خبر جدید

مهمترین ماموریت شورا و شهرداری بازآفرینی است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مهمترین ماموریت شورا و شهرداری را در راستای اهداف بازآفرینی و ساماندهی مناطق هدف در مشهد دانست و گفت: در اجرای طرح‌های بازآفرینی در محلات باید کلیه حوزه‌ها شامل کالبدی، محیطی، اقتصادی، اجتماعی و… مورد توجه باشد. اگر در هر حوزه اقدامات مناسبی انجام نشود، هدف در طرح بازآفرینی محقق نخواهد شد.

حسن موحدیان در نخستین نشست انتقال تجارب بازآفرینی و کمیته بافت فرسوده شهرداری‌های کلانشهرهای ایران که امروز، دهم اسفند ماه، در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بازآفرینی بافت‌های فرسوده یک رسالت برای شورا و شهرداری است که در انجام این رسالت باید ابتدا قسط و عدل در توزیع خدمات به تمام مناطق را رعایت کنیم.

وی افزود: اجرای قسط و عدل رسالت پیامبر(ص) بوده و اگر ما در انجام ماموریت‌های محوله این امر را رعایت نکنیم، خلاف رسالت اسلام پیش رفته‌ایم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: در حاشیه شهر مشهد نباید فقط به پیشرفت کالبدی توجه کنیم. اگر صرفا حوزه کالبدی را در حاشیه شهر دنبال کنیم، این موضوع باعث توسعه جمعیت در حاشیه مشهد خواهد شد. یکسری سیاست‌های اشتباه باعت شده مردم به حاشیه شهر مهاجرت کنند.

موحدیان با اشاره به فعالیت ۲۲ هزار نفر نیروی خدماتی در مشهد که بیشتر آن‌ها ساکن حاشیه شهر هستند، خاطرنشان کرد: اقتصاد مشهد یک اقتصاد خدماتی است. با توجه به اینکه ۵۲ درصد هتل‌های ایران در مشهد فعالیت دارند، باید بگوییم اقتصاد این کلانشهر از طریق خدمات تامین می‌شود. با توجه به فعالیت هتل‌ها در مشهد نیاز تامین نیروی خدماتی یک ضرورت است. بیشتر جمعیت نیروهای خدماتی در هتل‌ها، پاکبانان،   فضای سبز و… در حاشیه شهر سکونت دارند.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه نیروهای خدماتی به نوعی در تامین اقتصاد مشهد تاثیرگذار هستند، باید به توزیع عادلانه خدمات در حاشیه شهر با توجه به عدم گسترش این مناطق توجه کرد.

️کمیسیون ماده ۵ باید در اختیار مدیریت شهری قرار بگیرد

موسی‌الرضا حاجی بگلو، نایب‌رئیس و سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد، در ادامه این نشست گفت: سال ۵۲ به دلیل نبود کارشناسان خبره در شهرداری‌ کلان‌شهرهای کشور، به واسطه اینکه تهران پایتخت سیاسی است و دارای کارشناسان خبره نیز هست، اجرای کمیسیون ماده پنج (بررسی و تصویب طرح‌های تفصیلی شهری و تغییرات آن‌ها)   به آن واگذار شد.

وی به‌روز کردن کمیسیون ماده پنج را ضروری دانست و بیان کرد: با توجه به اینکه اکنون در کلانشهرها، حتی شهرهای کوچک، نیروهای متخصص و باتجربه حضور دارند، باید کمیسیون ماده پنج در اختیار مدیریت شهری قرار گیرد و تصمیم‌گیری‌ها توسط شهرداری انجام شود. در همین راستا طرحی آماده شده مبنی بر اینکه شرایط کمیسیون ماده پنج علاوه بر تهران به سایر کلان‌شهرها نیز تسری پیدا کند.

وی افزود: اینکه اختیار از بدنه شهرداری گرفته و در اختیار دیگری قرار دهیم، موضوعی مشکل‌ساز است زیرا مردم برای رفع مشکلات مربوط به حوزه شهری به شهرداری مراجعه می‌کنند و چه بهتر که خود شهرداری این کار را به صورت جامع و تخصصی انجام دهد.

حاجی‌بگلو توصیح داد: با پیگیری‌های انجام شده در خصوص واگذاری این طرح به شهرداری‌های کلانشهرها، ۵۶ امضا از شورای عالی استان‌ها اخذ شده است. نهایتا این موضوع تصویب و به مجلس فرستاده شد و کمیسیون عمران نیز این مصوبه را تصویب کرد. امیدواریم نمایندگان به این مصوبه رای دهند تا گره بزرگ و مشکلات شهر برطرف شود.

وی بیان کرد: در دوره ششم مدیریت شهری در شهر مشهد برای همتراز شدن محلات برای اولین‌ بار اعتبارات را به سمت مناطق کم‌برخوردار سوق داده‌ایم.

نائب‌رییس شواری اسلامی شهر مشهد با اشاره به اجرای پروژه‌های زودبازده در مناطق کم‌برخوردار اظهار کرد: با کمک شورای اجتماعی محلات و بر اساس نیازهای مردم، پروژه‌های زودبازده را در مناطق هدف تعریف کرده‌ایم.

حاجی‌بگلو ادامه داد: برای تکمیل پروژه‌های زودبازده در فاز اول مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که به طور کامل محقق نشده و تامین اعتبار پروژه‌های زودبازده فار ۲ نیز در دست اقدام است.

ساماندهی اراضی پادگان مشهد پس از ۱۷ سال بالاخره اجرایی شد

مهدی ناصحی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز بیان کرد: رفع مشکل ۱۷ ساله انتقال پادگان لشکر ۷۷ ثامن از درون بافت شهری که جزو حساس‌ترین نقاط ترافیکی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و کانونی است، به خارج از محدوده شهر یکی از بزرگترین پروژه‌های بازآفرینی در بافت‌های ناهمگون به‌شمار می‌رود.

وی ادامه داد: با این انتقال زمینی با یکسری امکانات قابل توجه به مساحت ۴۰۰ هکتار به بافت شهری بازگشته است. همچنین مسیر دسترسی به پنج بیمارستان بزرگ که در اطراف پادگان مستقر بود، تسریع شد. بناهای تاریخی شامل محل بازداشت مقام معظم رهبری در دوره پیش از انقلاب، سوله‌هایی از دوران قاجار و مکان‌های تاریخی دیگری نیز در اختیار عموم قرار گرفت.

ناصحی خاطرنشان کرد: همچنین ۳۵ هکتار پارک آماده با درختانی چندین ساله در اختیار مردم قرار گرفت. طرح ۱۱۰ هکتار بافت فضای سبز متمرکز نیز با انتقال این مکان نظامی به خارح از شهر در اختیار مردم گرفته و قیمت مسکن در محدوده این مکان افزایش پیدا کرده است.

ساماندهی بافت‌های فرسوده به سمت توانمندسازی ساکنان آن حرکت کرده است

حمید ضمیری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد، بیان کرد: شهرداری متولی اجرای طرح‌های تفصیلی است و در کمیسیون ماده پنج عضو است اما شورای شهر در این کمیسیون عضویت ندارد.

وی گفت: در چند سال اخیر تغییر رویکرد ایجاد شد و مداخلات به حداقل و به سمت توانمندسازی و احیاء بافت‌های فرسوده پیش رفته است. با این رویکرد طرح تفصیلی بافت عامل و آبکوه بازنگری شد و با به حداقل رساندن مداخلات دنبال حفظ ساکنان و توانمندسازی آنان از طریق ارتقاء کیفیت زیست و استانداردسازی سرانه خدمات هستیم.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: یکی از رویکردهای گذشته که همچنان ادامه دارد، توسعه کالبدی است و اگر به درستی انجام نشود، به تهدید تبدیل خواهد شد زیرا ارتقاء کالبدی موجبات گرانی زمین و ‌مسکن و مهاجرت افراد به حاشیه را فراهم می کند. هدف این است که نسبت به موضوعاتی که در این حوزه مطرح و اقداماتی که در حوزه بازآفرینی در کلانشهرها انجام می‌شود، گفت‌وگو کنیم.  

انتهای پیام 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا