خبر جدید

منابع طبیعی تجدید شونده منطقه ترشیز بسیار شکننده است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/خراسان رضوی دبیر شورای راهبری سبز مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: منابع طبیعی تجدید شونده منطقه ترشیز که شامل شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن می‌شود از حساسیت و شکنندگی زیادی برخوردار هستند.

دکتر سمیه گلدوی در حاشیه مراسم در طرح کاشت ۱۲۱۶ اصله نهال که با حضور جمعی از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، در گفت و گو با ایسنا هدف از برگزاری این برنامه را نهادینه کردن اهمیت و ارزش درختان و فضای سبز برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه فضای سبز با کاشت نهال و نگهداشت آن‌ها که باعث ایجاد پوشش درختی مناسبی در سال‌های آتی خواهد شد، مزایای زیادی را برای شهروندان و ساکنین منطقه خواهد داشت.

مدیر گروه مهندسی آب مرکز آموزش عالی کاشمر عنوان کرد: از جمله مزایای درختان می‌توان به تأمین اکسیژن، بهبود کیفیت هوا(با جذب آلاینده‌ها و ذرات گرد وغبار)، بهبود آب و هوا(با ایجاد میکرو کلیما و ترسیب کربن)، حفاظت از آب و حفظ خاک منطقه، کنترل سرعت باد و حتی تغییر جهت حرکت آن، ایجاد محیطی برای استراحت و کسب آرامش روحی و نیز حمایت از حیات وحش و تنوع زیستی اشاره نمود.

وی تصریح کرد: درختان همچنین دمای هوا را کاهش داده و شدت گرمای ناشی از اثر گلخانه‌ای را با کاهش سطح دی‌اکسید کربن در اتمسفر، کاهش می‌دهند.

گلدوی افزود: منطقه ترشیز که شامل شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن می‌شود در منطقه خشک قرار گرفته و منابع طبیعی تجدید شونده آن با توجه به فقر منابع آبی، از حساسیت و شکنندگی زیادی برخوردار هستند.

وی اظهار کرد: این امر نقش نشان ‌دهنده درجه اهمیت و ضرورت کاشت نهال و نگهداشت آن به منظور کمک به پایداری منطقه و بهبود شرایط محیطی آن دارد.

دبیر شورای راهبری سبز مرکز آموزش عالی کاشمر همچنین گفت: با توجه به کمبود منابع آبی، باید کاشت گیاهانی مد نظر قرار گیرد که سازگار با شرایط خشکی و دارای نیاز آبی کمی باشند که این امر به خوبی مورد توجه مسئولین قرار گرفته است.

این استاد دانشگاه افزود: با توجه به نقش درختان در بهبود کیفیت زندگی و رفاه انسان، نام‌گذاری هفته‌ای به عنوان هفته منابع طبیعی فرصت مناسبی را برای توسعه فضای سبز و آگاهی بخشی به عموم جامعه در مورد ارزش‌های منابع طبیعی و محیط‌زیست ایجاد نموده است.

گلدوی عنوان کرد: نهادینه شدن فرهنگ کاشت و نگهداشت درختان و ارتقاء آگاهی عمومی نسبت به اهمیت و جایگاه طبیعت، راهگشای حفظ منابع طبیعی به عنوان گنجینه ملی و بهبود رفاه، سلامت و کیفیت زندگی جامعه است.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا