اجتماعیخبر جدید

پُخت «سمنو پزان» ۲۵ تنی در شیراز

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

مراسم پخت بیش از ۲۵ تن سمنو که در زبان محلی شیراز به آن سمنی گفته می‌شود از سنت های دیرینه شیرازی هاست که همه ساله در اسفند ماه و در روزهای پایانی سال برگزار می شود.مسجد حضرت رقیه (س)  هرساله به نیت حضرت زهرا ( س) محل برگزاری بزرگ‌ترین آئین پخت سمنو کشور در شیراز است.
این سمنو که از جوانه گندم تازه تهیه می شود از زمان آغاز طبخ تا تهیه کامل بیش از ۷۲ ساعت به طول می انجامد .در سمنو علی رغم این که هیچ گونه مواد شیرین کننده ای افزوده نمی شود ولی به دلیل وجود جوانه گندم تازه شیرین می شود.
پخت سمنو نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سال نو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را می دهد.پخت سمنو همچنین به منزله برآورده شدن حاجات نیز انجام می شود و افراد با جمع شدن دور دیگ سمنوی در حال طبخ ضمن دعا خواندن آرزوها و حاجات خود را هم از خدا طلب می کنند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا