خبر جدید

روابط اجتماعی ناجی سلامت زنان است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/خراسان رضوی زنانی که روابط باکیفیت دارند، کمتر در سنین بالاتر به بیماری‌های مزمن متعدد مبتلا می‌شوند.

به گزارش مدیکال‌نت، تحقیقات دانشگاه کوئینزلند استرالیا نشان داده زنانی که در دهه ۴۰ و ۵۰ زندگی خود دارای روابط باکیفیت هستند، کمتر در سنین بالاتر به بیماری‌های مزمن متعدد مبتلا می‌شوند.

دکتر شیائولین ژو، محقق اصلی این تحقیق، از دانشکده بهداشت عمومی، دریافت که عدم روابط اجتماعی رضایت‌بخش می‌تواند به اندازه چاقی، عدم فعالیت بدنی یا مصرف الکل یک عامل خطرزا برای بیماری باشد.

شیائولین بیان کرد: ارتباط شناخته شده‌ای بین روابط اجتماعی ضعیف و سلامت ضعیف وجود دارد اما تاکنون تحقیقات روی بیماری‌های فردی یا عواملی مانند وضعیت تاهل یک فرد یا اندازه شبکه اجتماعی آنان متمرکز شده بود. در واقعیت زندگی ما پیچیده‌تر است. افراد با بالا رفتن سن شرایط سلامتی را برای خود فراهم می‌کنند و ممکن است متاهل شوند یا شبکه اجتماعی بزرگی داشته باشند و همچنان به‌ شدت ناراضی باشند.

وی افزود: ما بررسی کردیم که آیا رضایت از رابطه بر سلامت بلندمدت زنان و خطر ابتلاء آنان به بیماری‌های متعدد تاثیر می‌گذارد یا خیر؟

محققان از داده‌های ۷۶۹۴ شرکت‌کننده در تحقیق طولی استرالیا درباره سلامت زنان استفاده کردند که در سال ۱۹۹۶ بین ۴۵ تا ۵۰ سال سن داشتند و سلامت و تندرستی آنان از طریق پرسشنامه حدود هر سه سال یک بار تا سال ۲۰۱۶ پیگیری می‌شد. به‌ طور منظم از آنان خواسته شد تا سطح رضایت خود را درباره روابط‌شان از جمله با همسر، خانواده، دوستان و همکاران نشان دهند.

شرکت‌کنندگان همچنین از نظر ۱۱ بیماری شناسایی شده به‌ عنوان ابعاد اولویت ملی در استرالیا تحت نظر قرار گرفتند؛ دیابت، پرفشاری خونی، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری مزمن انسدادی ریه، آسم، پوکی استخوان، آرتروز، سرطان، افسردگی و اضطراب. ۵۸ درصد از زنانی که در زمان شروع تحقیق هیچ بیماری مزمنی نداشتند، طی ۲۰ سال به چندین بیماری مزمن مبتلا شدند.

دکتر ژو می‌گوید: ما دریافتیم که زنان میان‌سال با کمترین میزان رضایت از رابطه، بیش از ۲ برابر نسبت به زنانی که از روابط خود بسیار راضی بودند، در معرض ابتلا به چندین بیماری مزمن بودند.

پروفسور گیتا میشرا، سرپرست تحقیق و مدیر مرکز تعالی تحقیقات در زنان و بیماری‌های غیرواگیر استرالیا، بیان کرد: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد کیفیت روابط اجتماعی باید هنگام تدوین راهبرد سلامت پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرد.

پروفسور میشرا خاطرنشان کرد: تجمیع چندین بیماری مزمن با افزایش سن طبیعی است اما هر پیشرفتی که جهت پیشگیری از بیماری داشته باشیم، کیفیت زندگی ما را بهبود می‌بخشد و بار سیستم مراقبت‌های بهداشتی ما را کاهش می‌دهد.

قرنطینه طی کووید ۱۹ اهمیت ارتباط اجتماعی با سلامت را نشان داده است، با این حال راهبردهای بهداشت جهانی آن را به‌ عنوان یک عامل خطرزا برای بیماری مزمن در نظر نمی‌گیرند. هنوز تحقیقات زیادی در این زمینه باید انجام شود اما در این بین زنان می‌توانند از داشتن روابط با کیفیت بالا و متنوع بهره ببرند.

این تحقیق به‌ عنوان بخشی از تحقیق طولی استرالیا در مورد سلامت زنان توسط دانشگاه کوئینزلند و دانشگاه نیوکاسل انجام شد و یافته‌های آن در مجله General Psychiatry منتشر شده است.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا