خبر جدید

اعتبارات تملک دارایی آذربایجان‌شرقی در سال ۱۴۰۲ بیشتر از استان‌های هم‌تراز است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه بالا بودن منابع درآمدی به معنای بالا بودن اعتبارات دریافتی نیست، گفت: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه‌ای استان در سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۹ هزار میلیارد تومان و بیشتر از استان‌های هم تراز است.

محمد فرشکاران، شنبه ۲۰ اسفندماه، در جمع خبرنگاران با اشاره به شایعات و شبهات ایجاد شده در زمینه بودجه استان و شفاف سازی در این زمینه، اظهار کرد: منابع بودجه(منابع تامین درآمدهای) استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۱ رقم ۱۱.۶ همت و این منابع در اصفهان حدود ۳۴ همت است؛ چرا که شرکت های دولتی بزرگی مثل ذوب آهن و فولاد که درآمدهای کلان دارند منابع درآمدی استان را بالا برده اند؛ بنابراین پرداخت مالیاتشان هم سنگین است.

وی ادامه داد: در واقع اصفهان سهم درآمدی بیشتری از استان آذربایجان شرقی به خزانه کشور واریز می‌کند و در خزانه منابع تعریف و به مصارف بازتوزیع می شود تا هزینه ها را در کشور پوشش دهد؛ البته درآمدهای عادی مالیاتی استان اصفهان همتراز و هم سطح استان آذربایجان شرقی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: اینجا باید دقت شود که اگر درآمدهای استان آذربایجان شرقی ۱۱.۶ همت است، رقمی که در استان هزینه می شود حدود ۲۳ همت است.

وی تصریح کرد: قسمتی از اعتبارات، استانی، قسمتی هم به صورت متمرکز و ملی است؛ به طوری که حدود ۲۱ همت اعتبارات هزینه ای آذربایجان شرقی، ملی و ۱.۶ همت به صورت استانی مدیریت می شود.

فرشکاران، با بیان اینکه بالا بودن منابع درآمدی به معنای بالا بودن اعتبارات دریافتی نیست، گفت: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه‌ای استان در سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۹ همت و این رقم برای اصفهان ۲.۵ همت است.

وی افزود: همانطور که اشاره کردم اعتبارات هزینه‌ای آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲، حدود ۱.۶ همت و این رقم برای اصفهان ۱.۷ همت است.

وی  تعداد شاغلان را در استان های آذربایجان شرقی و اصفهان به ترتیب ۶ هزار و ۷۰۰ نفر و ۷ هزار و ۴۰۰ نفر اعلام و اضافه کرد: بالا بودن اعتبارات هزینه ای اصفهان به دلیل بیشتر بودن تعداد پرسنل در این استان است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به رتبه بندی اعتباری استان‌ها، توضیح داد: استان‌های مرزی از چندین مورد فوق العاده اعتباری مثل ماده ۱۱۲، مناطق جنگی، محرومیت یا بدی آب و هوا برخوردار هستند؛ در حالی که استان های آذربایجان شرقی، اصفهان و تهران این فوق العاده ها را ندارند.

فرشکاران اذعان کرد: این فوق العاده‌ها خودبخود سرانه و رتبه اعتباری استان‌های مرزی را  بالا می برند؛ البته عدالت توزیعی بر مبنای شاخص‌ها کاملاً رعایت می شود و اصلا امکان ندارد در مصارف یک استان بتواند چند برابر اعتبار دریافت کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی در عین حال خاطرنشان کرد: باید همت کنیم سطح درآمدی استان را بالا ببریم و کمک حال کل کشور باشیم. از طرف دیگر لازم است چرخش درآمدهای مالیاتی تاثیرات مثبتی در فعالیت های بانکی و گردش سرمایه استان داشته باشد.

وی یادآور شد: در سطح کلان اقتصاد استان موضوع بسیار مهم، فعالیت بخش خصوصی، ایجاد ارزش افزوده برای استان و منابعی است که بخش خصوصی می تواند پای کار آورد.

فرشکاران مدعی شد: مجموع اعتبارات عمرانی استان حداکثر ۳ همت خواهد شد؛ اما یک سرمایه گذار بخش خصوصی می تواند حداقل ۳ همت اعتبار وارد استان کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: اگر تنها ۱۰ نفر به همین میزان در استان سرمایه گذاری کنند بازتوزیع ارزش افزوده این سرمایه گذاری ها در استان می تواند ظرفیت های ناقص صنایع را تکمیل کند و اقتصاد استان به مراتب پویاتر و قوی تر شود و در سرانه درآمدی، رفاه جامعه، زندگی و معیشت مردم خود را نشان دهد.

وی گفت: از گذشته های دور پایه های فعالیت بخش خصوصی در این استان مستحکم بوده به طوری که در دوره تحریم ها تفکر تجاری این استان توانسته GDP استان را حفظ کند. البته این موضوع باید تقویت و حمایت شود.

فرشکاران افزود: در هر صورت نسبت به جذب سرمایه گذار هیچ گاه بی تفاوت نبوه ایم و تمام رایزنی هایی که توسط تیم اقتصادی استان و در راس آن شخص استاندار محترم صورت می‌گیرد، باعث ورود سرمایه چشگیر داخلی و خارجی به استان شده است.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا