خبر جدیدعلم و فناوری

شیوه کنترل قند خون در کودکان زیر ۶ سال


خبرگزاری پورسینا

مطالعات نشان می‌دهد کودکان خردسال مبتلا به دیابت نوع ۱، از این به بعد با خیال راحت می‌توانند از «لوزالمعده مصنوعی» که یک فناوری توسعه‌یافته در دانشگاه ویرجینیا (UVA) است، استفاده کنند.

سیستم پانکراس مصنوعی Control-IQ در یک کارآزمایی بالینی در کودکان ۲ تا ۶ ساله مورد آزمایش قرار گرفت. طبق آزمایشات انجام‌شده کودکانی که با نظارت پزشک، از این فناوری استفاده کردند (نسبت به گروه کنترل یا کودکان دیابتی که از سیستم پانکراس مصنوعی استفاده نمی‌کردند) قند خونشان بیشتر از ۳ ساعت از روز در محدوده طبیعی و نرمال قرار داشت. این آزمایش شامل ۱۰۲ کودک بود که ۶۸ نفر از آن‌ها به مدت ۱۳ هفته از سیستم پانکراس مصنوعی استفاده کردند و ۳۴ کودک دیگر در گروه کنترل قرار گرفتند تا نتایج نهایی مقایسه شود.

علاوه بر این، این فناوری کار پزشکان محقق در این زمینه را، چه برای تکمیل مطالعات و چه برای ویزیت، راحت می‌کند و می‌توان این قبیل امور را به صورت مجازی انجام داد.

مارک برتون، نویسنده این مطالعه، می‌گوید: «فناوری Control-IQ عملکرد موفقی در گروه سنی ۶ سال به بالا داشته است. با در نظر گرفتن این نتایج، می‌توان گفت ما اکنون داده‌های سال‌ها اعتبارسنجیِ این فناوری را در تمام گروه‌های سنی در دست داریم و مشتاقانه منتظریم که این فناوری به عرضه انبوه برسد و سلامت میلیون‌ها بیمار را به آن‌ها برگرداند.»

عملکرد لوزالمعده مصنوعی به چه نحو است؟

سیستم Control-IQ به طور خودکار سطح قند خون را کنترل و تنظیم می‌کند. بر اساس این مطالعه، لوزالمعده مصنوعی دارای یک پمپ انسولین است که از الگوریتم‌های کنترلیِ پیشرفته بر اساس اطلاعات نظارت بر گلوکزِ فرد برای تنظیم دوز انسولین در صورت نیاز استفاده می‌کند.

این سیستم قبلاً توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای افراد دیابتیِ ۶ سال به بالا تأیید شده بود و طبق نتایج مثبت این مطالعات، مجوز استفاده از آن در کودکان زیر ۶ سال نیز صادر می‌شود.

نگاهی کلی به لوزالمعده مصنوعی

لوزالمعده مصنوعی یک تکنولوژی در حال توسعه برای کمک به افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ است. این تکنولوژی به‌طور خودکار و به‌طور پیوسته سطح قند خون را کنترل می‌کند و با ارائه راه کاری جایگزین برای عملکرد غدد درون ریز سعی دارد عملکرد سالم لوزالمعده به‌طور مصنوعی تحقق بخشد.

عملکرد غدد درون ریز لوزالمعده وابسته به سلول‌های جزیره لانگرهانس است. در این ناحیه همچنین هورمون‌های انسولین و گلوکاگون تولید می‌شود. تکنولوژی لوزالمعده مصنوعی ترشح این هورمون‌ها را در جریان خون در پاسخ به تغییرات سطح گلوکز خون بدن، به‌طور مصنوعی تأمین می‌کند. حفظ سطح متعادل قند خون برای عملکرد مغز، کبد و کلیه‌ها ضروری است.[۱] بنابراین، برای بیماران نوع ۱ ضروری است که وقتی بدن قادر به تولید انسولین خود نیست، سطوح متعادل باقی بمانند.[۱]

لوزالمعده مصنوعی یک اصطلاح وسیع است که برای استراتژی‌های مختلف زیست فناوری که هم‌اکنون در حال توسعه می‌باشند مورد استفاده قرار می‌گیرد و تلاش دارد تا هرچه بهتر به نیازهایی که در بالا گفته شد پاسخ دهد. روش‌های مختلف زیست فناوری در نظر گرفته شده عبارتند از:

رویکرد تجهیزات پزشکی – استفاده از یک پمپ انسولین به منظور تزریق تحت کنترل حلقه بسته با استفاده از اطلاعات فیدبکی لحظه ای ناشی از یک نمایشگر قند خون که به‌طور پیوسته قادر به اندازه‌گیری است.
رویکرد فیزیولوژیکی – توسعه یک درمان با استفاده از سلول‌های بنیادی مهندسی که در بدن برای تنظیم قند خون کارآمد تنظیم شده‌اند.


منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا