[ad_1]
ایسنا/خوزستان رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز با اشاره به ورود فاضلاب شهری اهواز به رودخانه کارون در ۲۴ نقطه، گفت: در تابستان که کمترین جریان عبوری آب در کارون وجود دارد، ورود فاضلاب شهری به رودخانه موجب افزایش بار آلایندگی و بروز مشکلاتی برای همه زیستمندان میشود.
علی بنی عگبه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تدوام ورود فاضلاب شهری به رودخانه کارون اظهار کرد: در حال حاضر فاضلاب شهری اهواز در ۲۴ نقطه وارد رودخانه کارون میشود. مقداری از فاضلاب شهری اهواز نیز به سمت نهر مالح، بخشی به سمت تصفیهخانه فاضلاب شرق اهواز و مقداری به سمت تصفیهخانه فاضلاب خانه غرب اهواز میرود.
وی با بیان اینکه بنا بر تعاریف و استانداردها، ۷۰ درصد آب مصرفی به فاضلاب تبدیل میشود، افزود: هر چند با توجه به بارندگیهای امسال، فعلا دبی کارون قابل قبول است و فاضلابی که وارد رودخانه میشود با فاصله زمانی و مکانی مشخصی میتواند در روند خودپالایی رودخانه حذف شود اما در تابستان این گونه نخواهد بود؛ در تابستان که کمترین جریان عبوری آب در کارون وجود دارد، ورود فاضلاب شهری به رودخانه موجب افزایش بار آلایندگی و بروز مشکلاتی برای همه زیستمندان میشود.
بنی عگبه بیان کرد: از طرف دیگر، پسابهای کشاورزی هم وارد رودخانه میشوند که موجب افزایش شوری آب میشود و این مساله نیز موجب میشود به ویژه در تابستان و پایان پاییز EC آب در رودخانه کارون بسیار بالا برود.
وی در خصوص وضعیت پسابهای صنعتی و بیمارستانی نیز گفت: صنایع مستقر در اهواز به تصفیهخانه مجهز هستند و پسابهای خود را تصفیه و خود استفاده میکنند یا با رعایت استانداردهای زیست محیطی وارد رودخانه میکنند. بیمارستانهای مستقر در اهواز نیز دستگاههای تصفیه فاضلاب دارند و پساب خود را پس از تصفیه، وارد جمعکنندههای فاضلاب شهری میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز گفت: حدود دو سال است که طرح جامع فاضلاب اهواز تصویب شده و در حال اجرا است و مقرر شده است در قالب این طرح، با احداث زیرساختهای مورد نیاز، ورود فاضلاب به کارون قطع شود.
بیشتر بخوانید:
ورود روزانه ۲۰۰ هزار مترمکعب پساب به رودخانه کارون
ورود فاضلاب بیمارستان گلستان اهواز به رودخانه کارون
وی بیان کرد: در حال حاضر تصفیهخانه فاضلاب شرق اهواز در مدار است اما جمعکنندههای فاضلاب و ایستگاه پمپاژ آن هنوز تکمیل نیستند که باید این کار انجام شود. ظرفیت این تصفیهخانه ۱۱۲ هزار مترمکعب در شبانهروز است؛ بنا بر اعلام مسئولان شرکت آب و فاضلاب، این تصفیهخانه با ظرفیت ۵۰ هزار مترمکعب در شبانهروز در حال فعالیت است اما بر اساس بررسیهای انجام شده از خروجی تصفیهخانه شرق اهواز، این رقم قابل تایید نیست و این تصفیهخانه با کمتر از این ظرفیت در حال فعالیت است.
بنی عگبه افزود: انتظار میرود تصفیهخانه شرق اهواز با ظرفیت کامل وارد مدار شود و بتواند فاضلابهای شرق اهواز را تصفیه کند اما فعلا با ظرفیت حداقلی در حال فعالیت است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز عنوان کرد: تصفیهخانه فاضلاب غرب نیز ظرفیتی کمتر از تصفیهخانه فاضلاب شرق دارد و برای اینکه این تصفیهخانه جوابگوی تصفیه فاضلاب غرب اهواز باشد، موضوع توسعه آن در طرح جامع فاضلاب اهواز دیده شده است.
انتهای پیام