محمد رحمانیان: برای اجرای «شب سال نو» از من اجازه نگیرید!
[ad_1]
محمد رحمانیان با ابراز خوشنودی از چاپ دوم نمایشنامه «شب سال نو» اعلام میکند که گروههای تئاتری در هر کجای کشورمان میتوانند بدون اجازه او این نمایشنامه را اجرا کنند.
نمایشنامه «شب سال نو» که زمستان ۱۴۰۰ برای نخستین بار از سوی نشر «چلچله» منتشر شده بود، به فاصله یک سال به چاپ دوم رسید.
محمد رحمانیان، نویسنده این نمایشنامه با ابراز خوشحالی از اینکه این نمایشنامه که سال ۹۱ نوشته شده، مورد پذیرش عمومی قرار گرفته است، به ایسنا گفت: فکر نمیکردم نمایشنامهای که به نیّت اجرای هنرجویانِ جوان کارگاهِ بازیگری مهتاب نصیرپور در ونکوور کانادا نوشته بودم، این چنین با استقبال مخاطبان روبرو شود. از زمان انتشار این نمایشنامه و در طی این یک سال اخیر بیشترین تقاضای اجرا را از شهرستانهای مختلف ایران داشتهام، بخصوص در این روزهای آخر سال که حال و هوای سالِ نو بهترین زمان برای اجرای این نمایشنامه است.
او اضافه کرد: به دلیل همین استقبال جوانان و دانشجویان و هنرجویان تئاتر، در همین جا اعلام میکنم اجرای این نمایشنامه ـ «شب سال نو» ـ مانند نمایشنامه «مصاحبه» که پیش از این اعلام کرده بودم، نیاز به کسب مجوّز از سوی نویسنده ندارد و گروههای تئاتری در هر کجای این کشور میتوانند این نمایشنامه را اجرا کنند.
رحمانیان در مورد حال و هوای این نمایشنامه نیز گفت: حدود بیست سال پیش، حمید امجد از من و محمّد چرمشیر دعوت کرد تله تئاترهایی با مضمون «شب سال نو» بنویسیم. متاسفانه آن هرگز به نتیجه نرسید، اما همواره دلم میخواست آن مضمون را در قالب یک نمایشنامه بنویسم. در طول نگارش این نمایشنامه که یک فروپاشی خانوادگی را در تهران معاصر ترسیم میکند، همواره به استاد اکبر رادی میاندیشیدم و تراژدیهای خانوادگی او که بیهمتاست و جایگزین ندارد. بنابراین میتوانم بگویم نمایشنامه «شب سال نو» بسیار مرهون حمید امجد و استاد اکبر رادی است.
این نمایشنامه تا کنون دوبار ـ در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ در فرهنگسرای اندیشه و پردیس سینمایی چارسو و با حضور بازیگرانی چون علی عمرانی، مهتاب نصیرپور، هومن برق نورد، حبیب رضایی، افشین هاشمی، بهنوش طباطبایی، رویا بختیاری، رامین ناصرنصیر، آزاده صمدی، علی سرابی و… نمایشنامهخوانی شده است.
گفتنی است در نخستین جشن تئاتر حافظ که در اردیبهشت ۱۴۰۱برگزار شد، نمایشنامه «شب سال نو» به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد و جایزه نخست و تندیسِ این جشن را از آن خود کرد.
انتهای پیام