[ad_1]
به گزارش تجارتنیوز، قیمت مرغ امروز ۷ بهمن ۱۴۰۱در ستاد تنظیم بازار حدود ۸ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب عرضه شد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۳۵ تا ۳۸ هزارتومان و مرغ گرم ۵۵ تا ۵۷ هزارتومان است که کماکان ۶ تا ۸ هزارتومان کمتر از نرخ مصوب عرضه میشود.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که در بهمن بیش از ۱۲۵ میلیون قطعه جوجهریزی صورت گیرد که این میزان نیاز بازار شب عید و ماه رمضان را به طور کامل تامین میکند.
اسداله نژادنیاز جوجه ریزی ماهانه در ایام عادی سال را ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: بنابر آمار سامانه سماصط در دی ماه ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که این میزان بیش از نیاز داخل است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر صادرات مازاد تولید مرغ گفت: اگر اجبار رفع تعهدات ارزی حذف شود، امکان صادرات به بازارهای هدف وجود دارد، درغیراین صورت به سبب عدم همخوانی با بازارهای جهانی و رقابت با رقبا، صادرکنندگانتمایلی ندارند.
به گفته او، با واگذاری امور تنظیم بازار به اتحادیه قرار بود جمع آوری مرغ مازاد واگذار شود که متاسفانه هنوز این موضوع قطعی نشده است و در حال رایزنی برای ابلاغ این دستورالعمل در راستای حمایت از حقوق مرغداران هستیم.
اسداله نژاد ادامه داد: بنابر آمار تاکنون حدود ۳ هزارتن مرغ مازاد از سطح بازار جمع آوری شده است که در صورت ابلاغ دستورالعمل و جمع آوری مازاد از سطح بازار، نرخ مصوب مرغ اعمال می شود و بازار به ثبات می رسد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد به سیاست وزارت جهاد و پشتیبانی امور دام در راستای واردات مرغ گفت: علی رغم مازاد تولید و زیان تولیدکنندگان در سه ماه اخیر، مرغ منجمد خارجی در حال واردات است و همواره پشتیبانی امور دام هم، مرغ هایی که تاریخ مصرف آنها روبه اتمام است، در قالب فروش صنعتی به بازار عرضه می کند که این امر نظم بازار را بر هم می زند. این درحالی است که مسئولان وزارت جهاد به رغمممنوعیت واردات در یکسال گذشته، اما به بهانه آنکه ارز ترجیحی گرفتند، واردات را انجام می دهند.
برنامه دولت برای کنترل قیمت گوشت در بازار
دولت در بودجه ۱۴۰۲ از محل درآمد واردات گوشت مبلغ ۳۰۰ هزار میلیون ریال معادل ۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است.
بر اساس این گزارش نیمه دوم سال ۱۴۰۱ بازار گوشت مرغ با کمترین نوسان قمیتی تأمین بود. پیش بینی میشود با توجه به مازاد تولید کشور و ذخیره سازی انجام شده در سردخانهها گوشت مرغ تا پایان سال، کمتر از نرخ مصوب دولت (۶۳ هزار تومان) عرضه شود.
آیا قیمت گوشت به ویژه گوشت مرغ سال آینده روند افزایشی خواهد داشت؟ دولت در بودجه ۱۴۰۲ از محل درآمد واردات گوشت مبلغ ۳۰۰ هزار میلیون ریال معادل ۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است. این عدد نسبت به درآمد دولت در بودجه ۱۴۰۱ تغییری ندارد.
در جزئیات درآمدی دولت از محل واردات گوشت آمده به ازای هر کیلو گوشت قرمز ۲,۷۵۰ ریال و گوشت مرغ ۱,۱۰۰ ریال عوارض کسب میشود.
گفتنی است عوارض واردات دام سنگین ۴۰۰۰۰ ریال، دام سبک و طیور به ترتیب ۵,۰۰۰ ریال و ۲۰۰ ریال تعیین شده است در حالی که در بودجه ۱۴۰۱ ردیفی برای این اقلام در نظر گرفته نشده بود.