[ad_1]
ایسنا/مرکزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: با مشخص شدن برنده مناقصه اجرای پروژه طرح انتقال آب از سدکوچری به ساوه عملیات اجرایی بزرگترین پروژه عمرانی استان مرکزی در سال ۱۴۰۲ شتاب میگیرد.
حجتالاسلام محمد سبزی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ براساس وعده مقام عالی وزارت نیرو مقرر شده بود که اجرای عملیات انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری بدون برگزاری تشریفات مناقصه صورت گیرد تا این طرح هر چه زودتر به سرانجام برسد اما متاسفانه موضوع ترک تشریفات مورد پذیرش سازمان برنامه و بودجه قرار نگرفت و به همین دلیل اجرای طرح زمانبر شد.
وی با اشاره به انجام تشریفات مناقصه برای اجرای این طرح بزرگ عمرانی که منجر به وقفه یک ساله شد، گفت: در آذرماه سال ۱۴۰۱ اجرای این طرح به مناقصه گذاشته شد و چندین سرمایهگذار اعلام آمادگی کردند که از بین شرکت کنندگان، قرارگاه خاتم الانبیاء برنده مناقصه شد و طی روزهای اخیر قرارداد وزارت نیرو با قرارگاه خاتم الانبیاء منعقد و اجرای پروژه پس از یک وقفه حدودا یک ساله از سرگرفته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون کار لوله گذاری ۳۵ کیلومتر از مسیر خط انتقال این طرح از منطقه دودهک دلیجان به سمت ساوه انجام شده است، افزود: در سفر هیات دولت به استان مرکزی ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ادامه طرح به طول تقریبی ۹۵ کیلومتر اختصاص یافته است که موجب پیشرفت قابل قبولی در اجرای طرح خواهد شد گرچه پیش بینی هزینهها برای بهرهبرداری از پروژه افزون بر هزار میلیارد تومان است که امیدواریم با اختصاص مابقی اعتبار مورد نیاز، مردم ساوه که سالهاست چشم انتظار بهره مندی از آب سدکوچری هستند از این نعمت بهره مند شده و بخش قالب توجهی از تنش آبی موجود در این منطقه برطرف شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نیاز آبی بالای ساوه به دلیل مزیت صنعتی و کشاورزی گفت: سهم پائین ساوه و زرندیه از بارشها و نزولات آسمانی و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک استان مرکزی از یک طرف و نیز نیاز آبی بالا بدلیل قطب صنعت و کشاورزی بودن این دو شهرستان موجب بروز تنش و بحران آبی در دشتهای بحرانی و قرمز این دو شهرستان استراتژیک استان مرکزی شده است.
وی با بیان اینکه مدت زمان اجرای پروژه در ادامه کار ۱۸ ماه پیش بینی شده است، اظهار کرد: قرارگاه خاتمالانبیاء از مجموعههای توانمند کشور در اجرای پروژههای عمرانی است و با تامین اعتبار مورد نیاز در موعد مقرر، پیش بینی ۱۸ ماهه اجرا از آغاز عملیات اجرایی تا زمان بهره برداری محقق خواهد شد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت گفت: بخش مهمی از حفاری و لوله گذاری که در مناطق سنگلاخی و سخت منطقه دودهک دلیجان بوده انجام شده است و مابقی مسیر به صورت شنی بوده و کانالگذاری با سرعت بالاتری اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: عملکرد دولت در این مدت نشان داده است که جدیت بیشتری در خصوص اجرای پروژه های عمرانی دارد و امیدواریم این رویه را در این پروژه مهم عمرانی شاهد باشیم.
به گزارش ایسنا، سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غربی شهرستان گلپایگان ساخته شده است.
هدف از احداث این سد اجرای طرح انتقال ۱۸۲ میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخههای دز به سد کوچری با هدف تامین آب شرب درازمدت شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، خمین، ساوه و سلفچگان و نیز تخصیص مقداری از آب انتقال یافته به صنعت برای جبران کمبود روزافزون آب شهرهای با جمعیت بالاست.
طرح انتقال آب از سرشاخههای دز به قمرود از سه بخش عمده تونلهای اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آبرسانی تشکیل شده و سیستم انتقال آب از سرشاخههای دز شامل چشمه سرداب، رودخانههای دره لکو، دره دزدان و دره دایی به مخزن سدکوچری واقع در پایین دست سد گلپایگان است.
حجم ذخیره آب سد کوچری ۲۰۷ میلیون متر مکعب است که در سال ۹۴ به میزان ۲۳ میلیون مترمکعب آبگیری شد و در سال ۹۵ نیز آبگیری ۶۰ میلیون مترمکعب برای آن برنامه ریزی شد و امید میرود آبگیری این سد در سال جاری به ۲۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.
کوچری تنها سد کشور است که سه استان (اصفهان، مرکزی و قم) از آن بهره برداری میکنند.
طرح انتقال آب از سرشاخههای دز به “قمرود” از سه قسمت عمده تونلهای اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آبرسانی تشکیل شده است.
سهم آب تخصیص یافته برای شهرستان ساوه به میزان ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که ۳۳۵ لیتر بر ثانیه آن سهم شهر ساوه و ۶۵ لیتر بر ثانیه سهم روستاهاست و ۴۴ لیتر به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.
انتهای پیام