[ad_1]
یک کارشناس مسائل روسیه با اشاره به اقدام اخیر «FATF» مبنی بر تعلیق عضویت روسیه در این سازمان مالی، تصریح کرد: این اقدام در راستای افزایش فشارهای اقتصادی علیه روسیه انجام شده است ، از زمان آغاز جنگ اوکراین شاهد این گونه فشارها بودهایم و در طول یک سال گذشته این فشارها با فراز و نشیبهای مختلف ادامه پیدا کرده است.
شعیب بهمن ، در گفتوگو با ایسنا در مورد تاثیر این اقدام FATF بر فضای اقتصادی روسیه با توجه به تحریمهای گستردهای که از سوی اروپا و آمریکا علیه این کشور وضع شده است، اظهار کرد : ثمربخش و کارآمد نبودن تحریمهای وضع شده به شکل کامل علیه روسیه باعث شده که کشورهای غربی اقدام به اعمال تحریمهای جدیدتر و گستردهتر علیه این کشور کنند و تصمیم روز جمعه سازمان FATF نیز در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه به نظر میرسد روسها از قبل آمادگی اعمال چنین تحریمهایی را از سوی کشورهای غربی داشته اند، ادامه داد: از زمان آغاز بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴ و انضمام کریمه از سوی دولت مسکو به روسیه ، روس ها شروع به انجام اقداماتی کردند که تحریمهای احتمالی تاثیر زیادی بر وضعیت اقتصادی این کشور نداشته باشد و به نوعی جلوی اثرگذاری تحریمها را بگیرند. در واقع آنها پیشبینی می کردند که تحریمهایی در حوزه انرژی و مبادله کالا علیه این کشور صورت بگیرد و روند عضویت روسیه در FATF دچار مشکل شود و یا اینکه شاهد قطعی کامل ارتباط بانک های روسی با سوئیفت باشیم، آنها از همان زمان اقداماتی را در این زمینه آغاز کردند که تاثیرگذاری تحریمها را کاهش دهند. راه اندازی شبکه مالی «میر» یا سوئیفت روسی، افزایش ذخیرههای طلا به جای ارزهایی همچون یورو و دلار و جایگزین کردن ارز های ملی در مبادلات پولی و بانکی با کشورهایی همچون چین ، هند، ایران و ترکیه در راستای این گونه اقدامات به شمار میآید.
این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه باید به این موضوع توجه داشت که این تحریمها شمشیر دولبه است و همانقدر که روسیه را تحت تاثیر قرار می دهد ، کشورهای غربی نیز ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند، گفت: علیرغم اعمال تحریمها ، همچنان مبادلات تجاری روسیه با کشورهای اروپایی ادامه دارد که رقم آن چند صد میلیارد دلار است .
وی افزود : در خود اروپا نیز برخی از کشورهای منطقه چندان با تحریمهای اعمالشده همراهی نمیکنند و حتی اقدام به دور زدن تحریم ها میکنند چرا که همراهی با تحریمها را به ضرر خود می دانند .
بهمن با تاکید بر اینکه اینگونه اقدامات بیشتر جنبه سیاسی، روانی و تبلیغاتی دارد، ادامه داد: البته نمیگویم که این تحریم ها تاثیری بر وضعیت روسیه از نظر اقتصادی ندارد ولی آنقدر زیاد نیست که مسکو در تبادلات خارجی خود در حوزه اقتصاد با چالش های متعددی روبرو شود.
به گزارش ایسنا ، روز جمعه کارگروه ویژه اقدام مالی» (FATF) عضویت روسیه را به حالت تعلیق در آورد و اعلام کرد که مسکو در جنگ اوکراین، اصول این سازمان را نقض کرده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، افایتیاف یک سازمان بین دولتی است که هدف خود را مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم میداند که این کار را از طریق وضع استانداردهای جهانی و بررسی پایبندی کشورها به این استانداردها انجام میدهد.
این سازمان مستقر در پاریس در بیانیهای مدعی شد: اقدامات فدراسیون روسیه به شکلی غیر قابل قبول با اصول اساسی افایتیاف که با هدف حمایت از امنیت سلامت و یکپارچگی نظام مالی جهانی وضع شده، در تضاد هستند.
اوکراین در یک سال گذشته از آغاز جنگ تا امروز، بارها از این نهاد خواسته بود روسیه را اخراج کند. با وجود این، علیرغم تعلیق عضویت، روسیه هنوز در افایتیاف عضو محسوب میشود.
در بیانیه گروه ویژه اقدام مالی آمده است: فدراسیون روسیه هنوز هم باید نسبت به تعهداتش به اجرای استانداردهای افایتیاف پایبند باشد. مسکو باید به رعایت تعهدات مالی خود ادامه دهد.
انتهای پیام