خبر جدیدفرهنگ و هنر

روایت اشغال وحشیانه ایتالیا در یک موزه

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

موزه‌ای در یکی از شهرهای کوچک ایتالیا به عنوان نخستین موزه «فاشیسم» برای روایت این دوره از تاریخ این کشور راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از آرت‌نیوزپیپر، ‌ شهر چشم‌نواز «سالو» ‌ واقع در شمال ایتالیا خانۀ موزه جدیدی خواهد بود که به عنوان نخستین موزه «فاشیسم» در این کشور شناخته می‌شود.

متولیان این موزه معتقدند: آثار نمایشی این موزه، از جمله پوسترهای تبلیغاتی، ‌ عکس‌های مربوط به این دوره و سردیس‌های «بنیتو موسولینی» ‌ ـ دیکتاتور فاشیست ـ دوره‌ جنجالی از تاریخ ایتالیا را به تصویر خواهد کشید.

با این حال، انجمن‌های ضدفاشیستی این منطقه مدعی هستند که این موزه تحت حمایت یکی از تحسین‌کنندگان مهم میراث «موسولینی» است.

این موزه با عنوان «موزه جمهوری اجتماعی ایتالیا» افتتاح می‌شود و نام آن اشاره‌ای دارد به دولت دست‌نشانده نازی‌ها که «موسولینی» ‌ از سال ۱۹۴۳ میلادی به مدت ۱۸ ماه اداره آن را از «سالو» ‌ برعهده داشت. «موسولینی» ‌ در نهایت در تلاش برای فرار و حین عبور از مرز سوئیس دستگیر  و در آوریل سال ۱۹۴۵ میلادی اعدام شد.

نمایشگاه‌های این موزه به بررسی اشغال وحشیانه ایتالیا توسط نازی‌ها و همچنین جنبش‌های مقاومتی زیرزمینی علیه این اشغال می‌پردازد.

در نمایشگاه این موزه، ‌ تکه‌هایی از روزنامه‌های واقعی، عکس، نامه و خاطرات مربوط به فاشیست‌ها به همراه کلیپ‌های صوتی از سرودهای جمهوری اجتماعی ایتالیا و ویدئوهایی از سخنرانی مشهور موسولینی در دسامبر سال ۱۹۴۴ ارائه می‌شوند. بازدیدکنندگان همچنین می‌توانند به پناهگاه بازسازی‌شده بمب مربوط به آن دوران وراد شوند.

این موزه در یک طبقه کامل ۲۲۰ متر مربعی «موزه سالو» ‌ ساخته خواهد شد و در مجموع ۲۳۵هزار یورو بودجه به ساخت این موزه اختصاص یافته که۱۰۰هزار یورو آن از منطقه لُمباردی، ‌ ۳۰هزار یورو آن از شورای شهر «سالو» ‌ باقی آن نیز از سوی حامیان خصوصی تامین شده است که به طور رسمی معرفی نشده‌اند.

متولیان موزه می‌گویند، این موزه «سالو» صرفا به این دلیل افتتاح می‌شود که تاریخچه فاشیسم به قدر کافی در مدارس ایتالیا تدریس نشده است.

«لیزا کرویجنی»، ‌ مدیر موزه سالو با اشاره به این‌که بررسی تاریخچه فاشیسم به شیوه‌ای متعادل ضروری است، درباره افتتاح این موزه بیان کرد: «ما نه به شرور جلوه دادن و نه به حمایت از دوره فاشیسم علاقه‌ای نداریم.»‌

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا