[ad_1]
ایسنا/البرز رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: به صورت تقریبی سالانه یک و نیم میلیون هکتار از مراتع، منابع طبیعی و جنگلهای ما به بیابان تبدیل میشوند.
به گزارش ایسنا، محمدجواد عسگری در همایش منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی که روز دوشنبه ۱۵ اسفند در تالار اجتماعات امام خمینی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: در صورت نبود برنامهریزی برای مدیریت جنگلها در کشور با بحران مواجه میشویم. ارزبری در صنعت چوب بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه دانشبنیان کردن کشاورزی جزو اولویتهاست، گفت: مجموعا ۱۳ هزار عضو هیات علمی و ۲۵۰ هزار فارغ التحصیل در رشتههای کشاورزی در مقاطع مختلف وجود دارد اما خروجی مناسبی نداشتهایم. اکنون در حوزه علمی برای ارتقا حوزه کشاورزی فقط به ارائه مقاله اکتفا شده، در حالی که تنها مقاله مشکل را حل نمیکند بلکه فارغالتحصیلان باید دورههای کارورزی را در میدان عمل گذرانده و خروجی داشته باشند.
وی کشاورزی را بزرگترین بخش اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: مقام معظم رهبری به اهمیت بخش کشاورزی تأکید جدی دارند اما همچنان در این حوزه با مشکل مواجه هستیم. این بخش با چهار میلیون بهرهبردار، ۳۵ درصد اشتغال را به خود اختصاص داده و سه برابر صنعت بازدهی دارد ولی نتوانستهایم با برنامهریزی در این حوزه پیش برویم.
عسگری ادامه داد: به گفته رئیس دیوان محاسبات میزان احکام اجرایی برنامه ششم توسعه در حوزه منابع طبیعی و محیطزیست، کشاورزی ۳۰ درصد بوده است که قابل قبول نیست.
او با اشاره به اینکه تقریباً سالانه یک و نیم میلیون هکتار از مراتع، منابع طبیعی و جنگلهای ما به بیابان تبدیل میشود، گفت: قبلاً کانون ریزگردها در خوزستان بوده اما امروز به کنار تهران رسیده است. باید در زمینه مسائل زیست محیطی چارهاندیشی کنیم و آمادگی استفاده از صاحبنظران در برنامه هفتم توسعه هستیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در زمینه نیاز جامعه به پروتئین سفید و قرمز گفت: سالانه ۲۱ میلیون تن نهاده برای تولید گوشت سفید و قرمز نیاز داریم که از این میزان ۱۰ میلیون تن ذرت است که فقط دو میلیون تن تولید میکنیم و مابقی وارداتی است. ۴.۳ میلیون تن نیاز به سویا است که فقط ۳۰۰ هزار تن تولید میشود و مابقی وارداتی است. جو هم هفت میلیون تن نیاز کشور است اما در صورت وجود شرایط مناسب، ۵۰ درصد تولید میکنیم.
به گفته عسگری میزان ارزی که برای واردات این اقلام از کشور خارج می شود میتواند کل مشکلات ما را در حوزه تولید این محصولات حل کند. باید برای بحرانهای مختلف برای تولید این محصولات چارهاندیشی کنیم و دستگاههای علمی کشور پای کار بیاید.
نماینده داراب و زرین دشت با بیان اینکه نتوانستهایم ظرفیتهای بالقوه را بالفعل دربیاوریم، اظهار کرد: امروز برنامهریزی در حوزه محیطزیست، منابع طبیعی، کشاورزی و مخصوصا امنیت غذایی اهمیت دارد. آمادگی داریم که با رویکرد به آینده کار را جلو ببریم وگرنه دچار مشکل خواهیم بود.
او بیکاری فارغ التحصیلان را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و افزود: در این زمینه برنامه ریزی هایی با سازمان نظام مهندسی کشور صورت گرفته که این نیروها در میدان حضور یافته و با نگاه نیروهای صفی کار را جلو ببرند تا علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی به بهره برداری کشاورزی و افزایش کمی و کیفی محصولات کمک کنند.
انتهای پیام