خبر جدیدفرهنگ و هنر

حضرت علی‌اکبر(ع) از مصادیق خستگی‌ناپذیری و بردباری است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/لرستان عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: حضرت علی‌اکبر(ع) از مصادیق خستگی‌ناپذیری و بردباری است، به‌طوری‌ که آن حضرت در واقعه عاشورا با وجود تشنگی فراوان عده‌ زیادی از لشکر یزید را به هلاکت رساند و در حالی که زخمی بود در میدان ایستاد و هرگز احساس ناتوانی نکرد.

حجت‌الاسلام عابدین درویش‌پور امروز ۱۳ اسفندماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سالروز ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) با عنوان روز «جوان» در تقویم جمهوری اسلامی ایران مجالی برای تبیین جایگاه والای شخصیتی آن حضرت و نیز الگوگیری و سرمشق گرفتن جوانان از راه، روش و سیره آن حضرت است.

وی با بیان اینکه عظمت بزرگواری و جایگاه حضرت علی‌اکبر(ع) به حدی است که او را در تاریخ با عنوان شبیه‌ترین فرد به نبی مکرم اسلام حضرت محمدمصطفی(ص) در اخلاق، رفتار و ظاهر می‌شناسند، اضافه کرد: بیان این مقام و شخصیت حضرت علی‌اکبر(ع) به این معناست که آن حضرت دارای فضایل اخلاقی بالایی بوده و در جامعه اسلامی می‌تواند به‌عنوان الگوی جوانان قرار گیرد.

درویش‌پور با بیان اینکه حضرت علی‌اکبر(ع) را شبیه‌ترین فرد از لحاظ خُلق و خو به نبی مکرم اسلام می‌دانند، افزود: در یک معنا می‌توان گفت که حضرت علی‌اکبر(ع) به لحاظ اخلاقی در جایگاه والایی قرار داشته و فضایل اخلاقی را از جد بزرگوار خود حضرت محمد(ص) به ارث برده‌اند.

عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه در روایات اسلامی آمده است که هر وقت کسی مشتاق دیدار رسول خدا(ص) می‌شد به چهره مبارک حضرت علی‌اکبر(ع) نظاره می‌کرد، تصریح کرد: وقتی حضرت علی‌اکبر(ع) به‌عنوان شبیه‌ترین افراد از لحاظ اخلاق به سیره نبوی شناخته می‌شود قطعاً آن حضرت دارای بصیرت دینی و فضایل اخلاقی بوده است.

وی با بیان اینکه در فضیلت و بصیرت اخلاقی حضرت علی‌اکبر(ع) می‌توان گفت که آن حضرت با درک حقیقت در کنار پدر خود حضرت امام حسین(ع) بوده و در مسیر در راه کربلا همراه آن حضرت است و در عاشورا نیز به شهادت می‌رسد، گفت: نیاز به الگو در تمامی اقشار سنی برای انسان احساس می‌شود و چه الگویی بهتر از حضرت علی‌اکبر(ع) که در تمام ابعاد شخصیتی با سیره پیامبر اسلام(ص) همخوانی داشته است.

درویش‌پور با اشاره به بصیرت و معرفت دینی حضرت علی‌اکبر(ع) بیان کرد: یکی از نقل‌های مشهور درباره حضرت علی‌اکبر(ع) این است که آن حضرت در واقعه عاشورا از امام حسین(ع) سؤال می‌کند که ای پدر آیا ما بر حق هستیم و امام حسین(ع) در پاسخ می‌فرماید: آری به آن خدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست، ما در راه حق، عدالت و زنده کردن دین مردم بر حق هستیم و حضرت علی‌اکبر(ع) پس از شنیدن این پاسخ می‌فرمایند: پدرجان در این صورت چه باک از مرگ پر افتخار و شهادت در راه خدا. لذا، این را می‌توان مصداق بارزی از بصیرت اخلاقی و تشابه اخلاق آن حضرت به سیره نبوی برشمرد.

عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه لرستان با بیان اینکه حضرت علی‌اکبر(ع) در واقعه عاشورا با عزت نفس و با شناخت حقیقت پا در عرصه جنگ با یزیدیان می‌گذارد و حتی یک لحظه از مقابله با آنان درنگ نمی‌کند، ادامه داد: حضرت علی‌اکبر(ع) در واقعه عاشورا تا لحظه شهادت در میدان ایستاد، جنگید و با این کار خویش جلوه‌ای از اخلاق نبوی را نشان داد.

وی یکی دیگر از ویژگی‌های اخلاقی حضرت علی‌اکبر(ع) و مشابهت اخلاق وی با سیره نبوی را بردباری و خستگی‌ناپذیری آن حضرت دانست و با بیان اینکه فرد پیروز کسی است که در برابر مشکلات و سختی‌ها ناامید نشود و خستگی‌ها او را از پای در نیاورد، اضافه کرد: حضرت علی‌اکبر(ع) از مصادیق خستگی‌ناپذیری و بردباری است، به‌طوری‌ که آن حضرت در واقعه عاشورا با وجود تشنگی فراوان عده‌ زیادی از لشکر یزید را به هلاکت رساند و در حالی که زخمی بود در میدان ایستاد و هرگز احساس ناتوانی نکرد.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا