خبر جدید

اقدامات دشمن علیه روحانیت با هدف نابودی انقلاب صورت می‌گیرد

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/خراسان رضوی مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: دشمن به این نتیجه رسیده است که باید برای نابودی نظام و انقلاب از ایجاد انحراف در روحانیت بهره بگیرد.

حجت‌الاسلام علی خیاط صبح امروز، چهارم اسفند، در همایش منشور روحانیت که به مناسبت سالروز صدور این منشور توسط امام خمینی(ره) در سالن همایش هتل آفتاب ولایت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امام خمینی(ره)  را باید یکی از اصلاح‌گران بزرگ حوزه‌های علمیه و بلکه بزرگترین آن‌ها دانست و در کردار و گفتار مصلحانه او در باب حوزه‌ها و روحانیون تعمق کرد. منشور روحانیت که پیامی طولانی به روحانیون سراسر کشور از سوی حضرت امام در واپسین ماه‌های زندگانی ایشان است، یکی از مهم‌ترین پیام‌های ایشان و نیز از مهم‌ترین منشورهای چندساله انقلاب به شمار می‌آید و باید آن را فصل‌الخطاب آسیب‌شناسی حوزه‌های دینی دانست.  

وی با تاکید بر اهمیت مطالب منتشر شده در این منشور راهبردی افزود: پیام‌های این منشور به معنای تابلو و اعلانات بر سر راه روحانیت است و آن‌ها را هدایت می‌کند. در منشور روحانیت، دل‌نگرانی‌های امام راحل برای آینده روحانیت مطرح شده است. هر اتفاقی که در نهاد روحانیت بیفتد، در سرنوشت انقلاب اسلامی تاثیر دارد. برای اینکه انسان از هر واقعه تاریخی درسی بگیرد، باید آن را در زمان خودش مورد بررسی قرار دهد. تمام حوادث تاریخی مهم است؛ به ویژه پیام منشور روحانیت امام که برای حفظ دستاوردهای نظام و انقلاب بسیار تاثیرگذار است.  

مدیر حوزه علمیه خراسان بیان کرد: در همان مقطع زمانی برخی از کسانی که در روحانیت و نهاد رهبری حضور داشتند، شروع به فرافکنی در خصوص دستاوردهای نظام و انقلاب کردند و دسته دیگری هم که به اصطلاح عقلای قم بودند، شروع به نامه نوشتن علیه جنگ تحمیلی و تاثیرات آن در کشور کردند. این گروه از روحانیت با تفکر لیبرالی و سکولاری شروع به فعالیت کرده بودند تا در جریان روحانیت نفوذ کنند و پشتوانه روحانیت را از نظام بگیرند و اینگونه به نظام و انقلاب ضربه بزنند اما امام این نفوذ و آمادگی آن‌ها برای ضربه زدن به نظام را درک کرد.

خیاط خاطرنشان کرد: امام راحل در پیام منشور روحانیت صریحا بیان کردند که آنچه می‌تواند انقلاب اسلامی را از پای درآورد، دوری نظام از حوزه‌های علمیه است. هرچه مردم از روحانیت فاصله بگیرند، تحت تاثیر فتنه‌های دشمنان قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به پیام امام راحل در منشور روحانیت گفت: استکبار وقتی که از نابودی مطلق روحانیت و حوزه‌ها مایوس شد، ۲ راه برای ضربه زدن انتخاب کرد؛ یکی راه ارعاب و زور و دیگری راه خدعه و نفوذ در قرن معاصر، وقتی حربه ارعاب و تهدید چندان کارگر نشد، راه‌های نفوذ تقویت شد. اولین و مهم‌ترین حرکت، القاء شعار جدایی دین از سیاست است که متاسفانه این حربه در حوزه و روحانیت تا اندازه‌ زیادی تاثیر داشت. بی‌شک روحانیون مجاهد از نفوذ بیشتر زخم برداشته‌اند. گمان نکنید که تهمت وابستگی و افترای بی‌دینی را تنها اغیار به روحانیت زده است بلکه ضربات روحانیت ناآگاه و آگاه وابسته به مراتب کاری‌تر از اغیار بوده و هست.

مدیر حوزه علمیه خراسان رضوی با اشاره به درک دشمن از تدابیر امام راحل در دفع نقشه‌های پلید آن‌ها علیه نظام و انقلاب عنوان کرد: دشمن این خطر را کاملا درک کرده بود که اگر بخواهد با جریان روحانیت مبارزه کند، باید از ابزار تاثیرگذاری استفاده کند و به این نتیجه رسیده که باید برای نابودی نظام و انقلاب از ایجاد انحراف در روحانیت بهره بگیرد. اهداف دشمن با گمراهی روحانیت امکان‌پذیر بود.

خیاط اضافه کرد: ایجاد هفته وحدت یکی از تدابیر امام راحل برای اتحاد مسلمانان بود که برنامه‌ریزی شد و عده‌ای دست نشانده دشمن آمدند و این هفته را هفته وحشت نامیدند و تلاش کردند با اختلاف بین تشیع و تسنن انقلاب را از بین ببرند اما خوشبختانه با تدابیر امام راحل و همسو بودن مردم، دشمن به خواسته‌های پلدش نرسید.

وی با بیان اینکه باید حوزه‌ها و روحانیت به عنوان ملاک و شاخص تشخیص و تفکیک اشخاص منحرف از جریان اصلی قرار گیرد، افزود: قناعت، شجاعت، صبر، زهد، عدم تعلق به تجملات دنیا، عدم وابستگی به قدرت‌ها، احساس مسئولیت در برابر توده‌ها، پرهیز از تقدس‌نمایی و تحجرگرایی، احاطه به مسائل زمان و آشنایی با مسائل سیاسی، بصیرت و توجه به حیله‌ها و تزویرهای فرهنگ حاکم بر جهان و همچنین پایبندی و وفاداری به سیره علمی و عملی سلف صالح و فقه جواهری و… از جمله ویژگی‌های روحانیت از منظر امام است که به این قشر نقشی بی‌بدیل و تاثیرگذار بخشیده است.

مدیر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: اکنون و در آینده نیز باید همین ویژگی‌ها سرمشق عملی حوزه‌های علمیه برای استمرار و تعمیق جریان علمی و تربیتی حوزه‌ها باشد تا آینده حرکت سرنوشت‌ساز انقلاب اسلامی و سلامت نظام جمهوری اسلامی تضمین و تأمین شود و رگه‌ها و لایه‌های انحرافی، وابسته، تحجرگرا و ساده‌لوح نتوانند جایگاه اصلی روحانیت را در جامعه اشغال نمایند.

خیاط در ادامه به آسیب‌ها و چالش‌ها در منشور روحانیت اشاره کرد و افزود: حوزه‌ها و روحانیت اصیل و متعهد، باید نسبت به آسیب‌ها و چالش‌ها هوشیار و حساس بوده و ضمن پرهیز از این آسیب‌ها مراقب نفوذ برخی دیدگاه‌ها و تلقی‌های نادرست به ذهن و فرهنگ حوزه‌ها و به ویژه طلاب جوان باشند. برخی از این موارد، چالش‌هایی است که چه‌بسا در قالب‌های فریبنده و دنیاپسند و یا به بهانه‌های مقدس‌مآبانه مطرح می‌شود، در حالیکه غایت آن‌ها تهدید روحانیت است.  

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا