[ad_1]
یک کارشناس حوزه کار با تاکید بر کتبی کردن قراردادها در ماده ۷ قانون کار گفت: امنیت شغلی در اثر ایجاد شرایط مطلوب اقتصادی، بهبود فضای اشتغال و توازن عرضه و تقاضا در بازار کار به وجود می آید.
حمید حاج اسماعیلی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: چنانچه فضای اشتغال کشور و شرایط کار بهبود یابد امنیت شغلی نیروی کار خود به خود تامین می شود.
وی ادامه داد: ما باید امنیت شغلی را در ایجاد شرایط اقتصادی مناسب و توسعه بازار کار جست و جو کنیم. اگر مشکلات در حوزه اقتصاد و بازار کار برطرف شود می تواند شرایط اقتصادی را برای کارگران بهتر و عرضه و تقاضا در بازار کار را متوازن کند.
این کارشناس حوزه کار خاطرنشان کرد: اگر بازار تقویت شود و فضای اشتغال کشور بهبود یابد کارگری که شغل خود را از دست بدهد می تواند به راحتی به کارگاه دیگر مراجعه کند و مشغول کار شود.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه باید امکان حمایتهای اجتماعی و جانبی از نیروی کار وجود داشته باشد، اظهار کرد: وجود تشکل های کارگری برای حمایت از کارگر ضروری است تا به راحتی از محل کارشان اخراج نشوند.اگر تشکل کارگری و امکان حمایت از نیروی کار نباشد حفظ اشتغال چه معنایی دارد؟ باید در کنار ایجاد فرصت های شغلی، حفظ اشتغال هم داشته باشیم تا به جمعیت بیکار کشور اضافه نشود.
وی تقویت بیمه بیکاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به آن که عزم جدی وجود ندارد که بتوان قراردادهای موقت را دائمی کرد پیشنهاد می شود که پرداخت بیمه بیکاری را تقویت و تلاش کنیم قراردادها مکتوب شوند، چون طبق قانون بحث قراردادهای شفاهی هنوز مد نظر است و بعضاً هیاتهای تشخیص و حل اختلاف و دادگاه های کار این مسأله را همچنان به رسمیت می شناسند و این مسأله باعث شده که داوری و رسیدگی به چالش های روابط کار دچار مشکل شود؛ بنابر این معتقدم کتبی کردن قراردادها در ماده ۷ قانون کار باید اصلاح شود تا به امنیت شغلی نیروهای کار کمک کند.
این کارشناس حوزه کار در پایان به ماده ۲۷ قانون کار اشاره کرد و گفت: این ماده به بحث اخراج کارگر اشاره دارد و از دیرباز کارفرمایان نسبت به آن حساسیت داشتند؛ لذا با توجه به این موضوع بهتر است موضوع کتبی شدن قراردادها و تبدیل قراردادهای موقت به دائم را دنبال کنیم.
انتهای پیام