خبر جدیدفرهنگ و هنر

امسال کتابخانه بدون کتاب راه‌اندازی می‌کنیم

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/همدان معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد: در کتابخانه‌های عمومی توسعه اپلیکیشن‌های کتابخوانی را در دستور کار قرار دادیم و امسال کتابخانه بدون کتاب را راه اندازی می‌کنیم، مرکز این کتابخانه در تهران خواهد بود اما در بستر فناوری اطلاعات، دسترسی کتابخانه‌های دیگر به منابع آن برقرار خواهد شد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، محمد احمدوند در آیین افتتاح کتابخانه بینش پاسارگاد روستای اشترمل شهرستان تویسرکان، با بیان اینکه امروز نهمین کتابخانه اهدایی بانک پاسارگاد را در استان همدان افتتاح می‌کنیم، افزود: این بانک در سال ۹۴، شش باب کتابخانه در استان همدان احداث کرده و در سال ۹۹ دو کتابخانه دیگر در شهرستان‌ها ملایر و تویسرکان بنا کرده است و ما هم در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور وظیفه داریم در زمینه تجهیز کتابخانه‌ها و تأمین نیروی تخصصی اقدام کنیم و یکی از نیروهای برجسته خود را در این کتابخانه قرار دادیم.

وی تصریح کرد: کتابخانه‌ها در نگاه جدیدی که در دنیا همه گیر شده، دیگر محلی برای امانت کتاب نیست و یک مرکز کتاب‌رسانی فرهنگی به حساب می‌آید. در حال حاضر در کتابخانه‌ها بیش از ۴۰ خدمت فرهنگی ارائه می‌شود و در برخی از کتابخانه‌های خاص به ۶۰ خدمت هم می‌رسد.

احمدوند ادامه داد: کتابخانه امروز محلی است که با بهره گیری از تکنولوژی‌های جدید به منابع اطلاعاتی گوناگون دسترسی پیدا می‌کنیم. امروز اعضاء در کتابخانه‌های ما به منابع اطلاعاتی فارسی و غیرفارسی دسترسی دارند و دانش آموزان و دانشجویان می‌توانند از آن  استفاده کنند. 

وی با بیان اینکه در کتابخانه‌های بزرگتر بخش‌های تخصصی مهارت آموزی داریم، خاطرنشان کرد: ۱۶۰ سرفصل آموزشی در نهاد تعریف شده که این تعداد در بسیاری از کتابخانه‌های ما قابلیت ارائه دارند. در بسیاری از مناطق به ویژه روستاها کتابخانه تنها مرکز فرهنگی منطقه است و این اهمیت کتابخانه، توجه سایر مسئولان به ویژه افرادی که در حوزه فرهنگ مشغول هستند را می‌طلبد.

معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: در کتابخانه‌های عمومی توسعه اپلیکیشن‌های کتابخوانی را در دستور کار قرار دادیم و امسال کتابخانه بدون کتاب را راه اندازی می‌کنیم، مرکز این کتابخانه در تهران خواهد بود اما در بستر فناوری اطلاعات، دسترسی کتابخانه‌های دیگر به منابع آن برقرار خواهد شد.

وی اظهار کرد: در برخی از کتابخانه‌ها اتاق علم بر پا شده که دانش آموزان و دانشجویان می‌توانند آموزش‌های علمی را به صورت مجازی انجام دهند همچنین توافق‌هایی با مراکز فنی و حرفه‌ای برقرار کردیم.  در مجموع نگاه به کتابخانه‌ها باید تغییر کند، تنها امانت کتاب و سالن مطالعه نیست بلکه کتابخانه مرکز یادگیری و تجمع یادگیرندگان است. امیدواریم روزی برسد که در هیچ روستایی مشکل دسترسی به کتاب را نداشته باشیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز با بیان اینکه خیرین بازوان توانمند و تکیه گاه مستحکمی برای کتابخانه‌های عمومی استان همدان هستند، گفت: بیش از ۵۵ درصد ساخت و سازهای بانک پاسارگاد در سطح کشور، سهم استان همدان بوده است.

عاطفه زارعی با بیان اینکه امروز نهمین کتابخانه اهدایی بانک پاسارگاد در استان همدان را افتتاح می‌کنیم، تصریح کرد: دو کتابخانه عمومی دیگر در روستای کوزره و ده‌پیاز شهرستان همدان کلنگ زنی می‌شود و تا  پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید، بدون تردید وجود این زیرساخت‌ها باعث می‌شود که نسلی دانش پایه تربیت شود.  

وی با بیان اینکه زمین این کتابخانه توسط اهالی اهداء شده و یک نیروی متخصص به ارائه خدمات خواهد پرداخت، ادامه داد: در شهرستان تویسرکان ۹ باب کتابخانه موجود است که شش باب شهری و سه باب روستایی است و در مجموع در حال حاضر ۱۱۸ کتابخانه عمومی در سطح استان وجود دارد که ۷۰ باب شهری، ۴۷ باب روستایی و یک باب سیار شهری در حال ارائه خدمات هستند و بیش از ۷۰ هزار عضو فعال دارند. 

زارعی افزود: سه کتابخانه اهدایی بانک پاسارگاد در شهرستان کبودراهنگ، سه کتابخانه در شهرستان بهار، یک کتابخانه در شهرستان ملایر و دو کتابخانه در شهرستان تویسرکان واقع شده است. این کتابخانه‌ها ۲۰ هزار نفر از جمعیت روستائیان را زیر پوشش قرار داده است که کودکان و نوجوانان بیشترین اعضا از نظر گروه سنی و بانوان بیشترین مراجعان از نظر جنیست به حساب می‌آیند. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان ادامه داد: کتابخانه‌های عمومی در کنار سایر مراکز آموزشی و فرهنگی به ویژه مدارس و دانشگاه‌ها هستند که ارتباط آنها با مردم هرگز منقطع نمی‌شود. در واقع کتابخانه‌های عمومی مراکز دانشی، اجتماعی محله و  تبادل تجربیات بوده که در همه حوزه‌ها تأثیر گذار هستند.

وی با بیان اینکه تمامی کتابخانه‌های عمومی استان به فناوری اطلاعات و ارتباطات مجهز هستند، خاطرنشان کرد: پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی و لاتین با حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در دسترس اعضا به صورت رایگان قرار دارد

انتهای پیام 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا