علما برای ایجاد وحدت اسلامی و دوری از تفرقه تکلیف شرعی دارند
[ad_1]
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که علما برای ایجاد وحدت تکلیف شرعی دارند، گفت: نظریه امام راحل ایجاد اتحاد میان و داخل کشورهای اسلامی بود.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری در کنگره بزرگداشت چهلمین سالگرد شهادت علامه ملاعلی یاورجعفری، ایشان را فردی دانست که همواره آرمانهای امام راحل را دنبال میکرد و تصریح کرد: علامه یاور جعفری در راه وحدت و آزادی از اسارت استعمارگران و شیطان تلاش و مجاهدت کرد.
وی همچنین ملت ایران و افغانستان را ملت متحد و یکپارچه دانست و بیان کرد: هر دو کشور با وجود اقوام مختلف با یک دیگر زندگی مسالمتآمیز داشتند تا این که استعمار پیر به سرکردگی انگلستان و پس از آن ابرقدرتهای جهان برای تامین منافع خود، ملت مظلوم و مصیب زده افغانستان را گرفتار مصائب فراوان کردند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با اشاره به رشادتهای ملت به ویژه علمای افغانستان در راه مبارزه با استکبار جهانی تصریح کرد: از مهم ترین ویژگی های منحصر به فرد ملت افغانستان اخراج سه ابرقدرت جهانی در سه مقطع زمانی مختلف از کشورشان است که همه اینها به سبب رشادتها، شجاعتها و مقاومتهای این ملت است.
شهریاری، ملت افغانستان را ملت فرهیخته و فهیم دانست و با تأکید بر همکاری همه جانبه جمهوری اسلامی ایران با چنین ملت و کشوری گفت: نباید از ظرفیت ملت به ویژه علمای افغانستان غفلت کنیم.
وی هدف دشمنان اسلام را ایجاد تفرقه در داخل و میان کشورهای اسلامی برشمرد و یادآور شد: متأسفانه بیش از ۴۰ سال است که شاهد فقر و عدم توسعه علمی کافی در داخل افغانستان به دلیل استعمار شوروی و آمریکا هستیم، باید دست به دست هم دهیم و ملت افغانستان را از این فقر نجات دهیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که علما برای ایجاد وحدت تکلیف شرعی دارند، بیان کرد: نظریه امام راحل ایجاد اتحاد میان و داخل کشورهای اسلامی بود. ما باید قرآن کریم را محور اتحاد قرار دهیم، دلیلی ندارد که بر سر مسائل جزئی اختلاف و تفرقه داشته باشیم، چرا که خروجی چنین تفرقهای، فقر ملتهای اسلامی خواهد بود.
شهریاری، با توجه به روی کارآمدن طالبان در افغانستان عنوان کرد: موضعگیری ما نسبت به حکومت طالبان باید عقلانی باشد نه احساسی. همچنین از فرصتهای به وجود آمده بهره برده و از تهدیدات به دور باشیم.
وی، اختلافات قومیتی در افغانستان را بزرگترین مشکل این کشور دانست و با تأکید بر دوری از این اختلافات، تصریح کرد: رعایت حقوق شهروندی و تأمین امنیت از اصلیترین اصول عدالت اجتماعی به شمار میآید که طالبان باید نسبت به هر دوی آنها ملتزم باشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: اگر طالبان تأمین امنیت و عدالت را سرلوح کار خود قرار دهد، ضمن توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، شاهد اتحاد و وحدت داخلی افغانستان خواهیم بود. تلاش همه باید رفع مشکلات اقتصادی و فقر در افغانستان باشد.
انتهای پیام