[ad_1]
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه بر اساس گزارشهای سازمان هواشناسی در هفته اول فروردینماه سالجاری ۱۵ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش بارندگی داشتیم، گفت: کاهش یا افزایش هر میلیمتر بارش موجب ۰.۸ کاهش یا افزایش تولید علوفه مرتعی میشود.
ترحم بهزاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ۱۳۴.۴ میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی کشور است، گفت: از این میزان ۱۷ میلیون هکتار جنگل، ۳۲.۶ میلیون هکتار بیابان و ۸۴.۸ میلیون هکتار مرتع است.
وی ادامه داد: با توجه به ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها هر گونه بهرهبرداری از عرصه منابع طبیعی باید در قالب طرح باشد. در تبصره ۱ ذیل همان ماده گفته شده است که قبل از اینکه که طرح تهیه شود باید بهرهبرداران ذیربط و ذیصلاح شناسایی و پروانه چرا به آنها داده شود و بعد از صدور پروانه چرا نیز باید طرح مرتعداری تهیه شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی کشور اضافه کرد:از ۸۴.۸ میلیون هکتار مرتع موجود در کشور، ۷.۲ میلیون هکتار مراتع متراکم، ۲۱.۴ میلیون هکتار مراتع نیمه متراکم و ۵۶.۲ میلیون هم مراتع فقیر است.
وی تصریح کرد:کل تولید علوفه در شرایط نرمال اگر میزان بارندگی ۲۴۰ میلی متر باشد ۲۱.۴ میلیون هکتار است که اگر ۵۰ درصد را هم برای حوزه آبخیز از لحاظ فرسایش خاک در نظر بگیریم سالانه ۱۰.۷ میلیون تن علوفه در کشور تولید میشود که برای ۷ ماه ۳۸ میلیون واحد دامی را تامین می کند.
بهزاد در پایان گفت:با توجه به گزارشهای سازمان هواشناسی در هفته اول فروردینماه، ۱۵ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش بارندگی داشتیم که کاهش یا افزایش هر میلیمتر بارش موجب ۰.۸ کیلوگرم کاهش یا افزایش تولید علوفه مرتعی میشود.
انتهای پیام