امید به زندگی در ایران به ۷۴ سال رسید / باید روی هوش مصنوعی کار کنیم
[ad_1]
به گزارش سلام به نقل از تسنیم، بهرام عیناللهی امروز در آیین اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری که در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: ما در دانشگاههای نسل اول به دنبال تربیت متخصص، نسل دوم متخصص و دانشمند و نسل سوم، متخصص دانشمند و کارآفرین هستیم تا نیاز مردم را تامین کند.
وی تصریح کرد: ما متاسفانه سال به سال به دنبال یادگیری غیراصولی بودیم که استاد میگفت و دانشجو مینوشت، اما در شیوه جدید آموزشی تحرک دانشجو را هم داریم تا آموزشها بهصورت فعال و اثربخش باشند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آموزش باید از سمت بیمارمحوری به سلامتمحوری حرکت کند، خاطرنشان کرد: آموزشها مبتنی بر متن باید به آموزشهای مبتنی بر نیاز جامعه تبدیل شود و دانشکدههای مختلق علوم پزشکی باید در کنار تدریس، پوشش قابل توجه نیازهای منطقه تحت پوشش خود را داشته باشند، بهطور مثال دانشکده بهداشت باید در کنار تدریس روی موضوع بهداشت منطقه هم کار کند.
عیناللهی با ذکر این نکته که ما به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی از ظرفیت قابل توجهی در حوزه سلامت برخوردار هستیم، تاکید کرد: ما از سال ۱۳۶۵ تاکنون افتخارات بیشماری در بخشهای مختلف حوزه سلامت کسب کردیم و نام اساتید و متخصصان ایرانی در بسیاری از رشتهها و تخصصها بهخوبی میدرخشد.
وی بیان اینکه در سطح کشور ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی داریم، افزود: با تلاش این دانشگاهها به شاخص بالای ۷۴ درصد در بحث امید به زندگی رسیدهایم، ضمن اینکه روند مرگ نوزادان هم به نسبت زمان قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی کاهش بسیار داشته و با ثبت ۷۸ هزار ۱۸۴ مقاله رتبه اول را به لحاظ تعداد مقالات کسب کردیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ما میتوانیم به عنوان یک سازمان بینالمللی تا ۱۰ سال سایر دانشگاههای منطقه زیرپوشش را مدیریت کرده و اعتباربخشی داشته باشیم.
عیناللهی با تاکید بر اینکه تمامی نیروهای بخشهای مختلف حوزه سلامت از نگهبان درب ورودی تا پزشک جراح در بحث سلامت جامعه و رفع مشکل بیماران نقشآفرین هستند، گفت: ما همچنین باید از تکنولوژی روزدنیا در درمان بیماران استفاده کنیم و نمونه موفق آن هوش مصنوعی است و در همین خصوص سمیناری در هفته آینده در جزیره کیش برگزار خواهد شد.
وی افزود: مراکز EDS باید تائیده توانمندی اساتید را قبل از حضور در سر کلاس درس بدهند و استاد زمانی میتواند تدریس داشته باشد که این تائیده را داشته باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه موضوع شبیهسازی در حوزه سلامت همواره مورد تاکید بوده است، بیان کرد: در این خصوص مشهد جزو شهرهای پیشگام کشور بوده و باید استفاده از شیوه سیمولاتور هم در تمامی درمانها و تخصصها مورد توجه واقع شود.
عیناللهی تصریح کرد: موضوع تلمدیسین و پزشکی از راه دور از اهمیت بسیاربالایی بهخصوص در درمان بهموقع مناطق محروم و کمبرخوردار برخوردار است و نمونه بارز آن در پاندمی کرونا دیده شد و معتقدیم که استفاده از این شیوه در موضوعات اورژانس، بیماریهای واگیر، مشکلات کدهای ۲۴۷ و ۷۲۴ و غیره بسیار اثربخش است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از موفقترین مجموعههای دانشگاهی کشور در این خصوص بوده است.
وی اضافه کرد: ما باید به موضوع دیپلماسی آنگونه که باید توجه کنیم، بهخصوص در موضوع سلامت، ما در حوزه ورزش دیدیم که حسین رضازاده حاضر با دریافت پول کلان با پرچم یک کشور دیگر وارد عرصه رقابت شود و فارغالتحصیلان رشتههای مختلف پزشکی هم باید اینگونه باشند و دانش و تجربه خود صرف خدمت به هموطنانشان کند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: مقام معظم رهبری بر مهار تورم و رشد تولید تاکید کردند و ما معتقدیم که باید در تولیدات بخشهای مختلف حوزه سلامت و با وجود داشتن نخبگان و دانشمندان بسیار در این حوزه خودکفا باشیم، حتی آمادهایم اختیار تام به دانشگاه علوم پزشکی مشهد که از توانمندی بسیار بالایی برخوردار است مدیریت این حوزه را بدهیم.
عیناللهی با اشاره به اینکه باید روی موضوع هوش مصنوعی بیش از پیش کار شود، بیان کرد: ما معتقدیم باید از بهروزترین شیوههای بهداشتی و درمانی استفاده کنیم تا تمامی مردم از خدمات یکسان و باکیفیت برخوردار باشند، همانند طرح پزشکی از راه دور که موجب انجام مناسبترین اقدام در محل شد و با این شیوه ساکنان مناطق محروم و کمبرخوردار هم از ظرفیت تمامی پزشکان در جهت درمان بیماریشان بهرهمند شدند.
منبع