[ad_1]
یکی از شرکتهای دانشبنیان با تولید پوششهای نانومواد دوستدار محیط زیست موجب ارتقای مقاومت رادیاتورها در برابر فرسایش و زنگزدگی شدند.
به گزارش ایسنا، رادیاتورهای کاربردی در اماکن مسکونی، اداری و تجاری یکی از ابزارهای کاربردی است که محافظت از آنها در برابر خوردگی و رطوبت بسیار حائز اهمیت است.
این سیستمهای گرمایشی از جنس مواد مختلفی همچون آلومینیوم، فولاد، مس و یا چدن ساخته میشوند و یکی از نکات مهم در نگهداری از آنها افزایش مقاومت رادیاتورها در برابر تخریب و فرسایش بدنه در اثر تماس با آب و رطوبت است. یکی از شرکتهای دانشبنیان با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برای رفع این چالش مهم اقدام به تولید پوششهای نانومواد کرده است تا با کمک آنها مقاومت رادیاتورها در برابر زنگزدگی و فرسایش ارتقاء یابد.
چند سالی است که استفاده از پوششهای فسفاته یا کروماته به دلیل ملاحظات زیستمحیطی و سلامت بدن کاهش یافته و تولیدکنندگان این سیستمها به استفاده از پوششهای حاوی اکسید زیرکنیوم، اکسید تیتانیوم و اکسید وانادیوم ترغیب شدهاند.
یکی از مزایای پوششهای زیرکنیومی این است که نیازی به افزایش دما نیست و از آب در فرآیند پوششدهی استفاده میشود. همچنین امکان اعمال پوششهایی با ضخامت بسیار نازک (در ابعاد نانومتری) در سطح و حصول خواصی مانند چسبندگی مناسب و مقاومت به خوردگی بیشتر امکانپذیر است. بر همین اساس؛ میزان خوردگی و زنگزدگی رادیاتورها کاهش چشمگیری مییابد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، استفاده از نانومواد در تولید این رادیاتورها علاوهبر ایجاد مقاومت در برابر خوردگی، موجب افزایش ظرفیت حرارتدهی به بیش از ۱۸۰۰ کیلوکالری بر ساعت در واحد طول نیز شده است. همچنین بهکارگیری فناوری نانو این رادیاتورهای پنلی فولادی را به محصولاتی دوستدار محیطزیست تبدیل کرده است. استفاده از فناوری نانو موجب حذف فلزات سنگین و اسیدیته مایعات پساب دورریز شده و این امر نیز باعث مصون ماندن منابع و سفرههای آبی زیرزمینی از هرگونه تهدیدات و آلودگیهای مضر خواهد شد.
انتهای پیام