خبر جدیدفرهنگ و هنر

بازار کاشان نقش بزرگی در ماندگاری نساجی سنتی داشته است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر حوزه صنایع‌دستی و میراث فرهنگی گفت: مجموعه تاریخی بازار کاشان و تیمچه‌ها و کاروانسراهای آن با قدمت دوره سلجوقی در طول تاریخ محل استقرار تجار، مرکز عرضه محصولات نساجی و فروش مواد اولیه نساجی بوده و نقش بزرگی در ماندگاری نساجی سنتی در این شهر داشته است.

مرتضی احمدی نجات در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: وجود فروشگاه‌های منسوجات، کارگاه‌های تولید مواد اولیه در بازار کاشان و خرید محصولات نساجی توسط گردشگران خارجی و داخلی، گویای پویایی و احیای نساجی سنتی در کاشان است.

وی افزود: وجود کارگاه شعربافی و فروش پارچه آن به طور مستقیم در بازار با استفاده از طراحی و بافت پوشاک از منسوجات سنتی مانند مخمل، دارایی، شعربافی با استفاده از طراحی و نقوش معماری ایرانی و تکنیک‌های دوخت به شیوه گذشتگان، امروزه جزء‌ شاخص‌های کاشان برای کسب عنوان شهر جهانی نساجی سنتی است.

این پژوهشگر حوزه صنایع‌دستی و میراث فرهنگی، تصریح کرد: کارگاه‌های نساجی پارک علم و فن‌آوری کاشان در رشته‌های بافندگی، زری‌بافی و فرش اسلیمی فرصتی برای توسعه و آموزش این هنرصنعت دیرینه کاشان و ایران است.

احمدی نجات گفت: مرکز فن‌آوری بافت پارک علم و فن‌آوری کاشان در کارگاه زری‌بافی، چهار نیرو ثابت و پنج نیروی در حال آموزش پارچه‌های زری موسوم به دارایی دارد که مراحل چله‌کشی، طراحی نقشه و بافندگی را انجام می‌دهند و هشت بافنده نیز فرش اسلیمی را تولید می‌کنند.

وی افزود: اشتغال یک هزار هنرمند در ۷۰ رشته‌ متنوع صنایع‌دستی در شهرستان کاشان، این منطقه را واجد آن می‌کند که توسط سازمان یونسکو به‌عنوان شهر جهانی نساجی سنتی  انتخاب شود.

به گزارش ایسنا، گروه ارزیاب‌های جهانی صنایع‌دستی یونسکو در راستای بررسی شاخص‌های صنعت نساجی کاشان برای معرفی و انتخاب شهر جهانی نساجی سنتی به مدت دو روز از مجموعه‌ها و کارگاه‌های سنتی این بازدید می‌کنند که دیدار از مرکز هنرهای سنتی و صنایع‌دستی کاشان،کارگاه رنگرزی سنتی، کارگاه‌های زیلوبافی و زری‌بافی، پارک علم و فن‌آوری، بازار و کاروانسرای امین‌الدوله، فروشگاه‌های صنایع‌دستی، کارگاه شعربافی و خانه نساجی و افتتاح دبیرخانه شهر ملی در موزه تخصصی نساجی سنتی کاشان از برنامه‌های سفر دو روزه ارزیاب‌های جهانی صنایع‌دستی یونسکو خواهد بود.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا