معروفترین زنان جهانگرد تاریخ را بشناسید
[ad_1]
ایسنا/خراسان رضوی جهانگردی واژهای است که برای جهانگردان، سفر را تداعی میکند و همانطور که گفته میشود «بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی»؛ در واقع سفر کردن علاج بشر برای رهایی از دردهایی است که فرد به آنها مبتلا شده است. همچنین جهانگردی باعث میشود تا با سفر کردن به کشورهای مختلف، تجربیات بسیاری را کسب کند و با فرهنگهای دیگر ملتها آشنا شود و آن تنوع فرهنگی، اجتماعی، آداب و رسوم، زبان و گویش هر کشوری را لمس و آن را نیز درک کرد.
بسیاری از ما تصور میکنیم جهانگردی کار سختی است و شاید این موضوع برای خانمها کار دشوارتری هم باشد؛ از اینرو به مناسبت روز جهانی زنان برترین و معروفترین بانوان جهانگرد داخلی و خارجی را که در زمانهای مختلف و به صورتهای گوناگون سفر کردند را معرفی میکنیم تا با مطالعه این مطالب متوجه شویم که زنان بسیاری قدم در این راه گذاشتهاند و تجربههای فراوانی را در این زمینه کسب کردهاند که ما توانستیم تنها تعدادی از آنها را معرفی کنیم.
آیدا فایفر در زمانه خود به یک سلبریتی تبدیل شد
«آیدا فایفر» در دهه ۱۸۰۰ در وین به دنیا آمد. او دختری بود که رفتار پسرانه داشت، لباسهای پسرانه میپوشید، مانند یک پسر آموزش دیده بود و به همراه پدرش به فلسطین و مصر سفر کرد. اما هنگامی که آیدا ۹ ساله بود، پدرش فوت کرد و او مجبور شد بیشتر شبیه دخترها شود. فایفر از معروفترین جهانگردان زن معلم موسیقی شد و با از دست دادن همسرش با مردی مسن ازدواج کرد و بچهدار شد. اما، زمانی که همسرش فوت کرد و پسرانش بزرگ شدند، شانس این را پیدا کرد تا رویاهای خود را دنبال کند و به سفر دور دنیا مشغول شود.
فایفر سفر را از امتداد رود دانوب شروع و به خاورمیانه رفت و سپس به کاوش در کشورهای اسکاندیناوی مشغول شد. آیدا به تنهایی و ارزان سفر میکرد؛ نزد مردم محلی اقامت و از وسایل نقلیه عمومی برای جابجایی استفاده میکرد. او همچنین به جمعآوری نمونههای گیاهی و سنگها میپرداخت تا آنها را در بازگشت به کشورش به فروش برساند و پس از هر سفر کتابی مینوشت تا از درآمد آن بتواند هزینه سفر بعدی خود را بپردازد.
در سال ۱۸۴۷ او بزرگترین و مهمترین سفر را انجام داد و در سن ۵۰ سالگی سفر به دور دنیا را آغاز کرد. فایفر از معروفترین زنان جهانگرد تاریخ آمریکای جنوبی، چین، هند، خاورمیانه، روسیه و یونان را دید.
فایفر گاهی به خاطر امنیت بیشتر لباس مردانه میپوشید و دست به سفرهای سخت و چالش برانگیز مانند شترسواری در صحراهای عراق به طول ۳۸۰ کیلومتر میزد. بنابراین این جهانگرد معروف در زمانه خود به یک سلبریتی تبدیل شد و وقتی که قرار بود سفر دوم خود را به دور دنیا آغاز کند، پیشنهادهای متعددی در مورد سفر و اقامت رایگان در بسیاری از نقاط دریافت کرد.
الیزابت کوکران به دنبال چالشهای بزرگتری بود
روزنامهنگار آمریکایی «الیزابت کوکران» که بیشتر با نام مستعار نلی بلای شناخته میشود، در سال ۱۸۶۴ متولد شد. این زن نترس یکی از اولین روزنامهنگاران تحقیقی جهان بود و دست به عملیاتهای سری میزد، به عنوان مثال او مدت ۱۰ روز را در تیمارستان روانی گذرانده بود تا شرایط وحشتناک آن را فاش کند. اما، همیشه به دنبال چالشهای بزرگتری بود. بنابراین پس از اینکه ژول ورن کتاب خود را به نام دور دنیا در هشتاد روز را چاپ کرد، این ایده به ذهن الیزابت آمد که در زندگی واقعی این کار را نیز انجام دهد.
کوکران از برترین جهانگردانان زن سفر خود را در سال ۱۸۸۹ از نیوجرسی آغاز و دور دنیا را در مسافت بیش از ۴۰ هزار کیلومتر و تنها با یک لباس طی کرد. نلی بلای در سفر خود به دور دنیا با قایق، قطار، اسب و ریکشا سفر کرد؛ با بیماری ناشی از شناور بودن در دریا مبارزه و ردیفی از خواستگارها را در طول مسیر از سر خود باز کرد. اما مصمم بود که این سفر را به تنهایی انجام دهد و این کار را هم انجام داد. او حتی ۸ روز هم اضافه آورد و یک رکورد جدید به جا گذاشت.
سفر او ۷۲ روز، ۶ ساعت، ۱۱ دقیقه و ۱۴ ثانیه طول کشید و البته در طول سفر یکبار هم راه خود را تغییر داد تا به ژول ورن سری بزند. مردم عاشق داستان او بودند و زمانی که به کشورش بازگشت، مورد استقبال مردم قرار گرفت. اما بعد از آن تصمیم گرفت چالش دیگری را انتخاب کند و در نهایت، به یک مخترع و صنعتگر تبدیل شد.
ایزابلا اولین شناختهشدهترین جهانگرد زن در قرن نوزدهم
«ایزابلا بَرِد» با غلبه بر ناتوانیهای جسمی و همچنین محدودیتهای زندگی در جامعهای مردسالار، به یکی از شناختهشدهترین جهانگردان زن در قرن نوزدهم تبدیل شد. او بهعنوان یک جهانگرد، نویسنده، عکاس و طبیعتگرد اولین زنی بود که بهعنوان عضوی از جامعه جغرافیایی سلطنتی انتخاب شد.
سفرهای او از سن ۴۱ سالگی آغاز و تا زمان بازگشت او از سفر مراکش در سن ۷۲ سالگی ادامه داشت. او در این مسیر از قاره آمریکا، هند، کردستان، خلیجفارس، ایران، تبت، مالزی، کره، ژاپن و چین دیدار کرد. همچنین کوهنوردی میکرد و هزاران کیلومتر را سوار بر اسب میپیمود. ایزابلا گاهی اوقات برای سفرهای خود به فیلها نیز متوسل میشد.
گرتود بل، معروف به مادر عراق
«گرتود بل» را میتوان زنی پیشرو دانست. تجربه، اراده و کنجکاوی بل را نهتنها به بلندای قلهها، بلکه به موفقیتهای فراوانی در حرفههای گوناگون رساند. بل بهعنوان یک باستانشناس، زبانشناس و بزرگترین زن کوهنورد عصر خود، تاثیر به سزایی در تاسیس کشور مدرن عراق در دهه ۱۹۲۰ داشت. به همین دلیل لقب مادر عراق را هم به میدادند.
او اولین زن تاریخ مدرن بود که برای دریافت یک مدرک عالیه از دانشگاه آکسفورد تنها در مدت ۲ سال اقدام میکرد. بل علاوه بر این نقش مهمی در پیشبرد علوم باستانشناسی، معماری و زبانهای شرقی داشت و اولین فردی بود که موفق به دریافت مقام ارشدیت از سرویس امنیت نظامی و دیپلماتیک بریتانیا شد. دانش عمیق و ارتباطات گسترده او از طریق سفرهای طولانی در سوریه، بینالنهرین، آسیای صغیر و عربستان، روند دریافت این مقام توسط او را تسهیل کرد.
آنیا اسمیت اولین زن کوهنوردی که قلعه مخوف کشور پرو را فتح کرد
«آنیا اسمیت پک» یکی از اولین زنان آمریکای شمالی است که موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته فلسفه شد. او به همین دلیل علاقه خاصی به تاریخ و فلسفه یونان باستان پیدا کرد و در ۴۰ سالگی عازم این کشور شد.
آنیا در سن ۴۴ سالگی به کوهنوردی پرداخت و یک سال بعد به عنوان سومین زن جهان، قله ۴۴۷۸ متری «ماترهورن» در رشته کوههای آلپ را فتح کرد. او سالها بعد موفق شد قله ۶۷۶۸ متری قلعه مخوف «هواسکاران» در کشور پرو را نیز به عنوان اولین زن کوهنورد فتح کند و پرچمی را به اهتزاز درآورد.
لوئیس بوید اولین زن جهانگرد که به قطب شمال پا گذاشت
این زن ثروتمند آمریکایی، توانست به آرزوی خود که همان ماجراجویی در قطب شمال بود، جامه عمل بپوشاند. «لوئیس بوید» در سال ۱۹۲۶ اولین سفر خطرناک به قطب شمال را انجام داد. او در این سفر بیشتر به اکتشاف و فیلمبرداری از مناطق خطرناک قطب شمال پرداخت.
همچنین او در تلاش برای یافتن کاشف معروف نروژی روئال آمونسن که سال ۱۹۲۸ در قطب شمال ناپدید شده بود، تلاش فراوانی را از خود نشان داد و با وجود ناموفق بودن تلاشهای او، موفق به دریافت نشان شجاعت از پادشاه نروژ شد و لقب اولین زن جهانگرد را در دنیا به خود اختصاص داد که پا به قطب شمال گذاشته است.
یازرلو نخستین زن موتورسوار جهانگرد
«مارال یازرلو» نخستین زن موتورسوار جهانگرد است که در سفری یک ساله و نیمه، به ۶۴ کشور دنیا در ۷ قاره جهان سفر کرد. سفر او از هندوستان آغاز و با ۱۱۰هزار کیلومتر سفر، توانمندیهای یک زن ایرانی را به دنیا نشان داد. «تا به رویاهایتان نرسیدید، دست از تلاش نکشید» یکی از شعارهای یازرلو بود. او دلیل شروع سفرها را با وجود زندگی خوبی که در هند داشت، علاقه خود به دیدن دنیا عنوان میکند.
لقمانیان سفرهای خود را با پای پیاده میرود
«رویا لقمانیان» در سالهای اخیر با پیام صلح و وحدت به شهرهای بسیاری در ایران و جهان سفر کرده است. او حدود ۵۲ سال دارد و سفرهای خود را پیاده میرود. ازجمله فعالیتهای ایشان میتوان به سفر او با دوچرخه از تهران به آشوراده اشاره کرد که با هدف حمایت از ستاد مردمی آشوراده انجام شد. او این مسیر را رکاب زد تا برای نجات آشوراده و لغو تفاهمنامه بین سازمانهای میراث فرهنگی و محیط زیست قدم مثبتی بردارد.
منبع:
www.unwto.org
انتهای پیام