ضرورت استفاده از پهپادها در سمپاشی سطح زیر کشت
[ad_1]
ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به استفاده از پهپادها در سمپاشی سطح زیر کشت، بر لزوم برنامهریزی برای افزایش عملکرد سالانه تأکید کرد.
اکبر فتحی، یکشنبه ۲۱ اسفندماه، در جلسه ستاد زراعت استان، با تأکید بر ضرورت برآورد نزدیک به واقعیت در میزان تولیدات زراعت و محقق کردن برآورد صورت گرفته، گفت: اگر محصول مناطقی در استان برای چند سال پیاپی دچار سرمازدگی میشود، باید اطلاعرسانی لازم به کشاورزان داده شود تا از بروز خسارت پیشگیری شود و یا اینکه ارقام مناسبی برای این مناطق انتخاب شود.
وی در خصوص تقسیمبندی مناطق استان به دیم، نیمه آبی و آبی گفت: تقسیمبندی مناطق استان به این روش میتواند کمک شایانی به برآورد واقعبینانه در زمینه زراعت داشته باشد و بررسی مناطق آبی و نیمه آبی در یک گروه، متوسط عملکرد ما در مناطق آبی را بهشدت کاهش میدهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: سطح آبی مطلق در استان حدود ۱۹ هزار هکتار است و سطح نیمه آبی نیز ۵۰ هزار هکتار است و میزان متوسط عملکرد این دو سطح تفاوت زیادی باهم دارد.
وی استفاده از رقم مناسب دیم که مورد تائید مرکز تحقیقات دیم است، برای مناطق نیمه آبی را موجب افزایش عملکرد در مناطق نیمه آبی دانست.
وی افزایش میزان تولید در هرسال زراعی را یک ضرورت دانست و اضافه کرد: اگر هرسال نسبت به سال قبل آن افزایش میزان تولید نداشته باشیم به این معناست که نتوانستهایم موفق عمل کنیم و باید برای این افزایش تولید، برنامهریزی داشته باشیم و هدفگذاری را برای افزایش تولید قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی استفاده از ظرفیت کشت بهاره را در بهبود معیشت کشاورزان و بهرهبرداران و افزایش میزان تولیدات استان تأثیرگذار دانست و گفت: باید به تفکیک شهرستان، سطح سبز و غیر سبز را مشخص کنیم و برای هر بخش برنامهای جداگانه تنظیم کرده و ارائه دهیم.
وی در خصوص اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در استان گفت: مقام معظم رهبری بر توجه ویژه بر مناطق دیم در کشور تأکید داشتند و در آذربایجان شرقی که کشاورزی متکی بر دیم است نیز باید توجه بیشتری بر این طرح شود.
فتحی افزود: در اجرای این طرح هر کارشناس باید گزارش جداگانهای بدهد که چه اقداماتی انجام داده است و چه میزان توانسته است افزایش عملکرد داشته باشد و پاسخگوی این عملکرد باشد و پرداختها نیز براساس این عملکرد صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: باید به کشاورزی قراردادی بهعنوان یک برنامه نگاه کنیم و با استفاده از توان بخش خصوصی در این بخش عمل کنیم چراکه اگر تصور کنیم با پشتیبانی بخش دولتی، میتوانیم این طرح را به انجام برسانیم، با شکست مواجه خواهیم شد چراکه دولت این توان را ندارد که تمام سطح زیر کشت را پوشش دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم برنامهریزی در تأمین کود سرک و سایر کودها، گفت: باید ارزیابی کارگزاران انجام شود و برابر دستورالعمل اگر کارگزاری نتوانسته است تعهدات خود را عملی کند، اقدامات لازم در خصوص آن انجام شود.
وی افزود: کارگزاریهای تعاونی روستایی با توجه به عضویت این اتحادیه در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، اگر نیاز بود میتواند درخواست تسهیلات از صندوق حمایت کند و با توجه به اینکه گردش مالی در این کارگزاریها دو ماه است، صندوق میتواند در این مدت، تسهیلات موردنیاز را در اختیار این کارگزاریها قرار دهد تا سهمیه استان از دست نرود.
وی تغذیه مناسب را در گرو رعایت ترکیب مناسب کودی دانست و ادامه داد: کارشناسان و کشاورزان باید در خصوص تغذیه مناسب آموزش ببینند و شهرستانهایی که در زمینه تخصیص کود و تغذیه مناسب عملکرد مناسبی داشتهاند، مورد تشویق قرارگرفته و در ارزیابیها به آن توجه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی استفاده از پهپادها در سمپاشی را یک نیاز ضروری دانست و بیان کرد: پهپادها یک ظرفیت بسیار عالی هستند که با صرف هزینه پایین میتواند اثرگذاری بسیاری داشته باشد، چراکه ورود مکرر تراکتور به مزرعه برای سمپاشی خسارت زیادی را به اراضی کشاورزی وارد میکند.
وی در پایان سخنان خود گفت: در خصوص طرح جهش تولید در دیمزارها تفاهمنامهای با بسیج مهندسین منعقد شد که باید تفکیک صورت گرفته و مازاد بر سطحی که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) پوشش میدهد، بسیج مهندسین اجرای طرح جهش تولید را آغاز کند و باید این مسئله مورد پیگیری قرار گیرد تا عملکرد مناسبی برای ارائه به مردم داشته باشیم.
انتهای پیام