سوله دوکل، آبشار دود در ارومیه
[ad_1]
ایسنا/آذربایجان غربی سفر به نقاط مختلف ایران ما را زیبایی ها و شگفتیهای مختلفی آشنا می کند که تعطیلات تابستان و نوروز فرصتی است تا با سفر به نقاط مختلف بخصوص طبیعت زیبا، علاوه بر لذت از هوای مطبوع و فضایی طبیعی بیش از پیش به بزرگی خداوند و آیات و نشانه های او پی برد.
به جرات میتوان گفت آبشارها یکی از زیباترین آفریده های خدا در طبیعت هستند که نگاه به این نعمت الهی در هر ثانیه عظمت خداوند را مسجلتر می کند.
آذربایجان غربی یکی از استانهایی زیبا با طبیعتی منحصر، خالی از این نشانه های الهی نیست و در این بین آبشارسوله دوکل یکی از زیبایی های جاری در دامنه کوه دالامپر است.
در ابتدای سفر به این آبشار خالی از لطف نیست که بدانید سوله دوکل یک کلمهی کُردی به معنای «آبشار دود» است. دلیل این نامگذاری آن است که در هنگام سقوط آب به دلیل حجم و فشار بالای آن، قطرات زیادی در هوا متلاشی میشوند و چنین بهنظر میرسد که هالهای از بخار و دود آبشار را احاطه کردهاست.
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی، این آبشار یکی از مرتفعترین آبشارهای ایران محسوب میشود و در دامنهی کوه دالامپر واقع شده است.
در واقع آبشار سوله دوکل ارومیه یکی از سرشاخههای رودخانهی مشهور باراندوز چایی است.
کوه دالامپر، کوهی ۳۴۰۰متری است که در منطقه مرزی ایران، ترکیه و عراق قرار گرفته است. در این کوه بلند، یخچالهای طبیعی زیادی وجود دارند و قلهها در اغلب ماههای سال پوشیده از برف و یخ هستند.
این آبشار نزدیک به ۴۰متر ارتفاع و ۱۰متر عرض دارد. حجم آب این آبشار، به ویژه در آغاز بهار، بهقدری زیاد است که در هنگام فروریختن صدایی بسیار مهیب ایجاد میکند. این آب، پس از پایین آمدن، در قالب رودی باریک به مسیر خود ادامه می دهد.
برای تماشای این آبشار زیبا دو راه دسترسی وجود دارد: یک راه این است که از شهر ارومیه به سمت جادهی بند حرکت کنیم و پس از عبور از سد مشهور شهرچایی، مسیر را تا سهراهی راژان پیش برویم و در این سهراهی، مسیر سمت چپ را که به سمت زیوه میرود، انتخاب کنیم.
کمی جلوتر وقتی تابلوی روستای هاشم آباد، زیوه و دیزج را دیدیم، راه روستای دیزج را در پیش گیریم و بعد از عبور از دهیاری دیزج و مرگور به روستاهای گسیان، کولهبی و در نهایت سوله دوکل برسیم. در واقع فاصلهی ارومیه تا این آبشار تقریباً ۶۰کیلومتر است.
راه دیگر از سمت شهر اشنویه است. اگر بخواهیم از این مسیر به سمت آبشار برویم، ابتدا از اشنویه به سمت دیزج و مرگور حرکت میکنیم و از آنجا به روستای گیسان میرویم. باقی مسیر، با مسیر اول مشترک است.مسیر دسترسی تا روستای گیسان آسفالت است ولی باقی راه خاکی است و در بعضی بخشها ممکن است به شدت ناهموار باشد.
میتوان با خودرو تا نزدیک آبشار پیش بروند، ولی در انتهای جادهی خاکی باید از خودرو پیاده شوند و حدود ۱۰دقیقه از مسیر را که در دامنهی کوه است پیاده روی کنند.
به گزارش ایسنا، زیبایی وصف ناپذیری را با دیدن این آبشار شاهد خواهید بود، منظره ایکه سالانه گردشگران و طبیعت دوستان زیادی را به سمت خود جذب کرده است، فرصتی استثنایی که نباید آن را از دست داد.
انتهای پیا