[ad_1]
مطالعهای تازه از سوی متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در “سنت لوئیس” نشان میدهد که واکسن “آر ان ای کووید۱۹” اگر در اواسط روز به جای ساعات دیگر تزریق شود، ممکن است در پیشگیری از عفونت موثرتر باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، متخصصان معتقدند ریتم شبانه روزی – چرخه طبیعی تغییرات فیزیکی و سایر تغییرات بدن ما در یک دوره ۲۴ ساعته – ممکن است بر پاسخ بدن به واکسن تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، آنها دریافتند که این ارتباط در کودکان و نوجوانان و همچنین بزرگسالان بالای ۵۰ سال نسبت به بقیه گروههای سنی قویترین است.
این مطالعه در تاریخ ۲۵ آوریل در مجله تحقیقات بالینی (The Journal of Clinical Investigation) منتشر شده است.
بر اساس داده های این مطالعه، می توان گروه هایی مانند جوانان و سالمندان که بیشترین اثربخشی واکسن کووید۱۹ را در صورت تزریق آن در حوالی ظهر خواهند داشت، در اولویت قرار داد.
یکی از متخصصان این مطالعه گفت: داده های ما مختص واکسیناسیون کووید۱۹ است اما برخی مطالعات کوچک نیز وجود دارد که نشان می دهد واکسیناسیون برای آنفلوآنزا ممکن است در اوایل روز موثرتر باشد.
این مطالعه شامل داده های مربوط به بیش از ۱.۵ میلیون فرد بالای ۱۲ سال بوده است.
برای تجزیه و تحلیل، تایم صبح از ۸ صبح تا ظهر در نظر گرفته شد. همچنین تایم بعد از ظهر از ظهر تا چهار بعد از ظهر و تایم عصر از ساعت چهار تا هفت بعد از ظهر در نظر گرفته شده بود.
در این مطالعه از میان افرادی که دز چهارم واکسن کووید۱۹ را بعد از چهار بعد از ظهر دریافت کرده بودند، تعداد بیشتری بستری در بیمارستان مشاهده شد. همچنین آزمایشها نشان داد که بسته به سن فرد، اثربخشی واکسن از ۸.۶ درصد به ۲۵ درصد در هنگام تزریق در اواسط روز در مقایسه با زمانی که در عصر تزریق میشود، بهبود مییابد.
انتهای پیام