ایجاد اشتغال مستقیم برای ۵۰۰ نفر در پردیس فناوری صنایع معدنی خواف
[ad_1]
ایسنا/خراسان رضوی رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به تاسیس پردیس فناوری صنایع معدنی خواف در سه الی چهار ماه آینده گفت: پیشبینی ما این است که نزدیک به ۷۰ شرکت در این پردیس مستقر شوند که در پی آن برای حدود ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد.
مسعود میرزایی شهرابی عصر امروز، ۲۵ اسفند، در مراسم اختتامیه چهارمین دوره مسابقات ملی «ستون ماکارونی» که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در پارک علم و فناوری خراسان آسیبشناسی کردیم و مشاهده شد که بیش از ۹۰ درصد پارکهای علم و فناوری ایران درگیر یکسری کارهای لوکس و غیرضروری هستند. نتیجه این موضوع این است که تاثیر اقتصاد دانشبنیان بر تولید ناخالص داخلی در آمریکا ۱۱ و این عدد در کره جنوبی بالای ۴۰ درصد است اما در جمهوری اسلامی ایران تنها به ۰.۳ درصد میرسد.
وی اضافه کرد: در استانی هستیم که سه نعمت داریم؛ یکی شهرستان خواف که به عسلویه شرق کشور معروف است؛ دیگری منطقه ویژه کشاورزی و صنایع غذایی و نعمت سوم وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) است. در سفر رئیسجمهور به استان تاکید شد که پردیسی در خواف تحت عنوان پردیس فناوری صنایع معدنی تاسیس میکنیم. این پردیس تا سه الی چهار ماه آینده تاسیس خواهد شد که به متخصصان ۱۱ رشته دانشگاهی احتیاج دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به مشکلات کشور در حوزه کشاورزی ادامه داد: در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی دهکدهای در منطقه طرق ایجاد کردهایم. این دهکده یا پردیس، اولین پردیس کشاورزی در منطقه طرق است. در حال حاضر خراسان رضوی ۴۲ چالش در حوزههای مختلف دارد که در حال ایجاد زمینههای حل این مشکلات هستیم.
میرزایی با تاکید بر اینکه بهترین عرصه برای ثروتآفرینی مادی و معنوی، صنایع خلاق فرهنگی است، گفت: ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد اما ۵.۶ درصد مقالات داغ در دنیا متعلق به ایران است. هر چقدر در تولید علم خوب هستیم، در مصرف علم هنوز نیاز به کار است. کره جنوبی تنها کشوری در آسیاست که در این حوزه به شدت در حال پیشرفت است.
لزوم حرکت به سمت ایجاد نسل دوم انجمنهای علمی
همچمین مهدی بادپا، مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ادامه این مراسم اظهار کرد: این دوره از مسابقات، دورهای مسالهمحور جهت تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و ارتباط دانشجویان با نیازهای صنعتی کشور در حوزههای مختلف از جمله نفت، پتروشیمی، برق و مخابرات است.
وی افزود: در حال حاضر در سطح کشور حدود ۱۰ هزار و ۲۸۰ انجمن علمی در ۴۰ اتحادیه انجمن علمی فعالیت میکنند که قدمت این اتحادیهها ۲۳ سال است. در نظر داریم پس از چند سال در آییننامههای انجمنهای علمی و فناوری بازنگری کنیم. پیشنهادی که داده شد، این بود که انجمنهای علمی باید محل چالش، رقابت، نوآوری و فعالیتهای فناورانه باشد؛ لذا انجمنهای علمی بهتر است که به سمت تبدیل شدن به انجمنهای علمی و فناوری حرکت کرده و وارد چالشهای حل مساله شوند تا از این طریق نسل دوم انجمنهای علمی ایجاد شود.
مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص موضوع رغبت و وقتگذاری اساتید برای دانشجویان عنوان کرد: شاید امتیازاتی که برای مشارکت و مشاوره اساتید در انجمنهای علمی و تشکلهای دانشجویی لحاظ شده، امتیازاتی نباشد که باعث ایجاد انگیزه در آنان شود؛ لذا با مکاتباتی که با معاونتهای پژوهشی و آموزشی وزارت علوم داریم، در حال بازنگری در این موضوع هستیم تا علاوه بر انجمنهای علمی بتوانیم از اساتید مشاور در کانونهای فرهنگی هم استفاده کنیم.
به گزارش ایسنا، مسابقات ستون ماکارونی از ابداعات انجمن علمی دانشجویی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد است که چهارمین دوره ملی آن همچون دوره پیشین با توجه به معضل نبود مسالهمحوری در بسیاری از رویدادها، در راستای خدمترسانی در حوزه صنایع پتروشیمی، نفتی، دکلهای مخابراتی، حوزه انرژی و ساخت توربینهای بادی با ۲۳ تیم از سراسر کشور برگزار شد.
در اختتامیه این مسابقه از تیمهای برتر شرکتکننده تقدیر شد. محمدعماد بذرفروش و امیررضا صبوری معمار به عنوان تیم نخست، یاسمن مرتضوی، نازنین مرتضوی، فاطمه بابازاده به عنوان تیم دوم، مصطفی جهانشیری، محمدامین رضوی به عنوان تیم سوم و امیرحسام فعلهگری، سیدعلی هژبرالساداتی، رسول هاشمزئی و عباس مظلوم به عنوان تیم ارائه برتر این دوره از مسابقات شناخته شدند.
انتهای پیام