خبر جدیدفرهنگ و هنر

نهضت پیشرفت بانوان جریان تبیین و کنشگری بانوان را هدف قرار داده است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

سعیدی‌نژاد با بیان اینکه در نهضت پیشرفت بانوان، جریان تبیین و کنشگری بانوان هدف قرار داده شده است گفت: رویکرد ما مسأله‌محوری و داشتن نقشه کلان است، درواقع به دنبال توسعه شبکه کنشگری و رویش جریان انسانی هستیم.

به گزارش ایسنا، عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در نشست وبیناری با مدیرکل و اعضای نهضت پیشرفت استان‌های خراسان شمالی و آذربایجان شرقی با اشاره به شکل‌دهی جریان نهضت پیشرفت بانوان در استان‌های مختلف به عنوان جریان مردمی گفت: ما امروز به لحاظ نرم‌افزاری که در نهضت پیشرفت بانوان در اختیار داریم در زمینه ارتباط‌گیری با افراد جامعه صاحب طرح و ایده هستیم. در نهضت پیشرفت بانوان نه‌تنها به رویکرد مسأله‌محور توجه داریم، بلکه به دنبال شکل‌دهی حلقه میانی هدایتگر در بین جریان‌های مردمی هستیم.

وی اظهار کرد: در نهضت پیشرفت بانوان، جریان تبیین و کنشگری بانوان هدف گرفته شده و رویکرد ما مسأله‌محوری و داشتن نقشه کلان است، درواقع به دنبال توسعه شبکه کنشگری و رویش جریان انسانی هستیم.

سعیدی‌نژاد با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم بانوان مذهبی که هنوز منفعل هستند وارد کنش مؤثر و اثرگذاری در جامعه شوند، اظهار کرد: بر اساس گزارش‌هایی که تاکنون از سوی ادارات کل استان‌ها دریافت شده، به اذعان مدیران کل، ستاد نهضت پیشرفت بانوان در سطح استان‌ها در موقعیت مرجع قرار گرفته است. برای نمونه می‌توان به واگذاری جشنواره گوهرشاد در سطح استانی به ستاد نهضت پیشرفت در استان‌ها اشاره کرد که درواقع بنابر پیشنهاد دبیرخانه گوهرشاد صورت گرفته است. 

وی عنوان کرد: یکی از انتظارات این است که غیر از شکل‌دهی جبهه واحد فرهنگی، برای اینکه مخاطب قابل ذکری را با خود همراه کنیم، غیر از کیفیت،کمیت را هم مورد توجه قرار دهیم و امروز دور نمی‌بینیم که با مدل پیشبرد عملیات راهبرانه بتوانیم این قبیل اتفاقات را در مقیاس استانی و ملی محقق کنیم. این‌ها انتظارت بجا از ظرفیت ستاد نهضت پیشرفت است. بر این اساس در نظر داریم برای تابستان ورود جدی به مدارس داشته باشیم و طرح‌های مختلف را به صورت خاص در فضای دخترانه اجرا کنیم.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی از بازسازی شبکه بانوان فرهیخته در پروژه ایران ۱۴۴۰ خبر داد و گفت: بعد از برگزاری کارگاه‌های آموزشی مستمر، زمان این است که در پروژه ایران ۱۴۴۰ ورود جدی‌تر داشته باشیم.

وی با بیان اینکه نهضت پیشرفت بانوان به عنوان جریان نهضتی، حلقه میانی راهبر را شکل می‌دهد، عنوان کرد: در این فضا ساختارسازی صورت گرفته و اقتضای مرحله اول کار ما این است که طرح‌ها را به گوش مردم در استان‌ها و شهرستان‌ها برسانیم. در مراحل بعد شکل کار کمی متفاوت خواهد بود. در تلاش هستیم پلت‌فرم نهضت پیشرفت بانوان را راه‌اندازی کنیم که تنوعی از مخاطب را پوشش می‌دهد و امکان راهبری در استان‌ها را دارد. این درگاه فرصت خوبی برای توسعه شبکه مردمی خواهد بود.

سعیدی‌نژاد تصریح کرد: هدف ما در نهضت پیشرفت بانوان این است که بتوانیم حلقه‌های میانی راهبر را تعیین کنیم و نقشه کلانی از وضعیت کنشگران داشته باشیم و در این زمینه سعی داریم زیرساخت‌هایی تعریف کنیم که با توجه به آن افراد متناسب با زیست‌بوم به حل مسائل بپردازند.

حجت‌الاسلام حمید رفیعی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی نیز با اشاره به طرح‌ها و برنامه‌هایی که از سوی ستاد نهضت پیشرفت بانوان در سطح استان اجرا شده است، گفت: طرح‌هایی مانند دختران حاج قاسم،عفاف و حجاب و روزه‌اولی‌ها از جمله برنامه‌هایی است که از سوی این ستاد در سطح استان اجرا شده است. این فرصت‌ها باعث شده با مجموعه های فرهنگی استان ارتباط خوبی برقرار شود. 

وی با بیان اینکه در حوزه شبکه‌سازی درزمینه فعال‌سازی همسران مدیران در شهرستان‌ها اقداماتی صورت گرفته است، اظهار کرد: در زمینه عفاف و حجاب باید فراخوان داده شود و طرح‌ها و ایده‌های ناب در این زمینهجمع‌آوری شود. این موضوع باعث می‌شود گروه‌های فعال شناسایی شوند و به بهانه این اتفاق، تبلیغ و ترویج عفاف و حجاب را در فضای مجازی و محیط شهری شاهد خواهیم بود.

حجت‌الاسلام رفیعی از برگزاری جلسات مستمر هفتگی با موضوع ایران ۱۴۴۰ در راستای عملیاتی کردن طرح‌ها خبر داد و عنوان کرد: در زمینه بهادادن به حوزه بانوان باید کار فرهنگی، تبلیغی و تبیینی جدی انجام دهیم و باید سرمایه‌گذاری کنیم. توسعه مخاطب کار سخت و البته لازم است، اما نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم.

آمنه عزیزی، کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی نیز در بخشی از این‌ نشست گفت: اخیراً همه دستگاه‌ها به سمت مشارکت مردمی رفته‌اند و گروه‌ها مختلف فعال شده‌اند. به عنوان مثال در اجرای طرح مقلوبه در سال‌های اخیرفقط ارائه طرح از جانب ستاد صورت گرفته، به دنبال آن جلسات مردمی برگزار می‌شود و خودشان جریان را مدیریت می‌کنند و این تحول خوبی است که در استان شاهدیم و تلاش می‌کنیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام سیدمحمود حسینی، مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی  نیز با اشاره به شکل‌دهی قرارگاه جهاد تبیین در استان گفت: طرح‌هایی مانند رفیقانه، دختران حاج‌قاسم و دختران پیشرو از جمله طرح‌هایی است که از سوی ستاد نهضت پیشرفت بانوان در سطح استان اجرا می‌شود. 

وی با بیان اینکه بحث بانوان در اولویت برنامه‌های اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی است، اظهار کرد: ستاد نهضت پیشرفت بانوان در ۱۵شهرستان این استان فعال است. فعالیت خوبی در حوزه تولید و بازنشر محتوا صورت گرفته و هیئت اندیشه‌ورز فعال تشکیل شده است. در بحث آموزش تخصصی دوره آموزش سبک زندگی و فرزندپروری ویژه مبلغات با حضور اساتید برجسته در راستای توانمندسازی آنها برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام حسینی افزود: تاکنون بیش از یکصد نشست تخصصی با موضوع تعالی خانواده در استان برگزار شده است و مسابقه کتابخوانی و دیدار با مادران شهدا و سالمندان از دیگر برنامه های این ستاد به شمار می‌آید. همچنین امسال اعتکاف دانش‌آموزی در ۱۴۰ مسجد با حضور نوجوانان برگزار شد و می‌توان گفت ۷۰ درصد شرکت کنندگان در این مراسم را دانش آموزان تشکیل می‌دادند.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه‌های جوانان در حوزه جهاد تبیین گفت:امسالدر نظر داریم برای اینکه نتایج خوبی در زمینه اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها شاهد باشیم، کارها به صورت عملیات محور تعریف می‌شود تا اقدامات را به خوبی به سرانجام برسانیم. در این زمینه با ارگان‌های مختلف مخصوصاًامور بانوان استانداری، هیئت اندیشه‌ورز بانوان و تعدادی از بانوان شاخص در نهادهای مختلف ارتباط داریم.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی گفت: یکی از فعالیت‌های خوب که از سوی ستاد نهضت پیشرفت بانوان در سطح استانانجام شده، اجرای طرح دختران حاج‌قاسم است. امید است با همکاری آنها اقدامات خوبی در سطح استان شاهد باشیم. از ستاد انتظار داریم که در بحث تولید محتوا، نهضت پیشرفت را در سطح استان یاری رسانند.

وایانی، مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی نیز گفت: در سال ۱۴۰۱ همایش سالانه با حضور اعضای نهضت برگزار کردیم. آموزش‌هایی ویژه دانش‌آموزان در نظر گرفتیم و در حوزه دختران پیشرو سعی کردیم در گروه‌های مختلف افرادی به عنوان عضو فعال حضور داشته باشند. از برنامه‌های جدید فصل دوم نهضت پیشرفت بانوان، بحث رفیقانه است که به صورت جدی دنبال می‌شود.

انتهای پیان

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا