اقتصادیخبر جدید

از تأکید بر همکاری‌های بین‌المللی تا تلاش برای مدیریت بهینه منابع آب

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

اعضای شورای حکام آب در سیزدهمین اجلاس مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری ضمن تأکید بر ضرورت تقویت و توسعه همکاری‌های بین المللی از تلاش جمعی برای مدیریت بهینه منابع آب سخن گفتند و مواضع خود را نسبت به برنامه‌های آینده این مرکز بیان کردند.

به گزارش ایسنا، عون ذیاب عبدالله – وزیر منابع آب عراق – در سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب که در تهران برگزار شد، گفت: آب یکی از اساسی‌ترین نیازهای جوامع بشری است که دولت‌ها برای پیشبرد اهداف خود و تحقق توسعه پایدار به شدت به آن نیاز دارند.

وی افزود: آب و روش استفاده از آن به ویژه در منطقه جنوب غرب آسیا که یک منطقه خشک و نیمه خشک است از اهمیت به مراتب بیشتری برخوردار است.

وزیر منابع آب عراق ادامه داد: ما در عراق به ویژه حوضه‌های آبریز دجله و فرات با چالش‌های فراوانی در تأمین آب کافی روبرو هستیم و در دهه‌های اخیر میزان ورودی آب به دجله و فرات بسیار کم شده است که این موضوع برای ما در مدیریت مطلوب آب و تأمین آب برای نیازهای مختلف مشکلات فراوانی ایجاد کرده است.

ذیاب عبدالله تأکید کرد: عقیده داریم کشورهای منطقه و به ویژه همسایگان باید در یک تعامل سازنده و پیگیری پروژه‌ها و برنامه‌های مشترک به کاهش مشکلات کمک کنند.

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری و برگزاری این اجلاس می‌تواند به تقویت همکاری‌ها و اشتراک گذاری اطلاعات به منظور توسعه همکاری و کاهش مشکلات آبی کشورهای مختلف از جمله عراق کمک کند.

وزیر آب و انرژی تاجیکستان: مدیریت مطلوب آب بدون همکاری و تعامل فرامنطقه‌ای امکانپذیر نیست

“دلیر جمعه” – وزیر آب و انرژی تاجیکستان – نیز در ادامه نشست با تأکید بر ضرورت مدیریت مطلوب منابع آب گفت: امروزه دیگر مرزها نمی‌توانند انسان‌ها را محدود کنند و آب از جمله موضوعاتی است که مدیریت مطلوب آن بدون همکاری و تعامل فرامنطقه‌ای امکان پذیر نیست.

جمعه ادامه داد: در شرایطی قرار داریم که چالش هایی، چون تغییر اقلیم و کاهش بارش‌ها و نیز افزایش جمعیت مشکلات فراوانی را برای کشورها در حوزه تأمین منابع آب ایجاد کرده است و همه کشورها در این زمینه آسیب پذیر شده اند.

وی افزود: بر این اساس باید در سطح ملی و فراملی بر مسئله آب تأکید کنیم و اقدامات صحیحی را برای پیشبرد اهداف و توسعه پایدار دنبال کنیم.

وزیر آب و انرژی تاجیکستان اظهار کرد: ما در تاجیکستان به منظور پیگیری هر چه بهتر برنامه‌های آبی برگزاری اجلاس‌های آب دوشنبه را در دستور کار قرار داده ایم که به تازگی در همین زمینه دومین اجلاس را برگزار کردیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان ضرورت توجه و برنامه ریزی برای حضور در اجلاس آب نیویورک گفت: با توجه به اینکه در آینده نزدیک شاهد برگزاری اجلاس آب نیویورک با حضور مقامات ارشد بسیاری از کشورها و نمایندگان سازمان ملل هستیم، می‌خواهم به اعضا پیشنهاد کنم برای این اجلاس برنامه ریزی کنیم و تلاش کنیم تا در بیانیه و مواضع از ظرفیت‌های اجلاس پیش روی آب در نیویورک بهره ببریم.

نماینده قطر: امنیت آب و غذا به شدت به توسعه همکاری‌ها و اشتراک گذاری دانش و تجربیات وابسته است

در ادامه نشست “الکواری، رئیس شرکت قطری کهرما و نماینده قطر در اجلاس شورای حکام گفت: همکاری و اجرای پروژه‌های مشترک بین کشورهای عضو در سطح منطقه یکی از ضرورت‌هایی است که می‌تواند به همه ما در تحقق اهداف خود در حوزه مدیریت مطلوب آب کمک کند.

الکواری بیان کرد: ما در کشور قطر در حوزه تأمین آب سالم با مشکلات فراوانی رو به رو هستیم و تقریباً چیزی حدود ۳۵ درصد از نیاز آبی خود را از دریا تأمین می‌کنیم و همچنین برای بازچرخانی آب برای حوزه کشاورزی مشکلات فراوانی داریم.

وی ضمن اشاره به مشکلات آبی در کشور قطر افزود: ما در کشور قطر تلاش می‌کنیم تا با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی‌ها نسبت به مدیریت آب و تأمین آب شهروندان اقدام کنیم و در این رابطه به همکاری‌های بین المللی و استفاده از ظرفیت‌های اجلاس شورای حکام آب نیازمندیم.

نماینده قطر همچنین تأکید کرد: نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم، مسئله امنیت آبی و پیوند آن با امنیت غذایی است که تأمین امنیت در این دو حوزه به شدت به توسعه همکاری‌ها و اشتراک گذاری دانش، تجربیات و اطلاعات وابسته است.

رئیس کمیته ملی آب ارمنستان: برگزاری این اجلاس‌ها زمینه‌ یافتن راه‌حل مشکلات آبی را فراهم می کند

در ادامه نشست مشترک اعضای شورای حکام اجلاس آب، “گئورگیان”، رئیس کمیته ملی آب ارمنستان با اشاره به نقش موثر مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در پیشبرد اهداف کشورهای عضو گفت: اجلاس شورای حکام آب برای دولت ارمنستان همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و در ادوار گذشته نیز دولت ارمنستان تلاش کرده است سیاست‌های آبی خود را با سیاست‌ها و دستورکارهای این اجلاس هماهنگ کند.

وی در ادامه بیان کرد: ما آماده هر گونه همکاری بین المللی برای توسعه همکاری‌ها در حوزه آب با کشورهای عضو اجلاس هستیم و عقیده داریم برگزاری چنین اجلاس‌هایی می‌تواند زمینه‌های مناسب را برای یافتن راه حل مشکلات آبی فراهم کند.

نماینده عمان: خروجی‌های اجلاس شورای حکام در مدیریت بهینه منابع آب منطقه‌ای بسیار مهم است

در ادامه نشست “الشقصی”، نماینده انجمن آب عمان گفت: در ابتدا می‌خواهم مرابط عذرخواهی وزیر آب عمان را بخاطر اینکه نتوانست در این اجلاس مهم شرکت کند خدمت اعضای شورای اعلام کنم.

وی ادامه داد: دولت عمان تأکید دارد که اجلاس شورای حکام و خروجی‌های آن در پیشبرد اهداف و مدیریت بهینه منابع آب منطقه‌ای بسیار مهم است و به همین خاطر از این اجلاس و مرکز مدیریت آب شهری حمایت می‌کنیم.

نماینده عمان در اجلاس شورای حکام افزود: برگزاری چنین اجلاس‌هایی باعث می‌شود ما در مورد چالش‌ها و مشکلات مشترک بیشتر صحبت کنیم و برای مقابله با این چالش‌ها به نتایج مطلوبی برسیم.

نماینده لبنان: کمک کشورها به یکدیگر در حوزه مدیریت آب می‌تواند نتایج مثبت فراوانی داشته باشد

در بخش دیگری از نشست “حسن عباس” نماینده لبنان در اجلاس شورای حکام آب گفت: موضوع آب، توسعه پایدار و دسترسی همگان به آب شرب سالم از موضوعات بسیار مهمی است که امروز بسیاری از کشورهای جهان در این رابطه با مشکلات فراوانی رو به رو هستند.
وی ادامه داد: مدیریت مطلوب آب نه تنها می‌تواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد بلکه نقش ویژه در حفظ اکوسیستم و تخریب محیط زیست دارد.

عباس با اشاره به ضرورت توسعه همکاری‌های فراملی در حوزه آب اضافه کرد: دولت لبنان عقیده دارد ارتقای سطح همکاری‌های بین المللی و کمک کشورها به یکدیگر در حوزه مدیریت آب می‌تواند نتایج مثبت فراوانی داشته باشد.

وی در ادامه گفت: ما در لبنان با چالش‌های فراوانی مثل استفاده نامناسب از منابع آب و هدر رفت آب رو به رو هستیم که این چالش‌ها در سال‌های اخیر تشدید شده و به واسطه فقدان منابع مالی کافی مقابله با این مشکلات به تنهایی برای ما دشوار است.
نماینده لبنان اضافه کرد: تصور می‌کنم برگزاری این اجلاس می‌تواند به ما و سایر کشورها در مدیریت بهتر منابع آب کمک شایانی کند.

وزیر منابع آب بنگلادش: زمان آن رسیده که در برنامه‌‎های آبی بازنگری کنیم

در ادامه نشست وزیر منابع آب بنگلادش که صورت برخط در اجلاس حضور یافته بود، گفت: بنگلادش کشوری پرجمعیت با مساحت کم است و ۱۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد. این در حالی است که مساحت آن چند صد هزار کیلومتر بیشتر نیست.

وی در همین باره افزود: کشور ما از فقر رنج می‌برد، اما در حوزه مدیریت اقتصاد کشور و حوزه‌های بین بخشی، مهاجرت، مسایل شهری و روستایی پیشرفت کرده ایم.

محمد تاج الاسلام اضافه کرد: مانند بسیاری از کشورها ما با چالش‌هایی زیادی در حوزه آب روبه هستیم. البته برنامه‌ای برای مدیریت آب داریم که بر اساس این برنامه، آب باید به بیشتر از ۹۰ درصد مردم کشور برسد.

وی افزود: در مناطق شهری خیلی پیشرفت کرده ایم، اما در مناطق زاغه نشینی دسترسی به آب مشکل است و باید در خصوص این منابع مدیریت صورت گیرد.

تاج الاسلام اظهار کرد: در برخی فصول سال که بارندگی زیاد است با سیلاب در کشور مواجه هستیم؛ بنابراین این یکی از مسایل ماست. بنگلادش کشوری کشاورزی محور است و استفاده از منابع اب در این حوزه گسترش یافته و لازم است درصد بسیار زیاد آب را به این حوزه اختصاص دهیم و بخش صنعت هم بویژه مناطق شهری مصرف بالایی دارد.

وی افزود: مشکل آب فقط مربوط به بنگلادش نیست و نسبت به خیلی از کشورها منابع آب بیشتری در اختیار دارد، اما باید این منابع مدیریت شود. زمان آن رسیده که در برنامه‌های خود بازنگری و بهترین رویکردها را اتخاذ و بهترین فناوری‌ها به کار بگیریم.

این مقام دولت بنگلادش گفت: در سطح جهانی بسیاری از ین چالش‌ها وجود دارد و راه حل‌هایی برای آن‌ها پیدا شده است. وی تاکید کرد: باید این مسایل را خاطرنشان و از منابع علمی و دانشمندان استفاده کنیم تا آب شور دریاها را تصفیه و از آن استفاده کنیم.

معاون وزیر آب افغانستان: رسیدگی به مشکلات آبی نیاز به همکاری‌های منطقه‌ای دارد

در ادامه نشست نیز ” مجیب الرحمان” – معاون وزیر آب افغانستان – در مورد این اجلاس گفت: آب نعمت الهی و سرچشمه حیات بشریت روی زمین است و دسترسی عادلانه به آن از مسایل مهم در سطح جهانی است.

وی افزود: در شرایط فعلی و تغییر اقلیم دسترسی به منابع آب در افغانستان و مدیریت آن را دشوارتر کرده است. تحریم‌های اقتصادی بر مردم افغانستان آن‌ها را با مشکلاتی در حوزه آب مواجه کرده است.

مجیب الرحمان گفت: مدیریت آب شهری به یکی از چالش‌های جدی در افغانستان تبدیل شده است. از طرفی دیگر و کاهش تغذیه آب‌های زیرزمینی بر این مشکلات افزوده است. وی افزود: انتقال آب از پنجشیر به کابل یکی از تلاش‌ها در این زمینه است.

وی در ادامه بیان کرد: از کشورهای دوست که مشکلاتی این چنینی را پشت سر گذاشته اند می‌خواهیم در مدیریت حوضه‌های آبریز بخش آب افغانستان با دولت افغانستان همکاری کنند.

مجیب الرحمان افزود: رسیدگی به مشکلات ناشی از کمبود اب در حوزه فرامرزی نیاز به همکاری‌های دو جانبه و چندین جانبه داشته و ایفای نقش سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی را می‌طلبد.

دبیرکل اکو: باید از منابع آب برای زندگی مسالمت آمیز و رفاه هر چه بیشتر مردم استفاده کنیم

در ادامه نشست نیز “خسرو ناظری” دبیرکل اکو گفت: ایجاد این مرکز در سال ۲۰۰۲ نقطه عطفی در ابتکارات ایران و یونسکو بود و مدیریت پایدار آب امری ضروری برای منابع موجود آب است تا بتوانیم اهداف مد نظر که روی آن‌ها هم تاکید شده را محقق کنیم.

وی تاکید کرد: باید از منابع آب برای زندگی مسالمت آمیز و رفاه هر چه بیشتر مردم استفاده کنیم و از دستاوردهایی که در مرکز انجام شده بویژه در حوزه ظرفیت سازی و مشارکت در حوزه بین المللی خرسندیم.

ناظری گفت: روی بهینه سازی استفاده از منابع طبیعی تاکید داریم و کشورهای عضو اکو همواره در زمینه مدیریت آب همکاری کرده اند. همچنین در زمینه بهره وری مناسب برای کشاورزی به دنبال ابتکاری هستیم و امید هستیم دستاوردهای خوبی داشته باشد و تلاش می‌کنیم یک سری اهداف مد نظر را با تصویب استانداردهای مناسب و سیاست‌های ملی و منطقه‌ای را مستحکم کنیم تا کشورهای عضو و نیز شرکای منطقه‌ای همکاری کنند.

وی افزود: ما نیازمند مدیریت درست منابع آب برای استفاده درست از آن هستیم و آب مهمترین نیاز کشورها برای حیات آنهاست.

در بخش دیگری از نشست نیز “کالیوش” – نماینده بانک توسعه اسلامی در اجلاس – گفت: بانک توسعه اسلامی مرکزی مالی است و به بحث‌های توسعه‌ای در کشورهای عضو کمک می‌کند. این بانک در دوره زمانی ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۵ بر سه حوزه احیای منابع، ارتقای تاب آوری و توسعه اقتصاد سبز و حمایت از زیرساخت‌های سبز، پایدار، انرژی پاک، آی تی و زیرساخت‌های اجتماعی و بهداشت آب تمرکز دارد.

وی ادامه داد: بانک توسعه اسلامی برنامه‌هایی را در دستیابی به توسعه پایدار روستایی کشورهای عضو اجرا کرد. راهبردی را توسعه دهیم که در آوریل ۲۰۲۱ تصویب شده تا در خلال پنج سال آینده برنامه‌ای اتخاذ می‌کنیم که بر توسعه مناطق شهری بر اساس استانداردهای بین المللی شهری متمرکز است.

کالیوش اضافه کرد: بانک توسعه اسلامی به دنبال این است که در بخش‌های شهری در حوزه مدیریت شهری کمک کند. بانک آماده است از فعالیت‌های مرکز از طریق انتقال دانش و یافته‌های مدیریتی حمایت کند.

همچنین در بخش دیگری از نشست نماینده کشور سریلانکا در اجلاس نیز ضمن اعلام آمادگی دولت این کشور برای همکاری سازنده با اعضاء گفت: ما معتقدیم دستاوردهای این نشست می‌تواند سازنده باشد و کاهش مشکلات آبی کشورها کمک کند. بر همین اساس سریلانکا آماده است به همکاری‌های خود با تمامی کشورهای عضو ادامه دهد.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا