نیازمند شیوهنامههای علمی برای فعالیتهای فرهنگی هستیم
[ad_1]
سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه حوزه موسیقی و فیلم و سرود، از حوزههای اثربخش فرهنگی هستند که اهمیت زیادی دارند، گفت: با وجود اهمیت این حوزهها، کار علمی و تحقیقاتی در این زمینهها انجام نشده است. ما الگویی در حوزه موسیقی نداریم و حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی میتواند در این زمینه کمک کند.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی خیرجو امروز در نشست معاونین فرهنگی جهادهای دانشگاهی استان تهران با بیان اینکه ایسنا به عنوان مجموعه رسانهای جهاد دانشگاهی، وظایف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و … را به دوش میکشد؛ گفت: جهاد دانشگاهی آن دسته از رویدادهایی را که فکر میکند نیاز است در عرصه رسانه ظهور و بروز بیشتری پیدا کند، اعلام کند. اگر در خود جهاد دانشگاهی ظرفیت خلق این رویداد وجود دارد و نیازی به کمک ایسنا نیست، ما فقط روی خروجی آن تمرکز کنیم و اگر به کمک ما نیاز است، ما در بخش طراحی آن نیز میتوانیم در خدمت شما باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در دنیای فرهنگ، نقطهزنی باید کرد، به ذکر خاطرهای از مرتضی قربانی فرمانده سپاه خراسان و اصفهان در دوران جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: ما همواره در اقلیت هستیم و معمولاً امکانات نیز نداریم. در حوزه فرهنگ نیز ما باید با همین بودجههای اندک اقداماتی انجام دهیم.
سرپرست ایسنا به نحوه هزینهکرد بودجهها اشاره کرد و پیشنهاد داد: بهتر است طراحی کلانی در حوزه فرهنگ جهاد دانشگاهی انجام شود و بتوانیم ۱۰-۲۰ کار خوب در سال انجام دهیم که هر کدام طول موج زیادی داشته باشد. ما معمولاً پول زیاد را در طرحهای مختلف، خرد میکنیم و به همین دلیل بهرهوری آن پولها کم میشود.
خیرجو با بیان اینکه یکی از حوزههای اثربخش فرهنگی که اهمیت زیادی دارد، فعالیت در حوزه موسیقی و فیلم و سرود است، ادامه داد: با این وجود، کار علمی و تحقیقاتی در این زمینهها انجام نشده است و همه مجموعهها در کشور درگیر این موضوع هستند. ما الگویی در حوزه موسیقی نداریم و حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی میتواند در این زمینه کمک کند. قرار نیست آلبوم بیرون بدهیم، ولی میتوانیم شاخصهای مورد نیاز آن را استخراج کنیم. در حوزه فیلم و سینما هم به همین صورت است.
سرپرست ایسنا به سرمایهگذاریهای فرهنگی کره جنوبی اشاره کرد و توضیح داد: در کره جنوبی ۲۰ حوزه پژوهشی درگیر بودند که چگونه صنعت فیلم این کشور را ارتقاء بخشند و توانستند کاری کنند که ژاپنیها و کره شمالی که دشمن خونی آنها هستند، درگیر فیلمهای آنها شوند و چینیها، آرایش و مدل مویشان شبیه کره جنوبیها شده است. روی این موضوع کار علمی انجام شده است و در حوزه موسیقی مثل هیپ هاپ و بی تی اس هم به همین صورت بوده است.
وی اظهار کرد: مجموعهای در خود آمریکا وجود داشت که در مرکز امنیتی آنها (سیا) که در بخش فروپاشی شوروی کار میکرد، موسیقی جاز را برای فروپاشی شوروی تولید میکرد.
خیرجو با بیانکه هنرمندان جبهه انقلاب اسلامی و حتی هنرمندان دغدغهدار کشور، میگویند که ما غریزی کار را جلو میبریم، تاکید کرد: برای فعالیتهای فرهنگی ما شیوهنامههای علمی نداریم که بدانیم اولویتها و مسئلهشناسی چیست که بتوانیم در قالبهای هنری آنها را عرضه کنیم.
وی به نقش جهاد دانشگاهی در این زمینه اشاره کرد و گفت: با وجود دانشگاه علم و فرهنگ در جهاد دانشگاهی میتوان روی این موضوع کار کرد. در ایسنا بتوانیم میزگردهایی برگزار کنیم و در دانشگاهها مقالات مختلف تولید شود تا به یک خروجی برسیم که انقلاب اسلامی بتواند در این زمینه به یک نتیجه برسد.
سرپرست ایسنا با بیان اینکه در وقایع اخیر، بیشتر از همه دانشآموزان و دانشجویان درگیر بودند، گفت: بدنه دانشگاهی پس از همهگیری کرونا از بدنه فرهنگی آموزشی کاملاً منقطع شده است. در دوران کرونا آموزش و پرورش تنها به آموزش منحصر شد و حوزه فرهنگی مغفول مانده بود.
وی ادامه داد: برای این پسا اپیدمی فکری نشده که در دانشگاهها باید چه کاری انجام داد. الان اساتید در دانشگاهها میگویند که این دانشجویان، دانشجویانی نیستند که سه سال پیش دیدیم و از منظرهای مختلف متفاوت شدند. بخشی از این موضوع روانشناسی است و بخشی دیگر هم به فرهنگ مرتبط است.
خیرجو گفت: الان دانشگاهها با این مشکل مواجه هستند و دانشجویان همه به دنبال این هستند که کلاسها را تعطیل کنند. در این سه سال و اندی، پرورش و فرهنگ تعطیل بوده، الان حوزه آموزش هم لنگ مانده و با مشکل مواجه شده است.
انتهای پیام