خبر جدیدسیاسی

مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس

[ad_1]

انتقاد به تعیین نرخ ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم در هفته گذشته نیز در صدر توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داشت و پربازدیدترین خبر هفته گذشته بود.

به گزارش ایسنا مهمترین خبرهای مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته را در این خبر مرور می کنیم:

در آخرین هفته از جلسات مجلس در اردیبهشت ماه، همچنان انتقادات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص تعیین نرخ خرید تضمینی گندم ادامه داشت و در ادامه این انتقادات مجتبی یوسفی، نماینده اهواز قیمت ۱۵ هزار تومان برای خرید تضمینی گندم را بی عدالتی دانست و گفت که باید حداقل قیمت ۱۹ هزار تومان برای خرید تضمینی گندم اعمال شود.

مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس

وی در تذکری گفت که در شرایطی قیمت خرید تضمینی گندم  ۱۵ هزار تومان تعیین شده که شاهد افزایش قیمت نهاده ها، آب بها و موارد دیگر هستیم.

همچنین حجت الاسلام سیدجواد حسینی کیا، نماینده سنقر هم در تذکری شفاهی با اشاره به اینکه گندم یک کالای استراتژیک است، گفت که باید در نرخ خرید تضمینی گندم برای جبران هزینه های بالای کشاورزان تجدید نظر شود، چراکه با توجه به هزینه های بالای کشاورزی نرخ ۱۵ هزار تومان نمی تواند هزینه های کشاورزان را جبران کند.

رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه قیمت تمام شده کاشت، داشت و برداشت هر کیلو گندم برای کشاورز بالای ۱۷ هزار تومان است، خواستار تعیین قیمت مناسب برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان شد.

در ادامه این انتقادات ذبیح الله اعظمی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی نیز بر لزوم تجدیدنظر در قیمت خرید تضمینی گندم تاکید کرد و در تذکری به سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت که قیمت پیاز، سیب‌زمینی، گوجه فرنگی و هندوانه در قطب کشاورزی کشور یعنی جیرفت و عنبرآباد کاهش یافته و این موضوع سبب ورشکستگی کشاورزان شده است؛ ‌ لذا باید برای این موضوع تدبیر شود.

مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس

موضوع ادعای واگذاری خودرو شاسی بلند به نمایندگان هم در هفته گذشته بحث داغی بود و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هم درباره این ادعا توضیحاتی ارائه کرد و گفت که به کمیسیون اصل ۹۰، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان و حراست مجلس مأموریت داده شد که موضوع واگذاری خودرو به دستگاه های مختلف از جمله مجلس را با دقت مورد رسیدگی قرار دهند و در صورتی که هرگونه واگذاری به صورت غیر قانونی وجود داشت مطابق با اختیارات مجلس اقدام قانونی انجام شود.

شیوا قاسمی پور عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز از تصویب طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در جلسه این کمیسیون خبر داد و اعلام کرد که این طرح از سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد.

مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس

محمدرضا احمدی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی هم در هفته گذشته گفت که از رئیس جمهور تقاضا داریم به وضعیت برنج کشاورزان در استان های شمالی که در حال فاسد شدن در انبارهاست، رسیدگی کند.

در هفته گذشته طرح اصلاح قانون انتخابات کشور هم در دستورکار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داشت و در جلسات علنی که روز یکشنبه در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد به ادامه بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداختند.

در ادامه رسیدگی به این طرح ساز و کار رسیدگی به تخلف‌های انتخاباتی تعیین شد و با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صورت وقوع تخلف های انتخاباتی مراجع مذکور موظف شدند حداکثر یک ماه پس از پایان فرآیند انتخابات به تخلف رسیدگی کنند.

همچنین نمایندگان مجلس در مصوبه ای اعضای هیأت اجرائی مرکزی انتخابات مجلس شورای اسلامی را تعیین کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت کشور را مکلف کردند تا ستادی تحت عنوان ستاد انتخابات کشور با وظایف مشخص تشکیل دهد.

مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس

در ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات کشور ساز و کار ثبت نام داوطلبان در انتخابات مجلس نیز تعیین شد و با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی داوطلبان نمایندگی مجلس باید ظرف مدت هفت روز از تاریخ انتشار دستور شروع ثبت نام به ‏وسیله‏ وزارت‏ کشور، به سامانه الکترونیکی که وزارت کشور جهت ثبت‌نام اعلام کرده است، مراجعه و ضمن تکمیل پرسشنامه‏ مخصوص اعلام داوطلبی، مدارک و گواهینامه‌های مربوط را بارگذاری و شناسه رهگیری اخذ کنند.

همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی شرایط انتخاب هیات‌های بازرسی وزارت کشور و شورای نگهبان برای انتخابات مجلس را نیز تعیین کردند.

با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزیر کشور نیز موظف است ۱۱۰ روز قبل از شروع ثبت نام الکترونیکی موضوع ماده (۴۵) این قانون، دستور شروع فرآیند انتخابات را صادر کند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در مصوبه دیگری مهلت ۷۲ ساعته ای را برای انصراف داوطلبان از حضور در انتخابات مجلس تعیین کردند.

نمایندگان مجلس در مصوبه ای نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در هیات‌های نظارت استان‌ را نیز تعیین کردند.

در ادامه نیز با تصویب مجلس وزارت کشور موظف به تدوین دستورالعمل‌های انتخاباتی مجلس شد.

نمایندگان مجلس تصویب کردند که تبلیغات و شیوه‏ های تبلیغی مجاز اعم از فضای حقیقی و مجازی منحصر به موارد مجاز مذکور در این قانون و قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی است و مراجع اداری، انتظامی و قضایی موظف به برخورد با تبلیغات غیرمجاز هستند.

مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس

همچنین گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد آسیب شناسی سازوکار تامین و تخصیص نیازهای ارزی در حوزه واردات مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز واحدهای صنعتی در دستور هفته گذشته مجلس قرار داشت.

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد آسیب‌شناسی سازوکار تامین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای تولیدی کشور تاکید کرد که از ابتدای سال تا به امروز بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار ارز تخصیص یافته که ۶ میلیارد و ۷۳۸ میلیون دلار آن تامین شده و به حساب افراد ریخته شده است.

فرزین همچنین گفت که از ابتدای سال تاکنون ۱۱ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار ارز تخصیص یافته است.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد آسیب شناسی سازوکار تأمین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای تولیدی گفت که از دید مجلس شورای اسلامی مسئولیت ارزی کشور و قیمت سکه در بازار و حفظ ارزش پول ملی از ماموریت‌های ذاتی بانک مرکزی است.

سلمان اسحاقی نماینده قائنات هم در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد آسیب شناسی سازوکار تامین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای تولیدی کشور گفت که  باید گلوگاه‌های فساد به عنوان عامل اساسی بی‌ثباتی ارز، شناسایی گردد

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای ثبات قیمت ارز باید گلوگاه‌های فساد که عامل اساسی بی‌ثباتی در این بازار هستند شناسایی گردد.

مهمترین خبرهای هفته گذشته مجلس

علی اکبر کریمی نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تخلفات صرافی‌ها در ارائه ارز به تولیدکنندگان گفت: بعضی از صرافی‌ها از تولیدکنندگان پول بیشتری برای ارائه ارز دریافت کرده و با سندسازی اعلام می کنند مبلغ بیشتری ارز به تولیدکنندگان داده تا از این محل انتفاع بیشتری کسب کنند. چه کسی به تخلفات صرافی‌ها رسیدگی می‌کند؟

علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در همین رابطه گفت که بانک مرکزی در تلاطم بازار ارز موثر است.

مهدی عسگری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم تأکید کرد که سیاست مدون و جامعی در موضوع ارز تدوین شود.

روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر اینکه سیاست ارزی نیازمند جراحی اساسی است، گفت: باید در سیاست ارزی به نفع تولیدکننده بازنگری شود.

مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه کمبود ارز نداریم، گفت که باید دولت عرضه ارز را کنترل کند.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا