خبر جدیدفرهنگ و هنر

ادبیات بازتاب هویت ایرانی است

[ad_1]
خبرگزاری پورسینا

ایسنا/لرستان عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: ادبیات بازتاب هویت ایرانی است، یعنی متون ادبی آیینه‌ای هستند که هویت ایرانی را باز می‌تابانند.

علی نوری بیستم اردیبهشت ماه در ششمین سمینار علمی سومین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین که به همت مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی این استان برگزار شد، با موضوع هویت ایرانی در شعر لرستان که در دانشگاه لرستان برگزر شد، اظهار کرد: انسان موجودی است که ویژگی‌های خاصی دارد و این موضوع در فلسفه و عرفان کاویده می‌شود.

وی ادامه داد: بحث دیگر هویت ملی و فرهنگی است که هویت ملی تعبیری پیچیده دارد و در ۱۵۰ سال گذشته دعواهای زیادی بین روشنفکران برانگیخته است.

نوری تصریح کرد: یک روایت از هویت ملت پرستانه است که در شعر این هویت را داریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان بیان کرد: رویکرد دوم روایت مردن و پسامدرن است که در آن نیز تعصب می‌بینیم و تمام تأکید آن‌ها بر ملت ستیزی است.

وی ادامه داد: روایت سوم معتدل است که اول تأکید می‌شود که ملیت از قرن ۱۹ پدیدار شده و در ایران نمود پیدا مرده همان چیزی از مشروطه دنبال آن بودیم که با هویت تاریخی متفاوت است ام این گروه می گویند ملیت مبتنی بر همان هویت دیرینه است.

نوری تصریح کرد: در ایران شاهنامه را به عنوانی کتابی به عنوان آیینه هویت ایرانی داریم که جنبه‌های مختلفی را نشان می‌دهد، این بحث مدتی است که فراموش شده و شید فراموشی هویت ایرانی شاید باعث برخی کج فهمی‌ها شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان ادامه داد: استاد مطهری روشن کرده که ایران چه سهمی در تمدن اسلامی و پویایی آن در جهان داشته و البته اسلام نیز سهم بسزایی در ادبیات و شعر ما داشته است.

وی افزود: ادبیات بازتاب هویت ایرانی است، یعنی متون ادبی آیینه‌ای هستند که هویت ایرانی را بازمی تابانند.

نوری تصریح کرد: بعد از اسلام هویت ایرانی زرتشتی پیش از اسلام و هویت ایرانی اسلامی پس از اسلام نشانه هویت ایرانی است که شاهنامه تمام این‌ها را در خود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: جلوه‌های فرعی هویتی مانند باورها وعقاید و جلوه‌های دیگری که در فرهنگ ایرانی وجود داشته همه به گونه‌های متفاوتی و در عین حال با وحدتی کلی در شاهنماه بازتاب داشته است.

وی ادامه داد: شاهنامه تأثیر شگفتی در ادبیات لرستان دارد، این تأثیر چند گونه وچند پهلو است، ما در استان شاهنامه‌خوانی داریم با چندین لحن متفاوت که الان تنها یک لحن باقی مانده است و به غیر از آن نیز در خانه‌ها نیز شاهنامه خوانی داریم و در هر خانه یک شاهنامه داریم و محمل سرگرمی و عبرت آموزی مردم بوده است.

نوری بیان کرد: فقط در لرستان و به  طور خاص در بین لک زبانان شاهنامه خوانی داریم و کرمانشاهیان نیز شاهنامه کردی چاپ کردند که به نوعی برادر و قل دیگر همین شاهنماه لکی است.

انتهای پیام

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا