خبر جدیدفرهنگ و هنر

چالش‌های ایران برای ثبت ژئوپارک‌ها در یونسکو

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ارزیاب بین‌المللی و عضو شورای عالی ژئوپارک‌های یونسکو، ژئوپارک‌ها را مناطقی یکپارچه دارای چشم‌اندازهای باارزش زمین‌شناسی دانست و گفت: برای ثبت این مناطق در یونسکو با چالش‌هایی همچون عدم درک و شناخت محلی از اصول تشکیل ژئوپارک‌ها، نبود قوانین رسمی و قابل استناد مواجه هستیم.

به گزارش ایسنا، علیرضا امری کاظمی امروز در مراسم افتتاح چهل و یکمین گردهمایی ملی علوم زمین با بیان اینکه ایران به دلیل وضعیت اقلیمی و جغرافیایی دارای پتانسیل‌های ژئوتوریسم است، افزود: ایران با دارابودن ۶ هزار کیلومتر خط ساحلی، بالاترین خط ارتفاع از دریا به طول ۶ کیلومتری، ۲ هکتار جنگل و ۱۲ میلیون هکتار جنگل بلوط، اختلاف دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد و ۴ فصل بودن دارای مزایا برای ایجاد ژئوپارک است.

وی، وجود تنوع زیستی گیاهی و جانوری، وجود کوچکترین حشره خوار به وزن ۲ گرم و بزرگترین پستاندار (وال) به وزن ۳۰ تن را از دیگر مزایای اقلیمی ایران نام برد و خاطر نشان کرد: همچنین سریع‌ترین جانور به نام یوزپلنگ آسیایی و قدیمی‌ترین جنگل‌ها به نام هیرکانی از دیگر پتانسیل‌های کشور است.

کاظمی با اشاره به مزیت‌های زمین ساختاری کشور، خاطر نشان کرد: تاکنون اطلس ژئوپارک ایران منتشر شده، ضمن آنکه ژئوپارک قشم ثبت جهانی شده و ژئوپارک ‌های طبس و ارس در مسیر تایید یونسکو قرار دارند.

ارزیاب بین‌المللی و عضو شورای عالی ژئوپارک‌های یونسکو از ایجاد ژئوپارک در شیراز، یزد و مراغه خبر داد و یادآورشد: برای ثبت ژئوپارک‌ها با چالش‌هایی چون عدم درک و شناخت محلی از اصول تشکیل ژئوپارک‌ها، نبود قوانین رسمی و قابل استناد، مشکلات تداخل و تعارض در مدیریت عرصه‌ها، توجه و تمرکز بر جاذبه‌های زمین‌شناختی و عدم توجه به گونه‌های دیگر میراث فرهنگی مواجه هستیم.

کاظمی، ایجاد همگرایی میان نهادهای مرتبط با ژئوپارک‌ها، فهرست‌برداری از جاذبه‌های لرزه زمین‌شناختی و انجام فعالیت‌های ترویجی را از جمله راهکارها برای برون‌رفت از چالش ثبت ژئوپارک‌ها ذکر کرد.

وی با تاکید بر اینکه ژئوپارک‌ها، پارک به شمار نمی‌روند، گفت: ژئوپارک‌ها مناطق یکپارچه دارای چشم‌اندازهای باارزش زمین‌شناسی هستند که با هدف افزایش درک و آگاهی در زمینه استفاده پایدار از منابع زمین، گسترش زمین گردشگری و کاهش اثرات مخاطرات طبیعی، راه‌اندازی می‌شوند.

به گفته وی، حفظ میراث زمین‌شناختی، ایجاد درآمدزایی و اشتغال و ایجاد توسعه پایدار از دستاوردهای این مناطق محسوب می‌شود.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا