ارتباط کودکان ایرانی با فضانوردان چینی در ایستگاه فضایی
[ad_1]
نخستین گام دیپلماسی در حوزه کودک و نوجوان توسط معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، در تعامل با کشور چین برداشته شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این نشست با حضور فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری و جو زی هائو جو زی هائو رایزن فرهنگی کشور چین برگزار شد.
در این جلسه فرهاد فلاح با اشاره به بحث دیپلماسی فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان گفت: کانون مایل است به این حوزه ورود کند و در اولین گام با سفارت کشور چین وارد مذاکره شدهایم. دیپلماسی کودک و نوجوان از موضوعهایی است که میتواند زمینه کار و مطالعه را برای تداوم همکاریها ما با کشورهای دیگر را گسترش دهد.
او با اشاره با تبادل فرهنگی در زمینه محصولاتی از قبیل کتاب ، فیلم و برگزاری هفتههای دوستی گفت: ما میتوانیم چند نشست اندیشکده در قالب میزگردهایی برای تقویت دیپلماسی کودک و نوجوان برگزار کنیم. این نشستها میتواند برای راهبرد دیپلماسی کودک و نوجوان بین ایران و چین شکل بگیرد و این اتفاق میتواند با حضور مدیرعامل کانون، سفیر چین و یا با حضور کارشناسانی که تخصصشان در حوزه دیپلماسی، دیپلماسی کودک و نوجوان و یا دیپلماسی فرهنگی است رقم بخورد. همچنین کشور روسیه هم در این زمینه فعال است و ما باید از این ظرفیت نیز استفاده کنیم و بعد از این موضوع میتوانیم دیپلماسیهای چند جانبه را شکل دهیم و دیپلماسی حوزه کودک و نوجوان در چین، روسیه و ایران را بهطور مشترک رقم بزنیم.
معاون فرهنگی کانون با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: در اردیبهشت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را داریم که کانون نقش بسیار جدی خواهد داشت، امیدوارم کشور چین بتواند از این ظرفیت در جهت ارائه تجربیات خود در زمینه کودک و نوجوان استفاده کند. کانون پرورش فکری هم این آمادگی را دارد در غرفه خود بخشی را برای این تعاملات، دستکم در حوزه برگزاری نشستها در حاشیه این نمایشگاه اختصاص دهد.
جو زی هائو – رایزن فرهنگی چین – نیز در ادامه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه گفت: ما کاملا موافق رایزنیهای فرهنگی از طریق کانون پرورش فکری کودک و نوجوان هستیم و نظر خود را با سازمان همتای کانون در چین بهنام «بنیاد سونگ چینگ لینگ، چین» مطرح میکنیم. این مؤسسه زیر نظر وزارت آموزش و مرکز دولت چین است که همزمان با تاسیس جمهوری خلق چین تاسیس شد و سابقه آن بیشتر از ۷۰ سال است. این مؤسسه مانند کانون تقریبا در همه استانها و شهرها شعبه و فعالیت گستردهای دارد. پیشنهاد را در آنجا منعکس و تلاش خواهیم کرد به نتیجه برسد.
او در ادامه افزود: شرایطی را میتوانیم فراهم کنیم که کودکان ایرانی بتوانند با فضانوردان چینی در ایستگاه فضای ارتباط برقرار کنند. همچنین کانون زبان ایران، از دو سال پیش زبان چینی را راهاندازی کرد و با امضای تفاهمنامه پیشنهادی مرکز گسترش زبان چین که وابسته به وزارت آموزش چین است میتواند زمینه ارسال مربی زبان چینی و تهیه کتاب و مدارک برای برگزاری کرسیهای تابستانی و زمستانی و تهیه بورسیه باشد.
انتهای پیام