تاکید رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بر برپایی جلسات خانگی قرآن در محلهها
[ad_1]
حجتالاسلام قمی در نشست تشریح برنامههای قرآنی سازمان دارالقرآنالکریم در ماه رمضان، تاکید ویژهای بر برگزاری جلسات قرآنی خانگی در محلهها داشت و این ماه را فرصت خوبی برای بهرهبردن از قرآن کریم دانست.
به گزارش ایسنا، نشست خبری تشریح برنامههای عملیات رمضان سازمان دارالقرآن الکریم در سال ۱۴۰۲ با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رضا عزتزمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و علی تقیزاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به همراه رو نمایی از چند محصول و پوستر ویژه ماه مبارک رمضان، روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه در مجموعه سرچشمه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام والمسلمین محمَّد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن قدردانی از مجریان طرح«نشر خوبیهای قرآن کریم کتاب هدایت»، اظهار کرد: مردم ایران در لایههای عمیقی از قومیت، شخصیت و فرهنگشان مکتب اسلام ریشه دوانده و گره خورده است. به تعبیر مکتب شهید مطهری این ایرانی بودن و اسلام مثل شیر و شکر باهم درآمیخته شده و در هم تنیده است. ما یک حس عمومی درباره قرآن داریم و این در افکارسنجیها و نظرسنجیها آمده که بالای نود درصد اهتمام و اعتقاد به اینکه کلمات قرآن از آن خداست، را دارند.
وی ادامه داد: البته که نیازی به نظر سنجی نیست و همه قرآن را به عنوان کتاب الهی و هدایت میشناسیم. اگرچه بهره ما از قرآن اندک است و یکی از حسرتهای عمومی این است که بهرهمان از قرآن کم است و این شاید خیلی ربطی به قشرهای مختلف جامعه هم نداشته باشد. ما آنگونه که باید خیلی از قرآن بهرهمند نشدیم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در ادامه به فرا رسیدن بهار قرآن ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: ماه رمضان بهار قرآن و اوج قرآن است و اگرچه دوست داریم مجالس قرآن در تمام سال برگزار شود، اما همه میدانیم که اگر بخواهیم یک کار قرآنی مستمر در طی یک سال داشته باشیم، طلیعهاش باید در ماه رمضان باشد. امید داریم که سالی قرآنی را رقم بزنیم و بهره جامعه در این سال از قرآن بیشتر شود.
وی در ادامه به سنت جزخوانی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: خیلی از افراد هستند که در ماه رمضان نیت میکنند به یاد امواتشان یک جز قرآن کریم را تلاوت کنند، الحق والانصاف که فرصت خوبی هم فراهم شده، چرا که رسانه ملی هم طرح پخش جزءخوانی قرآن کریم را از شبکههای مختلف تلویزیونی و رادیویی دارد و قاریان، خیلی زیبا و روان، قرآن را تلاوت میکنند.
حجتالاسلام قمی یادآور شد: یکی از سنتهای زیبا؛ جلسات جزءخوانی محله است که در مسجد محله، در حسینیهها و حتی خانهها برپا میشود. من خودم در کودکی بارها در جلسات جز خوانی قرآن کریم خانگی شرکت کردم. شیرینی و حلاوت آن جزخوانی با تصاویر واضح و روشنی در ذهنم ماندگار شده است. این سنت قشنگ باید تقویت شود چرا که این امکانش وجود دارد در محلات جلسات قرآنی بیش از پیش پا بگیرد و امسال فرصت تعطیلات اتفاق خوبی را برای بچهها و خانوادهها فراهم میکند تا اهتمام بیشتری نسبت به جلسات قرآنی خانگی و محلهای داشته باشند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درخصوص تفسیر و شرح آیات نورانی قرآن کریم گفت: یکی از دغدغههای این محافل قرآنی رمزگشایی و تببین آیات نورانی قرآن است که میگویند ایکاش در کنار تلاوت قرآن بهره بیشتری از این آیات میبردیم، که این مهم با محوریت همین کتاب “تببین با تبیان” رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: تببین تا امروز شاید برای خیلی از افراد سوال باشد که میگویند تبیین چیست؟ تبیین یعنی مثل روز همه چیز روشن شود. خداوند عزیز قرآن کریم را تبیان و نور و حضرت محمد(ص) را تببین کننده آن قرار داده است. محل و منبع معرفت قرآن است و هر کس بتواند به تبیین و روشن شدن قرآن در جامعه و محافل قرآنی کمک کند، کار بزرگی انجام داده است؛ کما اینکه ما میفهمیم که توجهات معنوی حالمان خوب است و برخلاف مشکلات اقتصادی در کشور وجود، در همین شب عیدی اگر مردم به کسی کمک میکنند، حالشان بهتر و خوب است و در واقع وقتی یک بهره معنوی میبرند حالشان خوب میشود.
حجتالاسلام قمی با بیان اینکه وقتی همین پیامهای قرآنی را بهره میبریم و خوبیها را روایت میکنیم و نشر میدهیم، حالمان خوب میشود، گفت: وقتی بیشتر به سوره محمد (ص) که آینده خوبیها و نشر خوبیها را بیان میکند توجه میکنیم، ما هم خودمان را مکلف و موظف میدانیم برای نشر آن بیشتر از پیش اهتمام بورزیم.
انتهای پیام