایران و عربستان، ژئوپلیتیک سیاسی منطقه را دچار تحول خواهد کرد

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/مرکزی نماینده مردم شهرستان‌های محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: از سرگیری روابط ایران و عربستان، ژئوپلیتیک سیاسی منطقه را دچار تحول خواهد کرد.

دکتر علیرضا سلیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ارتباط دو کشور مهم ایران و عربستان می‌تواند تحول جدیدی را در معادلات منطقه خلیج فارس ایجاد کند. این یک بلوف سیاسی نیست چراکه “کیسینجر” به صراحت اعلام کرده است که ارتباط ایران و عربستان فصل نوینی از تحولات را در منطقه خاورمیانه رقم خواهد زد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که صهیونیست‌ها و آمریکا، از گذشته‌های دور به دنبال ایجاد اختلاف در منطقه ما بوده‌اند. قاعده این است که هر مقدار شعله اختلافات بلندتر باشد، کشورهای منطقه ضعیف‌تر می‌شوند و کشورهای ضعیف به راحتی توسط صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها رام می‌شوند.

سلیمی با بیان اینکه ترامپ عربستان را گاو شیرده می‌نامید، گفت: وقتی بین دو کشور اسلامی عربستان و یمن جنگ برقرار است، منجر به ضعیف شدن مجموعه قدرتمند کشورهای اسلامی می‌شود.

وی تصریح کرد: ما باید بلوک قدرتمندی از کشورهای اسلامی را در مقابل توطئه‌هایی که علیه منطقه شکل می‌گیرد، تشکیل دهیم و اجازه ندهیم این توطئه‌ها در میدان، عملیاتی شوند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: واقعیت این است که امروز رژیم صهیونیستی در ضعیف‌ترین موقعیت خود در نیم قرن گذشته قرار دارد و این انسجام می‌تواند فروپاشی رژیم صهیونیستی را سرعت ببخشد.

وی اظهار کرد: از طرفی، منطقه ما به دلیل دخالت خارجی‌ها، منطقه‌ای پر از کشتار، آشوب، قتل و خونریزی است. به نظر می‌رسد با سیاست‌های هماهنگ می‌توانیم منطقه را عاری از بیگانگان کنیم و مهر پایانی بر حضور بیگانگان در منطقه زده شود.

سلیمی با بیان اینکه این اتفاق سرمنشاء یک سلسله تحولات است، افزود: این مسئله از نظر اقتصادی نیز می‌تواند دستاوردهایی برای کشور ما داشته باشد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که برخی از کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس تابع عربستان هستند و بعد از این اتفاق، بحرین و کویت و حتی امارات که دارای روابط سردی با ما بودند و بعضی از کشورهای دیگر، در صف مذاکره با ایران قرار گرفتند. این مسئله قابل توجه است و قطعاً ژئوپلتیک سیاسی منطقه را دچار تحول خواهد کرد.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا