خبر جدید

۱۵ درصد از زوجین زیر پوشش مناطق دانشگاه علوم پزشکی مشهد نابارور هستند

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵ درصد از زوجین دارای مشکلات ناباروری هستند که از خدمات بهداشتی و درمانی این دانشگاه برای درمان می‌توانند استفاده کنند.

دکتر سید جواد حسینی با بیان اینکه سطح یک خدمات ناباروری در مراکز خدمات جامع سلامت به صورت رایگان صورت می گیرد و در صورت نیاز زوجین به سطوح بالاتر و تخصصی ارجاع داده می‌شوند، خاطرنشان کرد: در حوزه جوانی جمعیت نیز خدماتی در حوزه بهداشتی به مادران باردار و افرادی که تمایل به فرزندآوری دارند ارائه می شود.

وی با بیان اینکه زنان تا سن ۵۴ سالگی که قصد باروری دارند جزو جامعه هدف محسوب می شوند، گفت: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته اگر هر زوج کمتر از دو فرزند بیاورند جمعیت به سمت سالمندی حرکت خواهد کرد و اگر دو به بالا باشد جمعیت بیشتر خواهد باشد.

حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای هر خانواده سه یا چهار فرزند مدنظر است و در غیر این صورت کشور در چاله جمعیتی گرفتار می شود که عواقب سختی را به دنبال خواهد داشت، گفت: در حال حاضر ۱۵ درصد زوجین مشکل نابارروی  دارند و درصد قابل توجهی از زوجین نیز تک فرزند هستند، علاوه براین قشر عظیمی از بانوان و اقایان سن ازدواج هنوز ازدواج نکرده‌اند و همه این عوامل باعث می شود که بحران جمعیتی رخ دهد. 

۷۴۳ خانه بهداشت در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در راستای ایجاد عدالت دسترسی به خدمات بهداشتی، ۷۴۳ خانه بهداشت در مناطق تحت پوشش دانشگاه فعال و خدمات بهداشتی و درمانی سطح یک را به افراد ارایه می دهند.

حسینی با اشاره به اینکه در شهرها نیز  پایگاه‌های سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت، خدمات بهداشتی و درمانی را به جامعه هدف ارائه می دهند، گفت: در مراکز بهداشتی علاوه بر ارائه خدمات مراقبتی مستمر، مراقبت بهداشتی به صورت ویژه برای مادران باردار و شیرده، واکسیناسیون، خدمات به جوانان و میانسالان و سالمندان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه غربالگری سه سرطان شایع روده بزگ، دهانه رحم و سرطان پستان  نیز در مراکز بهداشتی انجام می‌شود تا بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود و بیمار تحت درمان موفقیت آمیز قرار گیرد، عنوان کرد: ۳۴۷ پایگاه سلامت  زمینه عدالت دسترسی به خدمات درمانی را برای همگان فراهم کرده است.

۱۶ هزار حیوان گزیدگی در سال گذشته داشته‌ایم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: یکی از چالش‌های مهم بهداشتی استان خراسان رضوی آمار بالای  حیوان گزیدگی  است به نحوی که در سال گذشته بیش از ۱۶ هزار  مورد حیوان گزیدگی گزارش شد و مردم باید در مراقبت از حیوانات خانگی و نحوه برخورد با سگ‌های ولگرد دقت کافی را داشته باشند؛ زیرا این بیماری در صورت ابتلا خطرات جانی با خود به همراه دارد، البته خوشبختانه از سال ۹۳ تاکنون موردی از فوت ناشی از هاری در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت نشده است. 

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وی با تاکید براینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا در سطح جامعه باید مراقبت‌های لازم به خصوص در تجمعات انجام شود، عنوان کرد: استفاده از ماسک و دریافت دوز یادآور به خصوص برای سالمندان، بیماران زمینه‌ای و مادران باردار توصیه می‌شود.

حسینی با بیان اینکه حوزه سلامت در بهترین شرایط تامین کننده ۲۵ درصد سلامت جامعه است، گفت: سلامتی به معنای رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی  است؛ بنابراین این موضوع چند وجهی نیازمند مشارکت ارگانهای مختلف در این حوزه است.

انتهای پیام 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا