[ad_1]
ماههاست که کمیته داوران و فدراسیون فوتبال گوش مردم و رسانهها را پر کردهاند که VAR را به لیگ بیست و سوم میرسانند اما شواهد نشان میدهد که زمان دقیقی برای آمدن این تکنولوژی به فوتبال ایران مشخص نیست.
به گزارش ایسنا، تنها سه هفته به پایان لیگ برتر مانده و فدراسیون فوتبال ایران در بیانیهای مصاحبه و اظهار نظر در خصوص داوران را ممنوع کرده است. این اتفاق از جایی ریشه میگیرد که قضاوت پراشتباه داوران در بعضی بازیهای لیگ سبب شده بازیکنان، مربیان و مدیران اعتراض خود را از طریق صحبت با رسانهها به گوش سئولنشینان برسانند تا تیمشان چه در راه قهرمانی و چه در راه بقا ضرر نبینند.
تیمها، فدراسیون فوتبال و حتی خود داوران از نبود تکنولوژیهای روز دنیا در فوتبال ایران ضرر میکنند؛ نه تکنولوژیای در کار است و نه حالا حالاها قرار است پایش به استادیومهای ایران باز شود.
بالاخره VAR کی میآید؟
با اتمام فصل جاری، دومین سال است که حرف از حضور عملیاتی VAR در فوتبال ایران زده میشود ولی این تکنولوژی به فوتبال ایران نمی آید. آدمهای زیادی به فدراسیون فوتبال آمدند و رفتند اما پای این تکنولوژی به هیچ استادیومی باز نشد و حتی نسخههای ایرانیاش مثل VAR آفلاین هم مورد تایید فیفا و AFC قرار نگرفت. هر مدیر و رییسی آمد، حرف از آوردن این تکنولوژی زد اما یک بار پولش را بهانه کردند، یک بار تحریمها را و یک بار هم کشوری که میخواهد آن را عرضه کند.
این آخر هم بالاخره رییس فعلی کمیته داوران گفت که برای لیگ بیست و سوم، داوران با کمک VAR کار سادهتری دارند اما بعید به نظر میرسد که حالا حالاها پای این سیستم به فوتبال ایران باز شود. افشاریان، دیگر مطلعان این قصه را ممنوع المصاحبه کرده و خودش هم فقط به صحبتهای کلی در خصوص آن میپردازد. رییس کمیته داوران حرف از آوردن این تکنولوژی میزند اما هنوز نتوانسته با باشگاهها بر سر قبول حتی بخشی از هزینههای آن به توافق برسد. لیگ فصل بعد، تقریبا از ۲ ماه دیگر آغاز خواهد شد اما با توجه به زمانبندی راهاندازی کامل این تکنولوژی در استادیومها، بعید به نظر میرسد که حتی تا نیمفصل لیگ بیست و سوم داوران بتوانند از آن استفاده کنند.
کدام ورزشگاهها صاحب VAR میشوند؟
به گفته سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال تنها ورزشگاههای فولاد خوزستان، نقش جهان اصفهان، شهید سلیمانی سیرجان، باهنر کرمان، وطنی قائمشهر و یادگار امام تبریز آماده برگزاری فاز اول VAR هستند که در این بین نقش جهان، شهید سلیمانی سیرجان، یادگار امام تبریز و ورزشگاه فولاد خوزستان زیرساختهای لازم برای استفاده از این تکنولوژی را فراهم کردهاند. البته این زیرساختها صرفا برای خود ورزشگاه است و زیرساختهای راهاندازی این سیستم هنوز در هیچکدام از ورزشگاههای داخلی وجود ندارد.
نکته اینجاست که ورزشگاه آزادی که گل سرسبد استادیومهای ایران است، هنوز هیچکاری برای این تکنولوژی نکرده است. ماههاست که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، با فدراسیون فوتبال و سازمان توسعه و تجهیز اماکن ورزشی درگیر هستند که چه کسی باید پول ایجاد زیرساختها را بدهد ولی هنوز به نتیجه نرسیدهاند.
به گفته بسیاری از داوران، کمیته داوران فدراسیون فوتبال پیگیر این موضوع است اما معلوم نیست چه زمانی قرار است این موضوع عملیاتی شود و ورزشگاهها به خودشان بیایند که این زیرساختها را فراهم کنند.
انتظار بیپایان برای رونمایی از VAR
این قصه سر دراز دارد؛ با این روند بعید است که در شروع لیگ بیست و سوم، VAR داشته باشیم. اگر بعد از پایان فصل جاری هم کمیته داوران و فدراسیون فوتبال، تمام کارها را با برنامه و سر وقت شروع کنند، باز هم با توجه به پروسه آموزش داوران و زمان ۶ ماههای که برای این آموزش لازم است، فدراسیون فوتبال زمان کم میآورد. اکنون تنها چهار داور ایرانی لایسنس VAR دارند و باید دید کمیته داوران چه زمانی دورههایش را با هماهنگی فیفا و AFC آغاز خواهد کرد.
البته با یک پیشبینی ساده و با توجه به سر وقت برگزار شدن و فشرده کردن همه دورها، پاییز، زمانی خواهد بود که داوران داخلی ایران آماده قضاوت با VAR خواهند بود. همه این پیشبینیها به شرطی است که سنگاندازی هایی که الآن جلوی پای کمیته داوران و فدراسیون فوتبال انجام میشود، پایان بپذیرد و افشاریان و همکارانش بتوانند طبق مسیر تعیین شده کار را جلو ببرند.
ظاهرا مسیر آمدن VAR به ایران، سنگلاخ و پر از سراشیبی است که این سیستم نتوانسته در ۲ سال اخیر به استادیومهای ایران برسد و به نظر این انتظار باید حداقل ۶ ماه دیگر نیز تمدید شود.
انتهای پیام