[ad_1]
رئیس دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلولهای بنیادی خونساز، گفت: اکنون اکثر استانهای کشور مرکز پیوند مغز استخوان دارند و این یک پیشرفت بزرگ است. امر درمان با پیوند مغز استخوان به یک روند روتین تبدیل شده است اما باید از این به بعد تمرکز خود را بر سلول درمانی و ژن درمانی ببریم.
به گزارش ایسنا، دکتر اردشیر قوامزاده در دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلولهای بنیادی خونساز که در مرکز قلب تهران برگزار شد، گفت: امیدواریم بیماران بتوانند از ماحصل این کنگره بهرهمند شوند. الان بیش از ۳۰ سال است که کار پیوند مغز استخوان در کشور انجام میشود. اولین مواردی که تحت پیوند استخوان قرار گرفتند سه نفر بودند که همچنان پیگیر آنها هستیم. آن زمان هر سه نوجوان بودند، اکنون دو نفر از آنها کاملا سالم و دارای همسر و فرزند هستند و یک نفر هم به دلیل ابتلا به بیماری عفونی از دنیا رفت.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین، افزود: اکنون اکثر استانهای کشور مرکز پیوند مغز استخوان دارند و این یک پیشرفت بزرگ است. امر درمان با پیوند مغز استخوان به یک روند روتین تبدیل شده است اما باید از این به بعد تمرکز خود را بر سلول درمانی و ژن درمانی ببریم.
در ادامه برنامه دکتر قاسم جانبابایی، دبیر علمی دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلولهای بنیادی خونساز، گفت: تجارب سالهای گذشته بویژه در بُعد بینالمللی باید ارزیابی شود تا در عین حرکت در مسیر دانش، اولویتهای خود را بشناسیم و صرفا خریدار علم و محصول نباشیم و بتوانیم به تولید و تامین محصولات برسیم. جمع بندی ما این بود که کنگره امسال به چند مورد تخصصی بپردازد که یکی از مهم ترین موضوعات مدنظر ما موارد اخلاق پزشکی بود تا از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری کنیم.
وی افزود: یکی از موضوعات مهم دیگر در کنگره، اقتصاد سلامت در پیوند مغز استخوان و سلولهای بنیادی است تا هزینه اثربخشی آن را بررسی کنیم که منابعی که برای این بخش استفاده میشود سودآور باشد. ظرافتهای استفاده از سلولهای بنیادی بالا است اما ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد که به دلیل کمبود نیروی انسانی کافی ممکن است رخ دهد بنابراین یک پنل تخصصی برای اقتصاد سلامت خواهیم داشت تا روند توسعه مراکز، حداقل استانداردهای توسعه مرکز، زیرساخت آزمایشگاهی و… بررسی شود.
او تاکید کرد: مباحث محوری که مطرح خواهیم کرد بیشتر برای رفع چالشهایی است که روزانه با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
وی افزود: یک برنامه کارگاهی هم برای آموزش مراکز تازه تاسیس خواهیم داشت. یکی از مباحث مهم سلول گیری است که آموزشهای مربوطه با ارائه گواهی معتبر صورت میپذیرد.
به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلولهای بنیادی خونساز، گفت: امروزه علم و دانش موضوعی تعیین کننده است و خداوند را شاکریم که در کشور ما این اتفاق بعد از انقلاب اسلامی به خوبی رخ داده است. پیشرفتهای مختلف ایجاد شده بویژه در بُعد سلامت مایه افتخار است. به عنوان مثال ما اکنون ۷ پلتفرم واکسن کرونا داریم که همگی موفق هستند و تمایز پلتفرمها به مبارزه با مشکلات بایولوژیک کمک میکند و برای هر اتفاقی در آینده هم ما را آماده میکند.
وی افزود: علیرغم هر نگاه سیاسی داشتن قدرت برای بقای هر ملتی تعیین کننده است. همین اوکراینیها اگر سلاح هستهای خود را تحویل نداده بودند اکنون در بازی بین شرق و غرب قربانی نمیشدند. یک ملت و زیرساختهای کشور نابود شد چون نتوانستند از خود دفاع کنند بنابراین قدرتمندی در هر زمینهای بویژه در حوزه علم برای کشور واجب است.
قناعتی با اشاره به اینکه حوزه خون و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از نقاط افتخار است، بیان کرد: به لحاظ کمیت و کیفیت بسیار خوب عمل کردیم که در هزینههای حوزه سلامت نیز سبب صرفه جویی شده است. الان در عراق بویژه در جنوب عراق لوسمی (سرطان خون) به دنبال گلولههای تقویت شده با پلوتونیوم و اورانیوم که آمریکاییها در جنگ ۱۹۹۰ میلادی به کار بردند افزایش یافته است و آنها برای پیوند مغز استخوان بیماران را به هندوستان میفرستند و ۱۰۰ هزار دلار هزینه میکنند درحالی که ما با برنامهریزی مناسب میتوانیم این بیماران را جذب کرده و با درمان آنها ارزآوری کنیم. در یک سال گذشته میزان ارزآوری توریسم سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران ۳ برابر شده است.
انتهای پیام