سرمایهگذاری در حوزه تولید علم دینی وظیفه خاص نهاد رهبری در دانشگاه است
[ad_1]
ایسنا/خراسان رضوی مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه تولید علم دینی وظیفه خاص نهاد نمایندگی است، گفت: گفتمانسازی و ایجاد هستههای تحول در تولید علم دینی و تحول در علوم انسانی اسلامی که در سند دانشگاه اسلامی مورد تاکید قرار گرفته نیز از دیگر ماموریتهای دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههاست.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی ایمانیمقدم، صبح امروز ۱۴ اسفندماه در مراسم تکریم و معارفه مسئول نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دلسوزان نظام و متولیان اصیل مسائل فرهنگی دانشگاه باید وارد بحث تولید علم دینی شوند؛ در واقع برای اسلامی کردن دانشگاه و دانشجو، در ابتدا باید دانش اسلامی شود. ما اکنون به یک مهندسی مدیریت فرهنگی در دانشگاهها نیاز داریم. در دانشگاه مجموعههای متنوع فرهنگی اعم از هماندیشی، بسیج، ائمه جماعات، بسیج دانشجویی و بسیج اساتید در حال انجام کارهای فرهنگی هستند، اما نقش نهاد رهبری چیست؟
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه تولید علم دینی وظیفه خاص نهاد نمایندگی است، اضافه کرد: همچنین باید از ظرفیتهای موجود در گروه معارف نهایت استفاده صورت گیرد. به علاوه گفتمانسازی و ایجاد هستههای تحول در تولید علم دینی و تحول در علوم انسانی اسلامی که در سند دانشگاه اسلامی مورد تاکید قرار گرفته نیز از دیگر ماموریتهای دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههاست.
ایمانی مقدم تاکید کرد: همواره به اهمیت دانشگاه فردوسی به لحاظ تعداد دانشجو و اساتید، جایگاه این دانشگاه در آموزش عالی کشور و تاثیرات آن بر مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استان و شهر کاملا واقف بودهام و امیدوارم با مساعدت و راهنماییهای همه همکاران بتوانیم کارهای فاخری در این دانشگاه انجام دهیم.
چشمهای حقیقتبین اعتراف میکنند که رویشهای انقلاب اسلامی بسیار زیاد است
همچنین حجت الاسلام سید مهدی حسینی مطلق، مسئول سابق نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی نیز در این مراسم توفیق خدمت در شهر امام رضا را بالاترین امتیاز خود دانست و با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد یکی از بهترین دانشگاههای کشور به لحاظ آموزشی، پژوهشی و فرهنگی … است، اظهار کرد: برگزاری مراسم شبهای قدر، اعتکاف، راهیان نور، مراسم اربعین، اردوهای جهادی و… از جمله اقدامات ما در نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی بود. علیرغم تمام تبلیغات سوء دشمن، حضور دانشجویان در این مراسم باشکوه بود.
وی ادامه داد: چشمهای حقیقتبین اعتراف میکنند که رویشهای انقلاب اسلامی بسیار زیاد است و نسل جدید که با تحریمها مواجهند، بسیار بهتر از مدیران فعلی در دهه بعدی مدیریت خواهند کرد، زیرا با کاستیهایی مواجه بودند که راه برونرفت از آن را یاد گرفتند.
مسئول سابق نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه در ۴ سال خدمت در این دانشگاه پیوند عمیق حوزه و دانشگاه را مورد توجه قرار دادم، عنوان کرد: همجواری با حوزه علمیه خراسان و استفاده از نظرات اساتید حوزه در نشستهای مشترک از توفیقات و فرصتهایی بود که توانستیم بخشی از آن را به کار ببندیم.
حسینی مطلق افزود: هماندیشی اساتید از دیگر مواردی بود که در دانشگاه فردوسی نسبت به آن اهتمام ویژه داشتیم. امیدوارم که این تجربه را با دانشگاه آزاد نیز به اشتراک بگذاریم و بتوانیم آن انتظاری که جامعه از ما به عنوان قشر فرهیخته برای ورود به مسائل اجتماعی و حل معضلات دارد را محقق کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت گروه معارف، اضافه کرد: گروه معارف در کنار کار آموزشی میتواند متولی تربیت جوانان ما باشد که به همت مسئول فعلی نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی محقق خواهد شد. همچنین باید از ظرفیتی که حضور دانشجویان خارجی در اختیار دانشگاه قرار میدهد، بیشتر استفاده کنیم.
مسئول سابق نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی با اشاره به بازدیدها و اقداماتی که در حاشیه شهر صورت گرفته و ادامه دارد، به شکلگیری مجموعههای خیریه در این زمینه اشاره کرد و گفت: در دوران کرونا با کمک جمعی از خیرین و شیعیان عربستان و حاشیه خلیج فارس حدود ۲۰۰ دستگاه اکسیژن را خریداری و به مراکز درمانی اهدا کردیم.
حسینی مطلق در خصوص مسکن متاهلین اظهار کرد: طی پیگیریها با وزیر محترم علوم صحبت کردم و طی توافقی که با تولیت آستان قدس رضوی داشتیم، طرح سایبان رضوی گفتمانسازی شد و ادامه کار در خدمت حجت الاسلام ایمانی مقدم خواهیم بود و من امیدوارم روزی که کنلگ این طرح در دانشگاه بر زمین زده میشود، ما هم زنده باشیم و به ثمر نشستن آن را ببینیم.
درخواست تفویض اختیار در حوزه دروس معارف در دانشگاه فردوسی
همچنین احد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی در این مراسم با اشاره به اقدامات انجام شده در دوره قبلی نهاد رهبری در این دانشگاه، اظهار کرد : حجتالاسلام حسینی مطلق چند موضوع را به طور جدی پیگیری و دنبال میکردند. نخست پیگیری خوابگاه دانشجویان متاهل بود. همچنین ارتباطات بسیار خوبی با بخشهای مختلف داشتند و همواره پیگیر اجرای اهداف و برنامههای دانشگاه بودند.
وی ادامه داد: در خصوص مراسم مذهبی و تقویم فرهنگی دانشگاهها مانند مراسم شبهای قدر بسیار پیگیر بودند و از مدتها قبل برای آنها برنامهریزی میکردند و تلاش داشتند به دلیل محدودیتهای مالی دانشگاه، منابع مورد نیاز برای بهتر برگزار شدن مراسم را از بیرون دانشگاه تامین کنند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: حجتالاسلام حسینی مطلق با مناعت طبعی که داشتند، همیشه برای حفظ شأن و منزلت جایگاه نهاد رهبری در دانشگاه تلاش میکردند. همچنین با حضور در شوراها دقت و حساسیت خاصی در جذب و صلاحیت عمومی، مباحث شورای فرهنگی و … داشتند. ایشان ملجاء و محل رجوع کسانی بودند که احساس میکردند حقی از آنها ضایع شده است و پس از بررسی، پیگیری این امور را با جدیت دنبال میکردند.
ضابط در ادامه ضمن خوشآمدگویی به حجتالاسلام مهدی ایمانی مقدم به عنوان مسئول جدید نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، از وی به عنوان خون جدید تزریق شده به رگهای دانشگاه فردوسی یاد کرد و گفت: ایشان با تجربهای که در دانشگاه اراک و دیگر فعالیتها داشتهاند، در یک فضای جدید وارد میشوند که بسیار نیاز به برنامهریزی دارد.
وی با بیان اینکه مطالبهگری در دانشگاه حق دانشجویان است، افزود: حوادث اخیر نتیجه ترک فعل تمامی عوامل فرهنگی کشور بود. برای آینده این موضوع باید تبیین شود و در این راستا انتظار میرود که نهاد نمایندگی رهبری ما را یاری دهد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دروس معارف فرصت بسیار مغتنمی برای موضوع جهاد تبیین و رفع شبهات است، عنوان کرد: من از حجتالاسلام رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها میخواهم به حجت الاسلام ایمانی مقدم تفویض اختیار در حوزه دروس معارف در دانشگاه فردوسی مشهد را بدهند. اکنون ۱۸ واحد از ۱۴۰ واحد درسی دانشگاه در حوزه دروس معارف است و میشود بر روی آن کار کرد و با توجه به تجربیات دکتر ایمانی مقدم، این عنایت میتواند صورت گیرد.
انتهای پیام