خبر جدیدفرهنگ و هنر

برخی با ظاهر دین‌داری به دنبال منافع شخصی هستند

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

یک استاد حوزه گفت: عده‌ای به دنبال ایمان نبوده و ایمان لقلقه زبان آن‌هاست و صرفاٌ به دنبال منافع خود هستند. این افراد زمانی که مشکلی پیش می‌آید پشت کرده و معتقدند که این عذاب خداست و زمانی که پیروزی حاصل می‌شود همانند منافقین صدر اسلام، سریع خودشان را می‌رسانند.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی -استاد حوزه- در گفت‌وگو با ایسنا در تفسیر آیه ۱۰ سوره مبارکه عنکبوت «ومِنَ النَّاسِ مَنْ یَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ فَإِذَا أُوذِیَ فِی اللَّهِ جَعَلَ فِتْنَهَ النَّاسِ کَعَذَابِ اللَّهِ وَلَئِنْ جَاءَ نَصْرٌ مِنْ رَبِّکَ لَیَقُولُنَّ إِنَّا کُنَّا مَعَکُمْ أَوَلَیْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ» اظهار کرد: خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرماید «در میان مردم کسانی هستند که می‏‌گویند به خدا ایمان آورده‏‌ایم اما هنگامی که به خاطر خدا (از سوی دشمنان) مورد آزار قرار می‌‏گیرند فتنه دشمنان را همچون عذاب الهی می‌‏شمارند (و از آن سخت وحشت می‏کنند) اما هنگامی که پیروزی از سوی پروردگارت بیاید می‏‌گویند ما هم با شما بودیم (و در این پیروزی شریکیم!) آیا خداوند به آنچه در سینه‏‌های جهانیان است آگاه‌تر نیست؟».

وی با بیان اینکه چند نکته‌ در این آیه وجود دارد، ادامه داد: نکته اول اینکه عده‌ای حقیقتاٌ به دنبال ایمان نبوده و ایمان لقلقه زبان آن‌هاست و صرفاٌ به دنبال منافع خود هستند. این افراد زمانی که مشکلی پیش می‌آید پشت کرده و معتقدند که این عذاب خداست و زمانی که پیروزی حاصل می‌شود سریع خودشان را می‌رسانند، در اسباب نزول این آیه هم برخی منافقین صدر اسلام مطرح‌ هستند.

این استاد حوزه با اشاره به نکته دوم در این آیه خاطرنشان کرد: دین‌داری آزار و ‌اذیت دارد، بدین‌ معنا که کسانی که در راه خدا می‌خواهند حرکت ‌کنند دچار ابتلاء می‌شوند، کسی که در راه خدا می‌خواهد حرکت کند حتما اذیت می‌شود اما کسانی که ایمان لقله زبان آن‌هاست این ابتلاء را نمی‌پذیرند و آن را حمل بر عذاب می‌کنند.

حجت‌الاسلام منصوریان دامغانی یادآور شد: نکته سوم وقتیل استنباط از این آیه این است که کسانی که صرفاٌ به زبان ایمان دارند بدانند که خداوند از قلب‌ها آگاه است. انسان‌ها وقتی به زبان حرفی می‌زنند اما در قلب‌شان حال دیگری دارند خداوند نسبت به آن آگاه است پس بهتر است انسان از ابتدا تکلیف خود را مشخص کند، اگر قرار است از ابتدا در مسیر ایمان حرکت کند باید تمام سختی‌ها را بپذیرد زیرا تمام ابتلاء‌ها و فتنه‌ها موجب رشد او می‌شود.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا