لزوم حمایت مسئولان استانی از شرکتهای دانشبنیان فناور
[ad_1]
ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل یک شرکت فناور گفت: مسئولان استانی در بعضی از مسائل از جمله تامین مالی و اعتباراتی که باید دریافت کنیم، شرکتهای دانشبنیان و فناور را حمایت کنند تا پیشرفت و سرعت کار افزایش یابد.
اسماعیل رکنیپور در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت شرکتهای دانشبنیان در پایان سالی که به عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری شده بود، اظهار کرد: شرکت ما از سال ۱۳۸۳ تاسیس شده و در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات الکتریکی، الکترونیکی و پروژههای اتوماسیون فعالیت دارد و در جهت ساخت داخل گامهای موفقی با کمک شرکتهای انتقال گاز مناطق ۴،۷،۹، پالایشگاه گاز ایلام ، نفت فلات قاره(سکوهای ابوذر)، پایانههای نفتی ایران، شرکت گاز خراسان رضوی، فولاد خراسان، مجتمع صنعتی اسفراین و شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه برداشته است.
وی در خصوص حمایتها از شرکتهای فناور و دانشبنیان، افزود:ما بعضا شاهد بودیم در دولتهای مختلف برخی طرحهای حمایتی مطرح میشد که تنها در حد شعار باقی میماند و برنامههایی را که برای پیشرفت شرکتهای دانشبنیان مطرح میکردند، هیچ وقت تحقق پیدا نکرد.
این مدیرعامل شرکت فناور با بیان اینکه یکی دو سال است که بیشتر به شرکتهای ایرانی بها داده میشود، افزود: در حال حاضر فرایندها و کانالهایی ایجاد شده که الویت دستگاهها را خرید از شرکتهای فناور و دانشبنیان ایرانی قرار میدهد، اما در اجرای این بحث با چالشهایی روبهرو هستیم.
رکنیپور با اشاره به اینکه متاسفانه اقتصاد ایران، اقتصاد دولتی است و خصوصی نیست، ابراز عقیده کرد: دولت از شرکتهای فناور و دانشبنیان حمایت میکند، اما گاهی دیده میشود در برخی از شرکتهای دولتی افرادی حضور دارند که به دلیل منافعشان، به جای خرید محصول تولید داخل، محصولات تولید کشورهای خارجی را خریداری میکنند و از این کشورها امتیازاتی میگیرند.
وی تصریح کرد: زمانی که قرار است یک دانشی خلق شود، باید اهداف وهزینههایی را برای آن در نظر بگیریم و برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب مستلزم این هستیم که کالای با کیفیتی را تولید کنیم. همانطور که شرکتهای خارجی به دنبال انجام چنین اقداماتی هستند و سالهاست که هزینههای لازم را انجام دادهاند و اکنون در حال برداشت هستند. متاسفانه عدهای از افراد این نگاه را ندارند که باید برای کالای ایرانی هزینه کنند تا بتواند آن را با کیفیت کالای خارجی تولید کنند.
مدیرعامل شرکت بهپو الکترونیک شایان اضافه کرد: در مورد یک کالای آمریکایی که تنها چند کشور آن را میشناسند، ما به یکی از شرکتهای ایرانی پروپوزالی ارائه کردیم که این کالا را برای شما تولید میکنیم، اما متاسفانه مدیریت مجموعه با این طرح مخالفت و آن را رد کرد.
رکنیپور با اشاره به مسائل مالی به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات شرکتهای فناور و دانشبنیان، افزود: برای تولید یک محصول هزینههایی وجود دارد که در زمان تولید اصلا مشخص نمیشود. بنابراین باید حمایتهایی از شرکتها مثلا به صورت قرضالحسنه صورت گیرد. مسئولان استانی در بعضی از مسائل از جمله تامین مالی و اعتباراتی که باید دریافت کنیم، شرکتهای دانشبنیان و فناور را حمایت کنند تا پیشرفت و سرعت کار افزایش یابد.
وی ادامه داد: با توجه به شعار سال قوانین تسهیل پیدا کرده خصوصا در بحث دریافت مجوزها، شرایط نسبت به سالهای گذشته بهتر شده و دولت هم در تحقق یافتن شعار بسیار جدی است.
انتهای پیام